Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

@nuvanda33 ben de crossway v20 kullaniyorum.

Boy 1,79 ic bacak 79 cm olctum.

52 kadro hafif gidikliyor beni de

Ben memnunum 52 kadrodan. Zaten turlu sitelerden hesaplandiginda da bu oneriliyor.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Scudo
Boyum 1.65 bacak boyum 69.5 crossway 100 46 inç sipariş etmiştim pazar günü, pazartesi günü siparişin kargoya verip verilmedegini sormak için aradığında boyumu ve bacak boyumu sordular ve bana 41 inç uyacagini söylediler, bende sipariş verdim. Çok memnunum. Saygılar

Duzeltiyorum yukarıdaki yazımda 46 inç olarak yazdığım 46cm /41 inç yazdigim 41 cm olacak

@aga17 selamlar. Tam olarak yorumunuzu anlayamadım. Ben de yaklaşık olarak sizinle aynı boy ve iç bacak ölçüsüne sahibim. Tam olarak kadoru boyunu kaç aldınız? 41 cm ise çok küçük gelmez mi?

Bir de nereden, ne kadar fiyata aldığınızı belirtebilir misiniz?

2000 tl velespit ten aldım. Fotoğraf çekip paylaşayım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Crossway almadan önce günlerce forum sayfalarını okudum. Önce hangi marka ve model alacagima karar verdim. Sonra kadro ölçüsü, yakinlarimda bi merida bayi olmadığı için deneme şansı bulamadım. 46 cm için karar verdim, satıcının tel yönlendirmesi sonucu 41 cm aldım.

@aga17 peki 41 cm kadro boyu tam uyum sağladı mı size? Bir de 2015 modeli mi yoksa 2016 modelini mi 2000 liraya aldınız? Fotoğrafları da eklerseniz çok sevinirim.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/f0fefac4d78bb59019a91e0cad23dcd1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/80404cdde00c4ddaa65a7470cd341dc2.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160515/be02e6774f3a7ba7a3608befe2b6d1f7.jpg

@bi adam
2015 modeli

@aga17 çok teşekkür ederim. Fotoğraflar benim için çok iyi oldu. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla 41 cm kadro tam olmuş. Sürerken falan da 41 cm kadro tam bana göreymiş diyebiliyor musunuz peki?

@bi adam
Daha büyük bir kadroda zorlanirdim diye düşünüyorum. Benim kadro ölçüm 41 cm miş, trafikte zorlanmadan durup hareket ediyorum. deneme şansınız yokmu?

@aga17 ne yazık ki. Şu an bana en yakın bisiklet bayisi 80-90 km uzaktadır sanırım. :D 17 Haziranda memleketime (İzmir) varınca deneme şansım olacak. Ben de o tarihe kadar apansızca bisiklet arayışına giriştim. :)

@aga17

@aga17 tekrar tekrar rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Ben de sizin gibi günlerdir forum sayfalarını okuyorum. Fiyat/performans açısından en iyi bulduğum bisiklet bu oldu. Merida markasının da oluşturduğu bir algı var elbette. Peki siz bisikleti nasıl buldunuz? Detaylı bir şekilde beğendiğiniz ve -varsa- beğenmediğiniz yönlerini yazabilir misiniz? Şurası çok iyi veya burası böyle olsaydı çok daha iyi olurdu vb. gibisinden.

• Beğen
Tepkiler: aga17
Ben önce trek 8.2 cube curve pro ve merida Crossway çeşitlerine baktım. Forumlarda paylaşılan yazıları kullanıcı yorumları vs. Okudum. Merida Crossway 100 de karar kıldım. Bence çok güzel bisiklet. Önceki bisikletim ihlas ti bi önceki bisan onunla günde 60 km yapmıştım. Ama merida nasıl bir sürüş keyfi veriyor anlatamam. İşim ile evim arası 3km ama ben o 3km 10km tamamliyorum yolları mümkün olduğu kadar uzatiyorum. Çünkü bu bisiklete binmek çok keyifli.
Tek eksiği bence amasor kilidi gidondan olsa daha iyi olurdu fakat çokta sorun değil.

