Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida'larınızın fotoğrafları

@Safa Arslaner Ben de çok aradım, sonunda buldum. İki tane etiket var, onların üstünde yazıyor, çok küçük. 622x17 imiş. 622 jantın çapı, 17 ise iç genişliği, mm olarak. Forumdan aldığım bilgiye göre, olabilecek en dar lastik 1.4x17=24, en genişi ise 2.2x17=38 olabilirmiş. Yani bizim bisikletlerde fabrika çıkışı olan 40 lastik maksimum sınırın üstünde. İdeali ise 1.8x17=31 olurmuş. 31 olmayabilir, 30 ya da 32 olacak ideali. Ben de değiştireceğim.

Gidon konusunda bir bilgim ypk...

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Scudo
@Ersin Ecrin
Oyle olmaz, temsili resim istemeyiz:)
Gule gule kullanin, ben de gectigimiz temmuzda aldim ama tasinmaydi kisti derken istedigim gibi binemedim henuz..
Simdi inip fotografini cektireceksiniz bana..

@Orhan A Merida neden böyle bir şey yapsın ki?
700x40c de destekliyor olması lazım değil mi?

ayrıca dediğiniz ölçüler lastikte yazmıyor mu? jantta bulamadım ben hala

@Bartu Bilgi bilgiyi nereden öğrendin Bartu?

@Safa Arslaner
Her bisikletin alternatif lastik secenegi vardir merida bu criswaylari daha cok daga benzettigi icin kalin lastik kullanmis forumda konu var bu konu hakkinda bilgi veriyor janta uugun en kucuk lastigi

@ilker

benim en beğendiğim merida modeli.
hala speciliazed sirrus mu bu model mi karar veremedim.

bisikletiniz çok güzel,güle güle kullanın.

@Orkun Dönmez Bisiklet oturma ilgili o şikayetleri artırıyor mu azaltıyor mu sizce?

@Orhan A, yaklaşık bir sene üzerindeki lastiklerle devam ettim. Arka lastik günlük 40 kilometrelik güzergahta en az 1 kere patlardı. 2-3 kere patladığı günler olurdu. Güzergah da asfalt ağırlıklı şehiriçi yollar... Baktım olacak gibi değil bisikletçimdeki 37-622 - 28x1.40 (700x35C) (link)'larla değiştirdim. Patlama sıkıntısının çözüleceğini zaten biliyordum. Performansa gelince şaşırtıcı şekilde arttığını gördüm. Doğal olarak konfor biraz düştü ama 2. günde alıştım. 40'lık lastiklerin şehiriçi günlük kullanımda tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bunları eskiteyim de bir incesine geçeyim diyorum.

Arkadaşların da belirttiği gibi Crossway'ler arazi şartlarına kısmen uyum sağlanabilmesi için tasarlanan modeller. Bunu hesaba katarak kalın sayılabilecek lastiklerle geliyorlar. Hoş kalın olması sağlam olduğu anlamına gelmiyor. Patlamaya direnci olmayan lastikler olduğu aşikar. 700x32 tam ideali bana göre. 28 biraz ince mi kalır ne?

• Beğen
Tepkiler: phardon
@Aycan Türkmenoğlu aynı yağmurluktan bende sipariş verdim aliexpress üzerinden yaklaşık 40 lira gibi bir ücrete boyunuzu kilonuzu aldığınız bedeni öğrenebilir miyim?
Ayrıca memnun musunuz yağmurluktan

Merhaba Safa,
Öncelikle hayırlı olsun
Yağmurluktan çok memnunum ne yağmur nede rüzgar geçiriyor. Yalnız malum kumaşı narin ufak bir takılmadan bir delik açılabiliyor. Geçen sene merdiven korkuluklarında bir yere takıldı ufak bir deliği oldu. Fiyat performans açısından ideal geçen sene 30 tl almıştım dolar farkı. Boyum 173 kilo 78 galiba m bedendi. Eve gidince bakarım farklı ise yazarım.

@1dost Hemoroid nedeniyle 2 ay bisiklete binemedim ancak buna bisiklet neden olmamıştı. 1 aydır rahat rahat biniyorum aklımda hep bir korku var ama sorun yok çok şükür :)

@Safa Arslaner Bilmiyorum, tabi Merida niye böyle bir şey yapsın ki? Doğru, haklısınız. Forumda maksimum katsayı 2.2 bilgisini alınca o kanıya kapıldım, çünkü 17x2.2=38 yapıyor. Bizimkiler 40. Ancak, başka biryerde 50 ye kadar desteklediğini okudum. Sonuç olarak edindiğim kanı, şu anda, 32 nin iyi bir tercih olacağı ve 28'in de düşünülebileceği...

@apeironur Ben ikinci el aldım, önceki sahibinde hiç patladı mı bilmiyorum. Ben 110 km civarı yol yaptım henüz hiç patlamadı, işe 5 kez gidiş-geliş. Sizin lastik her seferde neden patlamış ilginç? Bu işlerden pek anlamam ama, 700x40 lastiklerin asfalt için çok kalın olduğunu, daha incesini taksam rahatlayacağımı hissediyorum. Forumda bir arkadaş Schwalbe marathon 700x32 satıyor, önce niyetlendim ama, ağır olduğu için vazgeçtim.. Henüz ne alacağıma karar verebilmiş değilim...

Bir sorum var: Benim crossway 100'ün sağ pedal tarafından yüke bindiğinde ve her viteste kırt-kırt diye bir ses geliyor, sanki pedalın kendisindenmiş gibi, anlayamadım bir türlü.

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
MERIDA GALIBA AERODINAMIKTEN VAZGECTI BUGUN 4.5 KG DUNYANIN EN HAFIF BISIKLETINI TANITTI HADI HAYIRLISI SALACANO APEX 2.700=8.3KG
MERIDA SCULTRA 5000 7.BIN=8.9

Geri