Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba.

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10443615_10202272866095270_1733235085619370394_n.jpg?oh=91d90b2752c32170a143513d35229b19&oe=54633A50

T3 D ile aranıza katılıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Merhaba bende Merida crossway 20v ile Lüleburgaz'dan aranıza katılmış bulunuyorum. Sırf fiyata odaklanarak ve markayı tanımadan aniden bisikleti aldım, benim 15-16 senelik bianchi den sonra, bana bu bisiklet rüya gibi geldi açıkçası. :)

Sayın Meride kullanıcıları, bir sorum olacak. Bende 20v var. Kilom 120. Şimdi bu bisiklet ne kadar dayanlıklıdır? Kaç cm yükseklikten atlamalara filan dayanır? Sert bir şekilde çukurlara filan girsek sorun olur mu?

• Beğen
@Adil Ömer karakuş

Lastiğiniz sanırım aşağıdaki bağlantıdaki model.

(link)

50-75 PSI arası hava basıncı vurabilirsiniz 75'i geçmeyin. Ayrıca lastiğin üzerine iyice bakın max hava basıncı yazıyor.

@Adil Ömer karakuş

@Furkan TK

2014 Merida crossway 100ün lastiklerinin üstünde inflate to 50-75 psi yazıyor. Kilonuz yüksekse 75vurun. Zayıf biri isenis 60-65ler idare eder.
Yalnız benzinliklerde Schrader (yani kalın) sübaplara uyumlu pompa var . Bisikletinizin lastikleri ise Presta (yani ince) sübap. Diğer başlıkta konuştuğumuz presta Schrader adaptörlerinden kullanmanız lazım. Ayrıca benzinliklerdeki pompaların 70-75 psi lara çıkması zor.

Ben ebayden 10 adet sübap adaptörü aldım. Merak eden benim son hafta eski mesajlarımdan bakabilir. 7sini bisikletçiye sattım. 3ünü yedek tutuyorum. BİMden aldığım araba çakmağından elektrik alan kompresörle Crossway 100 üme 75 civarı hava vuruyorum.

• Beğen
arkadaşlar decahtlondan iki adet iç lastik aldım oto sibop ancak janta sığmadı fişi kaybettim bunun değişimini sağlayabilir miyim?

veya farklı bir yöntemle kullanabilir miyim?

aldığım lastik 700*35-43

decatlon kartın varsa fişe gerek yok

crossway 100 un gidon bogazı ölçüsünü bilen var mı arkadaşlar kelebek gidon bakıyorum da

• Beğen
Selamlar speeder t2 sahibiyim,
30-50 km turlar yapıyorum, 20 km sonrasında bazı konfor aorunları yaşıyorum, bunları iyileştirmek adına...

Üzerinde gelen sele çok sert biraz daha konformu bir ürün almak niyetindeyim
Kelebek gidon için düşünceniz nedir? Farklı açılardan tutuş şansı var.
Be bisikletimize süspansiyon takmak konusunda bir düşünceye takıldım kaliteli hafif ve kitleme mekaznızması olması gerek tabi düz yol için ancak bozuk yollarda konfor eklem yerlerinde baskıya sebep oluyor şuan..

Bu konularda siz neler yapıyorsunuz ve ne gibi ürünler tavsiye edersiniz? Teşekkürler..

kazasız suruşler diliyorum önce

Meridanın selesi bence de çok rahatsız ediciydi ben hemen değiştirdim ama sele konusu çok göreceli o yüzden forumdan okuyarak bilgi alırsan daha iyi olur.
Kelebek gidon bende düşünüyorum ellerde uyuşma bende de oluyor t2 bilmiyorum ama benim cw100 de gidon bogazı 33mm bu kalınlıkta kelebek gidon henuz bulamadım gıdon boğazını değiştirmekte şu an işime gelmiyor.
Süspansiyonlu maşa alabilirsiniz ama uygun olan ürün nedir fikrim yok forumdan yardım alabilirsiniz.

• Beğen
@r.ezk
sele ve gidon konusunda birşey diyemem ama t2 ye süspansiyonlu maşa takarsanız ona çok büyük bir haksızlık yapmış olursunuz konfor sıkıntınız varsa bisikleti elinizden çıkartıp crossway serisine yönelin bence

• Beğen
Bende T2 v-fren alacağım istanbulda uygun fiyata bulursam.
Gerçi bir yerde 52 cm kadro boylu varmış.
Speeder T2 nin kadro boyu hesaplanırken Yol bisikleti olarakmı hesaplamak lazım? Eğer öyle ise 75 bacak boyuna göre 50 cm daha uygun görünüyor.

Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 5 sene önce bir kaza sonucu sinirlenip bıraktığım bisiklete 30 yaşımda Merida ile döndüm. O zaman Corratec Motion vardı. Bu sefer asfalttan çıkmadığımı göz önüne alarak şehir bisikletinde karar kıldım. T1 düşünürken bütçeyi zorlayıp T3-D 'de karar kıldım. Şansıma dükkana bir abinin getirdiği T2 'yi deneme fırsatım oldu ve kararımı verdim. Tek endişem iki yapraklı aynakolun beni eğimde zorlayabileceğiydi. Ancak çok anlamasam da tahminimce kompakt aynakol olduğundan ve kasetin de payıyla yokuşlarda pek zorlamadı.
http://i59.tinypic.com/166ymau.jpg

• Beğen
@BAHADIR AKTAŞ

Haklısınız süspansiyon isteği az aslında, iyi bir gidon bulabilirsem farklı tutuş açılarında kendimi daha rahatlatabileceğimi anladım..
Sele değişiminden vazgeçtim, sele sert ama sert sele iyidir mantığla :)

İlerde yol donanımı düşüyorum almanyadan alacağım.. merida t2 yi satmadan tabiki..

• Beğen
Geri