Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Hollanda aktarmalılarda direk %20 değil galiba. Wiggle üzerinde maşa ve ücretsiz kargoya tamamlamak adına gidon elcik aldım. 2'sini ayrı paket yapıp göndermişler. Süspansiyona %20 vergi öderken bugün teslim aldığım elciklere %30 vergi ödedim. Biraz benimde kafam karıştı. 2 ürünün de üzerinde GBP olarak fiyatlandırma var iki üründen ilk Fedex, sonra Hollanda üzerinden PostNL ile geldi. Wiggle'dan son kargomu bekliyorum dün Türkiye gümrüğüne giriş yaptı diye bilgisi geldi. Site üzerinde sipariş verdiğimde de perşembe günü için teslim yazıyordu. Adamlar sözlerinde duruyor.

Son wiggle'dan gelen ürünüm de gümrüğe girmiş %20 vergi çıkmış ona da.
Fedex takip linkine tıklayınca 2 ayrı kod var: Biri FIC tracking number diğeri tracking number. Ülkeye girince tracking number ile takip ediliyor malum ve sonu NL ile bitiyor. Belki bizim gümrükte bu iş bu kadar bile basit olabilir :D. Memur bakmıştır sonu NL yapıştırmıştır Netherlands %20 bu diye :D
Ama sizin duruma da bakınca piyango gibi %20-30 olayı sanırım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
887.48 TL Merlin'e ödedim. 150 lira vergi, 16 lira gümrüğe sunum ücreti, 1 lirada damga vergisi ile toplam 167 lira çıktı. Yarın ya da Cuma günü elimde olur herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
%30 gümrük vergisi (ülke İngiltere olduğu için), taşıyıcı firmaya ödenecek gümrük hizmet masrafı, ordino ücreti, ardiye ücreti, kdv, ticari denetime tabi ise noter taahhütname ücreti ve denetim ücreti.. aklıma gelen ilk masraflar bunlardı.

Gümrük kanununda AB üyesi ülkeden gelen, 150 Euro ve 30 kilo sınırını aşmayan eşyalar için %18 gümrük vergisi uygulanır der.
Bu hesaplama direkt ürün faturasındaki tutar üzerinden yapılır. Kargo ücreti dahil edilmez.
%20 hesaplanmışsa kur farkı olmuş olabilir veya hatalı hesaplama olabilir.
kanun değişti. ab üyesi ülke %20, ab dışı ülke %30 vergi. bu arada ingiltere de ab üyesi değil

kanun değişti. ab üyesi ülke %20, ab dışı ülke %30 vergi. bu arada ingiltere de ab üyesi değil
İngiltere'nin durumunu biliyorum. Gümrük kanunu 1 Mayıs 2022'den sonra tekrar mı değişti?

İngiltere'nin durumunu biliyorum. Gümrük kanunu 1 Mayıs 2022'den sonra tekrar mı değişti?
pardon ben hata yapmışım. dediğiniz gibi ab üyesi ülke %18, ab dışı ülke %30 kafalar o kadar karıştı ki.. ptt ile gelirse kafalarına göre vergi alıyorlar. en güzeli skynet, dhl vb. firmalar.

şunu da ekleyelim okumak isteyen için net ve sade dille anlatmış.

(link)

Bende bugün 150 euro değerinde sipariş verdim.
Castelli Perfetto ROS Long Sleeve Cycling Jacket ve daha önce hiç denemediğim ama internette yorumları pozitif olan Sportful Neo Bib Tights
tam 150 euro :)

• Beğen
Bende bugün 150 euro değerinde sipariş verdim.
Castelli Perfetto ROS Long Sleeve Cycling Jacket ve daha önce hiç denemediğim ama internette yorumları pozitif olan Sportful Neo Bib Tights
tam 150 euro :)

gümrük sorunu yaşayabilirsiniz. 150 euro ve üzeri siparişlerde beyanname işi devreye giriyor. onu da şirket üzerinden yapıyorsunuz vs. umarım teğet geçer size sınırdan.

• Beğen
gümrük sorunu yaşayabilirsiniz. 150 euro ve üzeri siparişlerde beyanname işi devreye giriyor. onu da şirket üzerinden yapıyorsunuz vs. umarım teğet geçer size sınırdan.

150 euro da mı beyannameye dahil ediliyor. Tam anlamadım.
kanuna göre 150.01 euro dan başlaması gerekir.
4458 Sayılı Gümrük Kanununun uygulanmasıyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak, yurt dışından internet üzerinden yapılan alışverişi zorlaştıran iki adım atıldı. Bu kapsamda AB dışından yapılan ithalatta gümrük vergisi 10 puan artırıldı, beyannamesiz alışveriş limiti 1500 Euro’dan 150 Euro’ya indi.