image.jpeg 2015 Merida Crossway 20V

İyilestirmeler;

Elcikler Velo barendli
Pedallar Wellgo rulmanli C27gb
Fren pabuçlari Baradine 3 renk
Sele Brooks B17 std
Lastikler Schwalbe marathon 700x32
Aynakol Shimano Deore 48x36x26
Orta göbek Hollowtech II bb51
Ön ve arka aktarici Shimano Deore
Vites ve fren kollari Shimano Deore
V fren ayaklari Shimano Deore
Kaset Shimano hg62 11-34
Zincir Shimano HG54-10

Memnun muyum evet ama biraz fazla kafaya taktim su iyilestirme isini. Acaba maşayı sabit masa mi yapsam diye dusunuyorum simdilerde.

Arkadaşlar merhabalar uzun zaman sonra güzel bir bisiklet almaya karar verdim. Genel olarak şehirde kullanacağım merida sedona ve carraro'nun bazı ön amörtisörlü ve amörtisörsüz modelleri var yardımcı olursanız sevinirim.

Amörtisörlü modeller :
- Sedona 330
-Carraro Sportive 227
-Carraro Sportive 225
-Merida Crossway 40

Amörtisörsüz modeller :
-Sedona 420
-Carraro Sportive 327
-Merida Speeder 100

Yazdığım modelleri genel olarak asfaltta kullanıcam ön amörtisör gereksiz mi olur fazla ağırlıkmı yapmış olurum lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.
Disk fren li modellerde gereksiz ağırlıkmı yapar emin değilim, V frende işimi görürmü?
İzmir'de yaşıyorum yazdığım firmaların buradaki servisleri nasıldır bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Başka marka ve model önerilerinize açığım.

Bunların içinde Merida Seeder 100'ü tek geçerim. Asfaltta kullanacağınız için amortisörlü maşaya kesinlikle gerek yok, V fren de işinizi rahatlıkla görür. V frenli bir Merida Speeder alın.

Hem de detaylı istiyorsunuz :) Ben uzun süre amortisörle kullandım. Sonra baktım ki hamallık yapıyorum, düz maşa taktım. Frenleri, ve vitesleri de yeterlidir. Çok uzun yıllar bisiklete binmedikten sonra bunu aldım, çok da memnun kaldım. Crossa, hafif araziye uygun bir bisiklet. Ama Crossway yerine Speeder almadığımıma pişman oldum biraz. İkinci el almamış olsaydım, epey pişman olurdum sanıyorum.

Crossway 100 ya da Speeder 100 Merida'nın giriş seviyesi bisikletleri. Yüksek kalite komponent kullanmalarını beklemeyin. Tüm firmalar, özellikle jant ve lastikte ağır, akışkanlığı az, nispeten düşük kaliteli malzemeler kullanır, girdi maliyetini düşürmek için. Orta ve üstü bisiklet kullanıcılarının çoğu bisikleti aldıktan sonra ilk iş jant-lastik setini değiştirir bu nedenle.
Ben de örneğin, Crosswayin jant-lastik setini değiştireyim diyorum ama, bir yandan da parama kıyamıyorum.Hiçbir sorunları yok çünkü.

orhan abi crosswaylerin kullandığı göbekler benim içime hiç sinmiyo abi ya sen ne dersin kullanıyorum ama daha akıcı ile değiştirmek gerekiyor @Orhan Akarkut

Bana da öyle geliyor. Ama zahmetli ve/veya masraflı bir iş...

merhabalar. merida speeder t2 bisikletime kelebek gidon takmak istiyorum. önereceğiniz ve çapı uyacak gidon önerisi var mı? kelebek gidon ile kullananlar hangisini kullanıyor? bütçem ortalama 40-50 zaten daha pahalıya satılmıyor genelde yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Geri