Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Vittoria Rubino Pro 2.0, TR'de tanesi 1000 lira civarında. Vittoria iç lastiklerin de tanesi 130 lira.
Ben, 2 iç, 2 tane de dış lastik için 884 lira ödedim. Kapıda alınacak %30 vergiden sonra bile her türlü ucuza geliyor. 700x25'e geçme niyetim olduğu için bana son derece uygun oldu.
(link)

Güzel lastik. Pişman olmazsınız. Özellikle ıslak zemin performansı harika.

• Beğen
Tepkiler: Fota
Scudo
Fiyat oldukça iyi. Bu kadar ucuz olmasının sebebi üretim tarihlerden falan mı kaynaklanıyor acaba
Bir çok üründe böyle iyi kampanyalar var. Belki de sene sonu yaklaştığı içindir.
Güzel lastik. Pişman olmazsınız. Özellikle ıslak zemin performansı harika.
Göreceğiz bakalım :) Şimdiki stok lastiklerim hutchinson nitro 2 , onlardan tane başına 130 gram da daha hafif. Her türlü şu anki lastiklerimden iyidir.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Bir çok üründe böyle iyi kampanyalar var. Belki de sene sonu yaklaştığı içindir.

Göreceğiz bakalım :) Şimdiki stok lastiklerim hutchinson nitro 2 , onlardan tane başına 130 gram da daha hafif. Her türlü şu anki lastiklerimden iyidir.
Sizin post sayesinde ben de verdim siparişi bakalım teşekkürler paylaşımınız için. Fiyat cidden çok iyi bence.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Dün 2 adet Vittoria Rubino Pro G2.0 ve 2 adet iç lastik aldım. Ödeme ekranında kargo dahil 41,66 sterlin karşılığı 791 tl görünüyordu. Ama karttan 893 tl çekilmiş. Onay verirken dikkat etmemiştim. Sterlin şu an 20,60 tl. Yani iki rakamda tutmuyor. Herhalde bize bilgi vermedikleri başka bir kur hesabı yapıyorlar.

294725 dosyayı görüntüle
Alışverişlerde kullandığınız kredi kartları döviz ya da TL borçlanabilir. Bunu bankanızla görüşerek seçebiliyorsunuz. Eğer döviz borçlanıyorsa ödeme tarihindeki kurdan TL'ye çevrilir. Ama döviz harcamaları TL borçlanan bir kredi kartı kullanıyorsanız, bu durumda harcama saatindeki banka kurunu esas alır. Mesai saatleri dışında bankalar kur makasını açtığı için yüksek bir kurdan TL borçlanmış olabilirsiniz. Aynı alışverisi 2-3 saat erken yapsanız muhtemelen sitenin belirlediği yaklaşık kura çok yakın bir borçlanma çıkardı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Aldığım lastikler şu an Hollanda'da, FexEx ile Hollanda aktarmalı geliyor. Bakalım vergi %30 mu yoksa %20 mi olacak?

• Beğen
22 Eylül'de 896 tl den aldığım Vittoria Rubino Pro G2+ lastikler yarın teslim edilecek. Hollanda çıkışlı olarak geldi. Toplam 144 tl vergi çıktı.

Ekran Görüntüsü (52).png

Merhaba arkadaşlar,

Toplamda 23 bin tl'ye geliyor bisiklet(kargoyla birlikte). Ödeyeceğim tutarı bu fiyat üzerine %20 koyup hesaplarsam doğru sonuca ulaşır mıyım? Ek ödeme vb. yapma durumu nedir?

Dosyalar

• 1665143088472.png
    1665143088472.png
    56,1 KB · Okunma: 64
  • Beğen
Merhaba arkadaşlar,

Toplamda 23 bin tl'ye geliyor bisiklet(kargoyla birlikte). Ödeyeceğim tutarı bu fiyat üzerine %20 koyup hesaplarsam doğru sonuca ulaşır mıyım? Ek ödeme vb. yapma durumu nedir?

Yurtdışı alımlarda alım sınırı 150 euro. Daha üzeri ticariye giriyor, gümrükten çıkartmak için bir dünya uğraşman gerekecek ve ekstra ödemeler yapmak zorunda kalacaksın. Sipariş vermeden önce iyice bu durumu araştır ki sonradan pişman olmayasın

Yurtdışı alımlarda alım sınırı 150 euro. Daha üzeri ticariye giriyor, gümrükten çıkartmak için bir dünya uğraşman gerekecek ve ekstra ödemeler yapmak zorunda kalacaksın. Sipariş vermeden önce iyice bu durumu araştır ki sonradan pişman olmayasın
Hocam teşekkür ediyorum uyarı için ikinci el Türkiye'den almak daha mantıklı olacak sanırım :)

Aldığım lastikler şu an Hollanda'da, FexEx ile Hollanda aktarmalı geliyor. Bakalım vergi %30 mu yoksa %20 mi olacak?

