Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Gümrüğe takılma diye birşey yok arkadaşlar :)) Eğer aldığınız ürün KARGO HARİÇ 75 euro'nun altındaysa sadece 0.60 TL hizmet bedeli ödeyerek evinize kadar getiriyor ürünleri ptt....Ancak Kargo Hariç 75 euro'nun üzerinde ise toplam tutarın %18'i kadar extra gümrük vergi masrafı çıkıyor ve yine ptt kapınıza kadar ürünü getirip sizden ücreti tahsil edip ürününüzü veriyor...

Scudo
@Yusuf !!WOW!!

Çin'den 3 günde geldiğine emin misiniz?

@alper 76

Uzun tayt alırsanız askılı alın, terletme yapmaz. Tavsiye edeceğim ürün yok, bütçenize göre araştırmalısınız.

Bu 75 Euro bir seferlik alışveriş için mi geçerli? Yani 70 Euro tutarında iki ayrı sipariş versek sıkıntı olmuyor mu?

@Yusuf G.

İki ayrı sipariş için, iki kez kargo ücreti ödeyeceksiniz.

Kargo hariç 140 euro'nun %18'i, iki kargo ücretinden fazla tutuyorsa eğer mantıklı olabilir.

Aksi halde tek sipariş verip almak daha mantıklı.

@Erdal YILMAZ
Evet. Toplam kargo süresi 11 gün sürdü.
Edit: Üstelik beleş kargo :D

@Erdal YILMAZ Açıklama için teşekkür ederim. Merlin de zaten 2-3 parça ürün alınca 21tl civarı kargo oluyor, parça sayısı artınca kargo ücreti 42tl felan oluyor, aslında sepete eklediklerim çok büyük ürünler de değil ama enteresan bir kargo ücreti hesaplama yöntemleri var. Yani 42 lira kargo ücreti ödeyip bir de vergi ödeyeceğime siparişleri ayrı ayrı geçip vergi vermemek daha karlı olacak sanırım.

@Yusuf G.

Benim kafama da şöyle bir cinlik yattı. Eğer atıyorum tanesi 70 € olan 2 ürünü ayrı ayrı aldınız diyelim. Merlinde burada 2 sipariş aynı kutuya koyar yapıştırır üzerine 140€'yu vergi vermek zorunda kalırsınız. Bence yapmanız gereken ilk siparişniz kargoya verilince ( zaten yurtdışında 1-2 günde veriliyor ) ikinci siparişi vermeniz. Herhangi bir sürpriz olmaması için en iyi yöntem bu.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
Bir kaç ürün alacağım Merlin'den, şu an ihtiyacım yok ama ruble ve zincir de alsammı diyorum? Bisiklete kaza bela olmazsa uzun süre binmeyi düşünüyorum illaki değiştirmek gerekecek ruble, zincir. Kullanmasam da aldığım fiyata satarım en kötü.

(link)

(link)

Arkadaslar bu siteden değil de wiggle'den alışveriş yapacağım.85 dolar tutuyor artı 25 dolar gibi bir kargo ile 110 doları buluyor.Nasıl bir vergi olayı olur daha doğrusu gümrük, vergi vs şeyler olur mu yoksa direkt olarak gelir mi? Ayrıca bu 110 dolara %18 kdv eklenecek mi?

@Uptown Cyclist
Kargo hariç kısmın yani 85 doların %18 veya %19 olması lazım 15-16 dolar tutar vergisini ödemeniz gerekir. Fakat 85 dolar 78 euro falan yapıyor (sınır 75 euro) yanıltmak istemem ama şansınız varsa büyük bir ihtimal vergisiz gelir..

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@x-rayted
Ayrı ayrı alsam bence mantıklı olur daha.Öyle değil midir sizce de ?

@Uptown Cyclist
değildir.
iki kere kargo ödersiniz daha pahalıya gelir..

@x-rayted
Ama wiggle zaten nedense daha çok aldıkça kargo da artıyor.Yani ne alırsam alayım kargo aynı kalmıyor.

Hayır paket büyüklüğüne göre kargo. Verdiğiniz fiyat wiggleın en ucuz kargo ücreti.

Bu açıdan merlin daha iyi onların en ucuz kargo ücreti daha ucuz.

• Beğen
Tepkiler: Doğan_Öztürk
@Uptown Cyclist şey pardon şimdi emin olamadım :( 25 dolar 75 TL yapıyor. Wiggleın en ucuz kargosu daha az idi sanırım. İki ayrı sipariş olarak deneyin bakalım daha ucuz olacak mı ?

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
peki bu merlin chrismas icin bi guzellik yapar mi?

Bu arada 75 euroyu gecen siparislerin vergiye takilmadigi da oluyor, ustte yazmistim. Benim uc siparisim de 75 euronun epey ustundeydi yalnizca biri icin vergi odedim.

Geri