Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Merhaba.

Bir 2017 scultura 4000 siparişi verdim, aksilik olmazsa yarın gidip teslim alacağım. Maşa değişimini sordum değişimi yapılacak dediler. Ama net bir zaman dilimi o anda söyleyemediler. Elde var ise hemen, yoksa en fazla 1-2 ay denildi.

Burada değişimi yaptıran oldu mu? Şu aşamada dikkat etmem gereken nedir? yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese merhaba,
İstanbul trafiğinde yaşadığım kötü motosiklet tecrübelerinden sonra, motosiklet kullanmayı zorunlu olarak bırakmıştım. Fakat 2teker sevdası geçmiyor.

Genellikle sahil deki bisiklet yolları ve kaldırımlardan gitmeyi planladığım için merida crossway modelini gözüme kestirdim. Başlangıç için güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Sizlerin değerli tavsiyelerine ihtiyacım olan husus kadro boyu. Boyum 1.85 bacak boyum 83-84 . Meridanın sitesinden baktığımda 58 ve 60 üzeri kadro öneriliyor. Fakat forumlarda baktığım kadarı ile 1.85 cıvarındaki merida crossway kullanıcıları genelde 52-55 kadro boyu kullanıyor. Maalesef çevre de deneme şansım bulunmuyor.

Ankarada uygun fiyata crossway 300 buldum. 55 kadro uygun olabilecekse almayı planlıyorum.

Görüşleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Selamlar

28 tur ile 27.5 mtb arasındaki farklar nelerdir ?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,
CROSSWAY 100 almaya karar verdim. Ancak sıfır fiyatları bütçemi aşıyor. 2. el de de kafama göre temiz bir şey bulamadım, 2015-2016 modellerinden sıfır bulma imkanımız var mıdır acaba? aramızda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. bu arada boyum 1.80-bacak-82

@sadi imren Teşekkür ederim. Bu bisikletin beyaz olan rengi 2015 modeli sanırım. Sitede renk seçeneği bulunmuyor ve herhangi bir indirim söz konusu değil gibi görünüyor:)

@Macahel selamlar sizin 54-55-56 kadro kullanmanız muhtemel, ancak kontrol etmeden denemeden bisiklet almak daha sonra başınıza iş çıkarabilir, bisiklette kadro boyu çok önemli. Vücut ölçülerinize uygun olmana bir kadroya sahip bisiklet sürüş esnasında ağrılara, sızlamalara yol açarak sağlık problemleri yaşamanıza neden olacaktır.

@necati giray Evet bu yüzden indirimli satılıyor 2017 Fiyatı 2530 TL
2016 Fiyatı 2165 TL

Eğer önümüzdeki aya kadar filan 2016 modellerde satış devam ederse Scultura 400 Almayı düşünüyorum

2. El ilanında 2015 bir tane buldum. Bisikletin boyu 46CM yazıyor. bana küçük gelir diye tahmin ediyorum. Meridanın sitesinde bacak boyuma (82) göre baktığım zaman 52cm olması gerekiyor şeklinde yazıyor.

@ATTy Bu fiyata Tiagra set satıyor diğer firmalar, bence isabetli bir seçim olur tek zayıf yanı jant seti ilerde iyi bir jant atarsanız tadından yenmez.
(JANT ÇEMBERİ Merida comp 24 pair) ;)

scultura-400-black-red.jpg

@necati giray bence yakınında bir merida bayisi varsa gidin ve deneyin çok hasasa bir konu kadro boyu bayilerden de fikir alabilirsiniz. (link)

• Beğen
Tepkiler: ATTy
Arkadaşlar,
Bugün merida crossway 300 icin mağazaya gittim. İnternet sitesindeki ölçümleme özellikle bu modellerde hikaye gibi görünüyor. Mutlaka canlı olarak görüp hangi ölçeğin size uyacağına karar vermeniz gerekiyor. Meridanin sitesindeki hesapta 52cm bana uyuyor gibi görünürken aslında max 48cm’nin uygun olacağını anladım :)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@necati giray bunun için ısrarla gitmeni önerdim yanlış kadro alarak zarar edip satmaya çalışan çok kişi var :)

• Beğen
Tepkiler: necati giray
@sadi imren teşekkür ederim :)

@sadi imren crossway 300 modelini beğendim ama 2017 de ki gri rengi hiç hoşuma gitmedi. Bunun 2016 modelini bulmam mümkün olabilir mi sizce ? 2016 siyah rengi daha güzel geldi bana :)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@necati giray (link) Buraya sor istersen sana daha önce attığım linkde 2016 modeller var fiyat indirimli

• Beğen
Tepkiler: necati giray
Crossway 100 için xt 9v aktarıcı aldım ama kadro kulağına sokuyorum yarıya kadar dönüyor sonra kitleniyor. Ne yapmalıyım crossway modelleri arasımda kadro kulakları değişik mi ?
Lütfen acil olarak yardım eder misiniz
b1225dbb951169aecac554471a82e3c9.jpg
15985863617114ef25e8945423e8fd74.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar, başlıktaki maşa var bisikletimde fakat fazla bilgili değilim komponentler konusunda. Bu maşanın esneme aralığı nedir bisiklete binince biraz iniyor ondan sonra öne doğru yüklenince az bir mesafe esniyor. Hava basıncından dolayı olabilir mi? 75 kiloyum basıncı ne kadar olmalı? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba herkeze iyi günler;
Bir merida speeder 100 2018 kullanıcısı olarak aranıza katılmış bulunmaktayım,
Niye 100 olanı tercih ettin derseniz, 2 ay sonra inşallah 105 lik set ile uprage etmeyi düşünüyorum. Saygılar cümleten :)

Haftasonu bir kadro nakli ameliyatımız oldu, bugün de bir test sürüşü yaptım. Fenerbahçe Bike and Outdoor'daki arkadaşlara burdan selam yolluyorum :)DSC_1485.jpg

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Geri