Scudo Sports

Merida Crossway 100, 20V ve 900 hakkında

@Bora Kıraç Teşekkür ederim bora hocam.

@Bora Kıraç Hocam aklımda tek bir soru var bu bisiklet için . V fren mi hd fren mi kullanmalıyım sizce ? Tamam hd freni sevdim ama v fren anladığım bir fren sistemi birde sorun yaşarsam yolda düzeltebilirim . siz ne düşünüyorsunuz ?

Scudo
@FReeDoMSpY Hidrolik fren çok bakım gerektirmez ama V-Fren'in de öyle ahım şahım bir bakımı yok zaten. İki vida sık, teli ger vs. :) Hidrolik frende uzun yolda bir sıkıntı yaşarsan düzeltme şansın sıfır o açıdan soruyorsan. Ben zaten çıktığım uzun bir turda ön fren yağ kaçırdığı için arka frenle idare etmiştim 3-4 gün. O olaydan sonra Mekanik disk fren taktım öne, en azından kolayca müdahale edebilirim diye. En kötü ihtimalle tel değişir, hidrolik öyle değil yağı vs. zor bulunuyor uzun yolda.

Çok çamurlu, toz topraklı yollarda sürmeyeceksen Hidrolik Fren gerekli değil açıkçası. V Fren her türlü işini görür.

• Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
"sadece asfaltta süreceğim" cümlesini görüp geldim, forumun klişelerinden biriyle konuya dahil oluyorum

amortisörsüz, düz maşalı modellere baktınız, mı sizin işinize o daha çok yarar sadece asfaltta sürecekseniz. çok uygun fiyata crossway bulduysanız bir şey diyemeyeceğim ama henüz bisikletiniz yok görünüyor, kesinlikle dediğimi düşünün, araştırın, forumda da çeşitli konularda bu yorumu görürsünüz zaten, acele etmeniz gerekmiyorsa sonra karar verin. kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
@trabzonlu ozan hocam ilginiz icin cok tesekkur ederim. Dediginizi de arastiracam cok sagolun. Insan ne kadar arastirsada bazen goremiyor . zaman sikintim yok ve bisikletimde yok. Bisikletimi ulasim araci ve turlar icin kullanicam ama sadece asfalt icin dusunuyorum . aklinizda model varsa yazarsaniz cok sevinirim. Tekrar tesekkur ederim saygilar...

fitness bisikleti diye geçer, merida speeder serisine bakabilirsiniz, trek fx, carraro 300 serisi, giant escape, specialized sirrus, lapierre shaper vb. yerli yabancı çok sayıda markanın fitness bisiklet modelleri var

Merhaba

Kaoskent İstanbuldaki yaşam sürecimde yaklaşık 5 yıldır bisiklet kullanıyorum. İlk olarak 26'' MTB aldım. Yetmedi 29'' MTB aldım. Maşa sorunu yaşadım başka MTB aldım. Hepsinde Sedona tercih ettim. Son 2 yıldır konu tur bisikletçiliğine döndü. Yani günü birlik bile çıkmış olsam 100-150 Km arası şehirler arası tur yapıyorum. Geçen sene İzmir-Köyceğiz arası yaptığım tur öncesinde bisikletimi bazı küçük müdehalelerle Tur bisikletine yaklaştırdım. Bunlar nedir ;

Ayarlanabilir gidon boğazı, kelebek gidon, arka sepet, heybe. Açıkcası pekte bir derdimiz yok. Yorucu da olsa gidiyoruz tiki taka.

147509 dosyayı görüntüle
Sedona 950

Ancak şu aralar aklıma şöyle bir konu takılıyor. Bir şehir bisikleti alıp, onu tura çevirmek ve mtb bisikletimi eski haline getirmek. AÇıkcası bugüne kadar bir şehir bisikleti deyimim olmadı. Böyle bir geçiş yapmak bana ne kazandırıcak bilmiyorum, kazandırıcak mı ? kuşkuluyum.

Velev ki arada bariz bir fark olucak. Her daim görüştüğüm esnaf gibi esnaf Engin abimde ( Yalova - Gizem Bisiklet ) Merida Crossway 900 varmış. Ekipmanının iyi olduğunu ve makul fiyata verebileceğini söyledi.

Bisikleti inceledim ama ekipmana göre sanki fiyatı biraz yüksek geldi. Mesela arka aktarıcı XT diyor ancak ( ben sramcıyım ) piyasada 170 TL ye satılan bir model. Bisikletin link'ini aşağıya bırakıyorum. bisiklet ve bileşenleri hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın görüşlerine ihtiyacım var.

(link)

Fiyat 4700

@mtb_rider bence fiyatı çok yüksek yeni gelen zamlarla beraber sıfır bisikletler çok pahalılandı. Temiz 2. el bakabilirsin ÖRNEK Merida crossway 500 brooks sele maraton lastik, boy uyarsa 55 kadro sahibinden ilan no:480700759 garantili çok temiz sahibi yola geçtiği için (cube attaın sl) çok az binildi bisikletini satıyor.

Koca forumda yok mu şu alete görüş bildirecek kimse !

Ben olsam 4700 ü elimdeki bisiklete harcarım, deli dehşet bir şey olur. Çok çok fazla yük taşınmayacak olduktan sonra mtb ile tur arasında fark yok bence.

