Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

https://lh5.googleusercontent.com/-1Mu60Uhj7xg/U5Q6HCLHmMI/AAAAAAAAENw/1pCnFnGCk_0/w1096-h822-no/20140608_132433.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-BQNy4__JdgI/U5Q5_0C8voI/AAAAAAAAENY/GxU0QwAUqEA/w1096-h822-no/20140608_132417.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-OpwCK2C63SI/U5Q6DnOTcwI/AAAAAAAAENk/3ZcF6y2UdeE/w1096-h822-no/20140608_132425.jpg
 
Scudo
@kivilcimb

tam tersi etkiyi daha çok yapıyo eğer gerçek jelliyse. orijinal jelli tayt kullandığımdan daha çok terliyor orası. ter istemiyorsan ortası kanallı sele bak bence ;)
 
@Ahmet O

abi bundan önceki sele ortası boştu öyle gene aynı dertt :)
bunun caresi yok anlasılan
 
Selamlar. Ben Carraro 227 almayı düşünüyordum ama hiçbir yerde bulamadığım için başka modellere yöneldim. Crossway 40v ve 20md arasında kararsızım. İkisinin arasındaki farkı anlamıyorum açıkçası. Bu iki model hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bir de benim boyum 180cm, bacak boyum ise 90cm. Sanırım bana 52 kadro uygun olur?

Edit: Sorumu bisiklet seçimi bölümüne taşıyorum. Yeni bir model daha eklendi çünkü.
 
ben seleyi değiştirdim flx man gel aldım ama bir sure sonra aynı sıkıntılar olmaya başlıyor terlemeye ve uyusmaya en ıyı cozum sık sık ayaga kalkmak galıba.
 
Aramıza yeni gelen arkadaşlar hepiniz HOŞGELDİNİZ

Aldığım tüm ürünleri fotoları ile birlikte paylaşacağım ama bu ara çok yoğunluk var.

Bu arada biraz teknik detaylara ve bakıma geçelim

zincir için hangi yağı kullanıyorsunuz
ayrıca suspansiyon için hangi yağı almam gerekir sürekli kilitli pozisyonda kullansam bir sıkıntı olur mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
Selamün aleyküm herkese iyi geceler
Ben de şu aralar bi araştırma içindeyim
Full şehiriçi ulaşım ve kısa şehiriçi turlarda kullanmak için bi model aradım ve sanırım buldum da
Merida crossway 15 v 2013 model
Sizce ben bunu almalımıyım fiyatını hakediyor mu??
 
selamlar;
Speeder T1 ile ilgili ilk izlenimimi açıklayayım. en son tecrüben çelik kadrılu MTb ler ile lise çağlarında olduğu için. bu bisikletler bir harika. farkı nerden anladım. en büyük viteste iken yani önde en büyük dişli arkada en küçük dişli de iken eski MTB nin pedallarını çeviremezdik. şimdi bu bisiklette aheste aheste pedal çevirirken bisiklet gitcem diye çırpınıyor. çok güzel bir duyguymuş. herkese tavsiye ederim.

tabi hemen modifikasyonlar için araştırmaya başladım. jant setleri aynakol ve göbekler ve vites değiştiriciler ilk hedefim. modelleri belirlemek bunlar bozuldukçada değiştirmek. ((
 
  • Beğen
Tepkiler: özgürakt
selam.
20 v modelini netten bakıp beğendim.
Antalya şehir içi ulaşım olarak kullanacam bisikleti. Evim Antalyanın yukarı kesimlerinde dönüş hep yokuş yukarı olacak. Mtb istiyorum ama yokuşlar beni korkutuyor ve de kaldırım falan inip çıkarken 20 v'nin jantlara zarar verir mi endişeside yok değil.
Ne dersiniz önerir misiniz?
1 90 üzeri boyum var 58 cm modeli uyar mı acaba bana?
 
@ozgur calikusu

Merhaba,
Ocak ayından bu yana crossway 20 md sahibiyim. Toplamda 3000 km yol yaptim. Tamamına yakını asfalt. Arada bir çok da taş kaya olmayan ama baya bozuk sayılabilecek yollara da girip çıkıyorum. Başlarda beklentim çok yüksek olmamasına rağmen ve iki sene sonra değiştiririm düşüncesiyle almama rağmen lastik patlakları dışında hiçbir sorun yaşatmadı. Öyle ki hep uzak durulması gerektiği söylenen mekanik disk frenden bile çok memnunum. Başlarda crossway 40 almadığıma pişman olmuştum. Daha üst düzey bir vites seti ve v fren seçeneği olmasından ötürü. Ön vites değiştirici dışında bir şikayetim yok. O da şikayet sayılmaz. Sadece crossway 40'da daha seri bir değiştirici olduğunu düşünerek. Günlük uzun sayılabilecek turlara da çıktım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Kullanıma bağlıdır belki ama güzergahınızda jant teli kırabileceğinizi düşünmüyorum. Konyaaltı-Aksu arasında haftada ortalama 3 kez her sürüşte 40-45 kmlik bir yol gidiyorum. Başlarda pek anlamadığım için temel bakımlarını bile ihmal ettim diyebilirim (zincir temizliği vb) Yine de 3000 km sonunda ne bir zincir uzaması ne de aksamla ilgili bir sorun yaşadım. Ufak tefek vites ayarları ve başlardaki vida gevşemeleri dışında. Amortisör de biraz sertleşti gibi. Sökülüp yağlanması gerek o kadar. Üst limitiniz crossway 20 ise gönül rahatlığıyla alıp kullanın derim. Biraz daha çıkabilirseniz 40 olabilir. Yine sorularınız olursa deneyimlediğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

HTC Sensation XL with Beats Audio X315e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@ozgur calikusu

Kadro boyuna deneyerek karar verseniz daha iyi olur. Bir de 700x40c lastiklerle geliyor. Şehir içi asfalt kullanımı için biraz kalın lastikler. Bir süre sonra özellikle arka teker patlaklarıyla uğraşmanız muhtemel. Dağ bayır değil dersiniz, asfalt dersiniz hiç fark etmiyor. Malum yollar cam kırıkları, tellerle dolu. Hatta bir süre sonra lastikte zamanla oluşan yarıklara giren küçük taş parçaları bile patlamasına yol açıyor. Özellikle son bir aydır sanırım havaların da ısınmasıyla milletin içini ferahlatan içeceklerin şişeleri hep yollarda malesef. Kısa vadede olmasa da lastikleri de değiştirme ihtiyacı hissedeceksiniz.

HTC Sensation XL with Beats Audio X315e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Cevaplar için teşekkürler.
Antalya da bikehouse dışında bulabileceğim bir yer var mi peki?
 
@ozgur calikusu

Merida bayisi olarak bir tek bike house'u biliyorum. Ben de oradan aldım zaten. Bir sıkıntı mı oldu bayi ile ilgili?
 
Yoo bi sıkıntı yok
Elinde yokmuş sanirim 20 v modeli ondan sormuştum.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri