Konuyla alakasi yok ama Turkce yazildigi gibi okunmaz.
Kapali acik seslileri vardir. "Tane" deki "a" ile "Kapi"daki "a" ayni "a" degildir.
Ozel isimlerin nasil yazildigi cetrefelli konu. Devlet kademesinde ozel isimler, telaffuzlari seklinde yazilir, Sikago (Chicago) gibi, Vasington (Washington) buyukelciligimiz gibi. (link) Gerci devletin de bu konuda tam bir mutabakati yok, niye Nev york degil o zaman diye sorarlar adama.. (link)
Ben latin alfabesindekilerin degil ama diger alfabelerden gecen ozel isimlerin Turkce sekilde yazilmasi gerektigine inaniyorum; Caykovski gibi..
Turkce derslerinden diger konuya gecersek.
Merida'ya biraz haksizlik yapildigini dusunuyorum. Merida sadece bir marka degil, ayni zamanda dunyanin en buyuk kadro ureticilerinden birisi.
Yasanan olumsuzluklar biraz tercih hatasi, biraz da psikolojik gibi geliyor. Lastik patlamasi yuksek oranda yanlis hava basinciyla alakali olabilir. Bisikletin gitmemesi, secilen disli oranlarina bagli olabilir. Oturus pozisyonu, gidon boyunun yeri vs bile buna etki edebilir.
Elbette bu tip markalarin dusuk modellerindeki bazi komponentler olmasi gerekenden basit oluyor, elcikler, pedallar gibi.. Bunlari degistirmek gerekebilir. Ancak bu Merida'yi bu kadar cok yerin dibine sokmak icin yeterli mi, sanmam.