Merida markasında pişman olmazsın crossway 100 kullanıcısıyım ömür boyu kadro garabntisi var ladroları da çok zarif kabloları kadronun altından oyuk açarak geçirmişler ben 1650 tl ye almıştım dolar yüzünden 3000 lere kadar fırlamış. Upgrade yapacağım ben de 8.000 km oldu tık yok ruble zinvir aynakol değiştireceğim. Kısacası ben olsam alırdım. Bepenmediğin parça olursa upgrade edebilirsin. Nasıl olsa kadrosu harika

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Crossway 100 kullaniyorum bende 2 yildir. Herhanbi bir sıkıntı yasamadim bisiklet ile ilgili. Bisikletin tek memnun olmadığım tarafı amortisorlü olması. Simdiki aklim olsa düz maşa alırdım çünkü sürekli kilitli halde kullanıyorum ve ekstra bir ağırlık çekmek zorunda kalıyorum.

@Mustafa Zeybek

Mustafacım, ilgin için teşekkür ederim. Şuan ki bisikletime pekte bir masraf etmek gerekmiyor. Zaten yolumuz açık, gidiyoruz.

Bir city bike ile bu işe girsem bana ne katıcak ? Aklımdaki soru işareti buydu. Çok şey katıcak diyelim bu alet buna uygun mu ? Senin bakış açın bana bir fikir verdi. Teşekkür ederim.

@Bartu Bilgi

Bartu selam

4500 TL gibi bir bütçe ayırdıkdan sonra upgrade yapmak istemem açıkcası. Yani bu tarz bir bisiklet ve bu bisiklet bana ciddi bir artı sağlayacaksa bu yatırımı yapmak isterim.

@mtb_rider
Ben çok belirgin fark beklemiyorum açıkçası. Çatalı süspansiyonsuz değil, sadece 3-4 cm az çalışma mesafesi var. Bu + bile sayılmaz. Seti elbette daha iyi, bunu geçiyoruz(o paranın 2/4 ile daha iyisini dizebilirsin) lastiği ince. Bunun için ayrı bisiklete gerek yok.

Açıları belki bir tık farklı olabilir, sadece bu kadar. He bir de maşada bagaj deliği var sanırım. Bunun yerine bike packing' e masraf yapılabilir illa para harcanacaksa.

Çok farklı bir şey olsa (örneğin fuji touring gibi hem düz çatal hem dropbar) tamam da, ben pek fark göremedim maalesef. 3cm daha az çalışma mesafesi, Çatalda bagaj deliği, xt set. Değmez diyorum.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Mustafa Zeybek

Bisiklet üzerindeki XT aktarıcının bizim ülkemizde bile 170 lira olması beni şaşırttı. Alt modeli olan Sram X7 bile 300TL nin üzerinde

Linkini verdigin üründen fren sistemi hariç Full xt var ki bu çok iyi . (hazneler dahil)
Zaten en iyisi XTR ki fiyat uçuktur. Xt fazla iyi bir settir. Tur için bence fazla bile.
şöyle bir sram karşılaştırması veriyim.
Bu arada gösterdiğin bisikletteki setin sıfırı 2500TL civarlarında. Dediğim gibi Frenler hariç.
Benim nacizane tavsiyem tur için alacaksanız kesinlikle amortisörlü almayın. Ağırlıktan başka işe yaramaz.
Bu yüzden donanımı çok güzel bir bisiklet ama amartisöre turda kesinlikle karşıyım

39fefc51dc609313759bdfd22e3b8db1-bike-logo-bike-storage.jpg

• Beğen
@mtb_rider Şuan kullandığınız bisikletin geometrisinden dolayı vücudunuzda bir rahatsızlık hissetmiyorsanız bence değiştirmeye hiç gerek yok. Gerekiyorsa mevcut bisikletinizde lastik değişikliği yapılabilir, daha dar ve dişsiz bir model ile değiştirilebilir.
Sıfırdan bir tur bisikleti alacak olan bir kişi için Merida 900 pahalı da olsa güzel bir seçenek ama ben olsam mevcut bisikletten böyle bir değişim yapmazdım, o bütçeyi turda kullanırdım.

@Anıl Erdoğan

Anıl selam

Bisiklet hakkında aklıma karıştıran şey şu. Arka aktarıcı araştırdım. DEore XT. Fiyatı 170 Lira. Sram X7 bile 300 TL civarında. Adı XT de olsa biraz basit bir model miş gibi geldi bana.

@mtb_rider
Sitede sadece xt yazdığı için hangi seri olduğunu bilmiyorum. O yüzden bir şey diyemem. Ama şunu biliyorum, deore xt biraz eski bir seri. Yeniler direk xt olarak geçiyor. Belki ondandır. Çünkü 170 e de xt arka aktarıcı var, 500 e de.

• Beğen
@ratm

Teşekkür ederim. Hiç soru işaretinin kalmayacağı net bir yazı oldu bu. Çok çok teşekkürler.

Mtb bisikletimde kelebek bile takmış olsam ( ayarlanabilir gidonda mevcut ) bileklerime gelen yük biraz fazla gibi. Bazen Dik durma ihtiyacı duyuyorum.

@Mustafa Zeybek

Aktarıcı hakkındaki sorumun cevabı oldu bu Mustafa. TEşekkürler.

Geri