Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Crossway 100 HD için düz maşa önerisi olan var mı?

Scudo
Aynı bisiklet için şu lastik iyi olur mu asfalt-şehir kullanımı için? Michelin Pilot City 700x32C

(link)

@Orhan A, şu anki 35C'leri diğer bisiklete takıp 32'ye geçerken almayı düşündüğüm iki lastik var:
1)(link) (28x1,25)
2) (link) (28x1.25)

Smartguard'ın patlak koruma katmanı daha kalın ama zaten Greenguard'da patlama sorunu yaşamadığım için büyük ihtimalle 1. seçenekten bir çift sipariş vereceğim. Michelin Pilot City de benzer amaçlı bir lastik sanırım. Bir çok seçenek vardır tabii ama ben Schwalbe'den devam edeyim diyorum. Gayet memnunum. 32 kalınlık da gayet uygun bence. 32 ya da 35 bizim bisikletler ve şehir içi kullanım açısından ideal kalınlıklar.

Kargo ne kadar tutuyor? Ankara'da olsanız birlikte sipariş verirdik.

Yalnız bu lastikler ağır değil mi? Hafif seçenek yok mudur?

@Orhan A, 14,95 € kargo bedeli var. 75 € sınırını göz önüne alıp bir de km saati almayı düşünüyorum. Sadece lastikler olsa 4 adet sipariş verirdik aslında. Gelince ya ben ya siz gönderirdiniz kargo ile ama 1-2 bir şey daha var listede. Sadece lastik alacak olursak yaparız dediğiniz gibi.

Verdiğim linklerdeki fiyat bilgisi size nasıl gözüküyor bilmiyorum ama kayıtlı kullanıcı olarak Türkiye lokasyonundan giriş yaptığınızda %18-19 gibi bir indirim uyguluyor otomatik olarak. Bu durumda greenguard 14 küsur, smartguard da 20 küsur euro oluyor.

Greenguard daha hafif. Zırhın kalınlığından sanırım. Schwalbe'ler genel olarak ağır lastikler ama kullanım alanımı düşündüğümde pek de önemli değil benim için.

Smartguard 32C 640 grammış. Linkteki Michelin kaç gramdır bilmiyorum. Ne kadar fark edecek ki?

O da aşağı yukarı aynıymış. Koruma benim için çok önemli değil. Hafiflik arıyorum.

(link)

Bu lastik nasıldır? Fiyatı çok uygun. Ağırlığı ne kadar acaba?

Korumalı olan modeli 680 grammış.

Yeni bisikletim merida speeder 300
Şimdilik 200 km civarı kullanıldı
10 numara 5 yıldızimage.jpg image.jpgimage.jpgimage.jpg

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@Orhan A

Analar baş tacımız:) annemin evi
Bizim ev ufak olduğundan koyacak yer yok malesef

Herkese selamlar...
Yaklaşık 1.5 yıldır Scott aspect 930 MTB kullanıyorum. Yaptığım 2200 km yolun tamamına yakınında amortisör kilitli olarak gitmem ve genelde de asfaltta kullanmam nedeniyle,artık benim için en doğru olan tarzın düz maşalı bir şehir tur bisikleti olduğunu anladım. Bisikletimin 14 kg ağırlığı keza boşu boşuna taşıdığım amortisörler bana artık batmaya başladı.

Kafamda 2 model var

Cube
(link)

Meriva speed 200
(link)

Merida da 3 lü ayna kol var hafifliği vede v fren olmasını beģeniyorum.Cube ise ikili ayna kol sora 18 vitesle farklılaşıyor oda merida gibi hafif ama disc fren var.

Bu 2 modelle ilgili sizin karşılaştırmalı yorumunuz ve tavsiyeleriniz ne olurdu?

Şimdiden çok teşekkürler. ..

Ben olsam Merida'yı tercih ederdim. Arka vitesi bir gömlek daha üstün, üçlü aynakol diğer bir üstünlük, 500 küsur lira da daha ucuz. Cube'un arka son dişlisinin 32 olması avantaj ama, Merida'nın üçlü ön dişlileri bu avantajı ortadan kaldırıyor.
Hangisi içinize sinecekse onu alın.

@Orhan A

Benim de özellikle bu yazdığınız konuyla ilgili yani meridanın arka son dişlisinin 28 olmasıyla ilgili tereddütlerim vardı. Sizlere bunu da sormak istiyordum.Cube kıyaslamaz tek merida olarak bakarsak Ruble nin 28 olması dik yokuş çıkışlarını çok zorlaştırıyor mu?
Bacak gücü ve performans tabiki göreceli bir kavram ama genel olarak yorumunuz ne olur?

@zy76 Merida'nın arka son dişlisi 28 ama, ön son dişlisi de 28! Cube'ta ise ön 34 iken arka 32. Yani oran Merida'da 1 iken Cube'ta 1.06, dolayısıyla yaklaşık olarak bisiklet ağırlıkları eşit olduğuna göre Cube'la yokuş çıkarken %6 daha fazla güç harcamanız gerekir.

Yeni bisikletim Merida 200 ile pedallamaya başladık çok şükür.. Fiyat/performans olarak çok başarılı, ancak seçimde asıl etken görüntüsü oldu. Hatta sırf bu nedenle V fren tercih ettim. Yokuşta üzmüyor, düzde de gayet seri..merida-200.jpg

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
İyi günlerde güle güle kullanın. Lastikleri ne acaba?

@Orhan A Bende bu sabah speeder 200 satın aldım. Üzerindeki lastikler maxxis detonator ama ben schwable maratonla değiştiriyorum. Yarın teslim alıcam nasipse. Yardımlarınız için teşekkürler..
@H. Sert Güle güle kullanın bire bir aynı bisikleti aldık. Hafifliģi, donanımı haricinde bende dış görüntüsünü özellikle v fren olması keza beyaz rengini çok beğenerek aldım.

Merida crossway 40 d hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir haftadır bisiklet merakı sarmış biri olarak bu marka modelde karar kıldım.

Arkadaşlar merida iyi güzel hoş ama seleyi tahtadan mı yapıyorlar yahu çok rahatsız oluyorum taytla bile 15km'den sonra acitmaya başlıyor
Arkadaşım sele royal aldı kurtuldum dedi,denedim bende ama öne düşecek gibi oluyorum dikkat ettim ön kısmı daha kısa bu kısalık olayına alışırımıyım
Aşağıdaki seleyi alsam rahata erer miyim?

(link)

İllaki benimle aynı derde sahip olupta kurtulan vardır ;) önerilere açığım

@umran 2014 model Crossway HD 100 öneriyorum size, düşündüğünüzle aynı fiyat, 2015 modeller 2100TL civarı, bunu kaçırmayın:
(link)

@zy76 İyi günlerde güle güle kullanın. Sağlıkla, kazasız, belasız...

Geri