• Beğen
Arkadaşlar bayadır yurtdışı alışverişi yapmadım da son zamanda alışveriş yapanlara bir sorum olacak: Bu çıkan vergiyi kapıda öderken kredi kartı kullanabiliyor muyuz yoksa illa nakit mi olmalı? Benim kargo da bugün gelecek gibi de.

Arkadaşlar bayadır yurtdışı alışverişi yapmadım da son zamanda alışveriş yapanlara bir sorum olacak: Bu çıkan vergiyi kapıda öderken kredi kartı kullanabiliyor muyuz yoksa illa nakit mi olmalı? Benim kargo da bugün gelecek gibi de.
ptt nakit alır
150 euro da mı beyannameye dahil ediliyor. Tam anlamadım.
kanuna göre 150.01 euro dan başlaması gerekir.
4458 Sayılı Gümrük Kanununun uygulanmasıyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak, yurt dışından internet üzerinden yapılan alışverişi zorlaştıran iki adım atıldı. Bu kapsamda AB dışından yapılan ithalatta gümrük vergisi 10 puan artırıldı, beyannamesiz alışveriş limiti 1500 Euro’dan 150 Euro’ya indi.
4458 Sayılı Gümrük Kanunun 167.maddesinde değeri 150 euroyu geçmeyen eşya yazıyor. 150 euro da muaf olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
ptt nakit alır

4458 Sayılı Gümrük Kanunun 167.maddesinde değeri 150 euroyu geçmeyen eşya yazıyor. 150 euro da muaf olur.
Teşekkür ederim cevap için
Teslim edildi şimdi lastikler, üstte de üyemizin yazdığı gibi nakit ödedim vergiyi %20 olarak. 186 vergi çıktı. İç lastik ve dış lastikler sıkıntısız görünüyor. ürün de bu: (link)

Ayın 4ünde sipariş verdim bugün geldi.

Son düzenleme:
Risk almamak adına 150 EUROLUK siparişimi iptal ettim. ve yeni sipariş oluşturacağım.
Ödemeyi dün yaptığım için yeni siparişi nasıl oluşturacağım bilen var mı.
Ödemeyi iade mi edecekler yoksa farklı bir şekilde çözüyorlar mı

Castelli Entrata tayt aldım karttan 50 USD çekildi, bu şekilde vergi çıktı. Almayı düşünenlere...
IMG_20221014_155625.jpg

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Merhaba, ben de sipariş verme niyetindeyim de beden konusunda nasıl hareket ettiniz acaba? Merlinde bir size guide var ama emin olamadım.
174 cm boy, 66 kg, M giyiniyorum. Castelli için konuşacak olursak alacağınız modelde “Rosso Corso” ifadesi varsa üst segment oluyor, vücudu daha da saran bir yapıda oluyor. Diğer modeller bir tık daha rahat fit sayılabilir.

• Beğen
Tepkiler: tolgi07
Merhaba, ben de sipariş verme niyetindeyim de beden konusunda nasıl hareket ettiniz acaba? Merlinde bir size guide var ama emin olamadım.
Merhaba, 183cm 84 kg xl aldım ben deneme fırsatım olmadı.

Merhaba, Merlin’in dün yaptığı ücret iadesi hesabıma ne zaman yansır? Banka İş Bankası.
Daha önce başka bir yurtdışı iadesinde çok zorladılar beni. Karşı taraf ısrarla iadeyi yaptık demesine rağmen banka kabul etmedi bir türlü. Uzunca bir süre sonra, iade eden taraf bana bir referans numarası verdi. Ancak bundan sonra banka bir yerde iadenin takıldığını ve kendi hataları olduğunu fark etti. Şimdi aynı süreci tekrar yaşamamak için ne kadar süre gecikmeyi normal kabul etmeliyim?

Merhaba, Merlin’in dün yaptığı ücret iadesi hesabıma ne zaman yansır? Banka İş Bankası.
Daha önce başka bir yurtdışı iadesinde çok zorladılar beni. Karşı taraf ısrarla iadeyi yaptık demesine rağmen banka kabul etmedi bir türlü. Uzunca bir süre sonra, iade eden taraf bana bir referans numarası verdi. Ancak bundan sonra banka bir yerde iadenin takıldığını ve kendi hataları olduğunu fark etti. Şimdi aynı süreci tekrar yaşamamak için ne kadar süre gecikmeyi normal kabul etmeliyim?
Selam
Benim iş bankası hesabıma 2 gün içerisinde geçti
ama kurdan dolayı 106 tl bana kaçtı

Geri