@Orhan A Lastik 40 mm lik ve presta sübaplı ise iç lastik bulmak zaten zor. Ya yetkili servislerinde ya da büyük bisikletçilerde bulursunuz anca (15 -20 TL istiyorlar) mahall arası bisikletçiler genelde o kadar kalın Prestalı iç lastik bulundurmuyor.
Ya da benim yaptığım gibi decathlon dan 6.95 e alırsınız. Decathlonda var..
@Orhan A Presta genelde yarış bisikletlerinde kullanılan ince sübaptır. Schrader ise otomobil lastiklerinde ve kalın genelde dağ bisikletlerinde kullanılır.
Sizinkini bilmiyorum 2014te presta var merida CW100de.
http://aynakol.org/wp-content/uploads/2014/11/Presta_example.jpg
Eğer lastiğiniz 40 mm ve presta ise decathlondan şunu alınız. 35mm-45 mm lastiklere uyar, prestalı 700C için iç lastik..
(link)
@Orhan A Ancak resminize uzaktan bakınca sanki schrader gibi görünüyor. Daha yakından daha büyük bir resim olsa kesin söyleyebilirdik sanki..
Merida crossway 100 HD'de 700x40C lastik var. Bu lastik daha çok cross, asfalt dışı kullanım için midir? Ben asfaltta kullandığım bve jantım 622x17 olduğuna göre ince profilli, 700x28 ya da 30 taksam asfaltta daha iyi performans verir mi bisiklet?
Aslında tam olarak aradığım gidonu sökmeden takabileceğim bir bar end ancak kelebek gidon gibi olmasını istiyorum yani gidonum dursun ama barendler L şeklinde olabilir böyle bir şey mümkün mü?