Eğer kargo kodunuz NL ile bitiyorsa, gümrükte Hollanda merkezli baz alıyorlar ve %20 uygulanıyor. Son 6 ayda 2 kez Merlin'den alışveriş yaptım, %20 hesaplandı. 2050TL'ye 395TL vergi hesaplandı.

Eğer kargo kodunuz NL ile bitiyorsa, gümrükte Hollanda merkezli baz alıyorlar ve %20 uygulanıyor. Son 6 ayda 2 kez Merlin'den alışveriş yaptım, %20 hesaplandı. 2050TL'ye 395TL vergi hesaplandı.
Evet, NL ile bitiyor.

Merhaba arkadaşlar,

%30 gümrük vergisi (ülke İngiltere olduğu için), taşıyıcı firmaya ödenecek gümrük hizmet masrafı, ordino ücreti, ardiye ücreti, kdv, ticari denetime tabi ise noter taahhütname ücreti ve denetim ücreti.. aklıma gelen ilk masraflar bunlardı.
Gümrük kanununda AB üyesi ülkeden gelen, 150 Euro ve 30 kilo sınırını aşmayan eşyalar için %18 gümrük vergisi uygulanır der.
Bu hesaplama direkt ürün faturasındaki tutar üzerinden yapılır. Kargo ücreti dahil edilmez.
%20 hesaplanmışsa kur farkı olmuş olabilir veya hatalı hesaplama olabilir.

%30 gümrük vergisi (ülke İngiltere olduğu için), taşıyıcı firmaya ödenecek gümrük hizmet masrafı, ordino ücreti, ardiye ücreti, kdv, ticari denetime tabi ise noter taahhütname ücreti ve denetim ücreti.. aklıma gelen ilk masraflar bunlardı.

Gümrük kanununda AB üyesi ülkeden gelen, 150 Euro ve 30 kilo sınırını aşmayan eşyalar için %18 gümrük vergisi uygulanır der.
Bu hesaplama direkt ürün faturasındaki tutar üzerinden yapılır. Kargo ücreti dahil edilmez.
%20 hesaplanmışsa kur farkı olmuş olabilir veya hatalı hesaplama olabilir.

Kur farkı yok ama büyük ihtimalle Hollanda çıkışına bakıp lehimize bir hata yapılıyor. Sonuçta Merlincycles non-eu country olarak geçiyor ve gümrük vergisi %30 olması gerekirken 2 kez %20'den vergilendirildim. Darısı diğer Merlin müşterilerinin başına diyorum.

Türkiye'ye geldikten sonra takip numarası değişiyor mu?

İspanya - Siroko firmasından bir siparişim bulunuyor. İspanya firması da Merlin'de olduğu gibi Hollanda aktarmalı olarak gönderim yapıyor.
Ptt'nin sitesinden gönderi takibi yaptığımda ürün Hollanda'dan çıkmış gibi gözüküyor ve gönderi numarası değişmeden geliyor.

1665410313513.png

Selamlar, benim verdiğim Vittoria lastik siparişi de %20 vergi ile geliyor ülkeye girdi. Hollanda aktarmadan gelince yukarıda da yazıldığı gibi %20 ile geliyor sanırım kafadan.

Selamlar, benim verdiğim Vittoria lastik siparişi de %20 vergi ile geliyor ülkeye girdi. Hollanda aktarmadan gelince yukarıda da yazıldığı gibi %20 ile geliyor sanırım kafadan.
Hollanda aktarmalılarda direk %20 değil galiba. Wiggle üzerinde maşa ve ücretsiz kargoya tamamlamak adına gidon elcik aldım. 2'sini ayrı paket yapıp göndermişler. Süspansiyona %20 vergi öderken bugün teslim aldığım elciklere %30 vergi ödedim. Biraz benimde kafam karıştı. 2 ürünün de üzerinde GBP olarak fiyatlandırma var iki üründen ilk Fedex, sonra Hollanda üzerinden PostNL ile geldi. Wiggle'dan son kargomu bekliyorum dün Türkiye gümrüğüne giriş yaptı diye bilgisi geldi. Site üzerinde sipariş verdiğimde de perşembe günü için teslim yazıyordu. Adamlar sözlerinde duruyor.

Son wiggle'dan gelen ürünüm de gümrüğe girmiş %20 vergi çıkmış ona da.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Merlin'den sipariş ettiğim (link) 11 gün sonra bugün gümrüğe girdi. Yüzde 20 vergi çıktı. Hollanda aktarmalıydı benimki de.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri