Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@mehmetsunu
Bankanın kur farkıdır o arkadaşın da dediği gibi. Özellikle piyasalar kapalı iken ki değerlerden aldıysanız makas daha da açılıyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Scudo
@GoMMeS

Oysaki alışverişi özellikle haftaiçi iş saatlerine getirmiştim. Demekki bankanın benim kulağımla ilgili bir sorunu varmış ne diyelim.

@mehmetsunu Bankalar genelde dolar üzerinden kuru hesaplarlar. Örneğin pound ile alınan ürün önce dolara sonra da Türk lirasına çevirilir. Her çevirimde de fark artar tabi.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@dramorey

Peki bunun bir kaçarı yokmu. Yoksa el mahkummu. Yani paypal üzerinden alışveriş yapacak olsak durum değişirmi.

@mehmetsunu Bankaların dolar veya euro birimli kredi kartları bulunuyor. Mesela dolar ile alış veriş yaptınız, kredi kartına da dolar olarak yansıyor. Siz de daha sonra borcunuzu dolar olarak ödüyorsunuz. Paypal kur farkı büyük ihtimalle baankanızdan daha fazladır.

@mehmetsunu
Kuru dolar olarak seçince merlin öyle fatura kesmiyor mu? Dolayısıyla tek kur farkı olur sizin hesabınız arasında . Bir de kur makası daha uygun olduğundan ben enpara tercih ediyorum.

@mehmetsunu

Bunun kaçarı var hocam.

Enpara'nın reklamlarını görmüşsünüzdür.Hatta en son her yere reklam vermişler 500.000 müşterimiz çok memnun vs. 'diye.

Enpara finansbank'ın şubesiz kartı.Size bir hesap açılıyor ve bankanın kendi personeli kartı size gelip teslim ediyor.Havale / eft ücreti yok.Ayrıca hesap işletim ücretide yok.Kısaca hiç bir ücret yok.

Bunlar ufak detaylar ama en önemlisi kur farkıda yok yani yaptığınız yurtdışı alışveriş Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kuru'na göre çevriliyor.Ben bu kartı sadece yurtiçi / yurtdışı online alışverişte kullanıyorum.İçinde normal zamanda para bırakmıyorum güvenlik için yoksa her yerde geçiyor kredi kartı gibi.

Alışveriş yapacağım zaman karta tutarı hemen eft yapıp alışverişi yapıyorum hem kur farkı ödemiyorum hemde normal zamanda içinde para tutmadığım için habersiz para çekme / dolandırılma sorunu yaşamıyorum.

Size de tavsiye ederim.Jantta ödediğiniz 36 lira az değil en azından bankaya kur farkı vermek yerine iskender yersiniz.:harika:

@hlksnrr

Birşey söyleyimmi bende en paranın kartıda var. ama işte çağımız öyle bir çağ ki bir yerde herkesi cahil durumda bırakabiliyor. Ne bilelimki böyle bir hizmeti olduğunu neyse kırk yılda bir yurtdışı alışveriş yaptım kart bilgilerimin hacklenmesi dahil başımıza gelmeyen kalmadı. Bir dahamı tövbe...

@mehmetsunu paypal ile ödeme yapıyorsanız buna bir çözüm var bir nebzede olsun engel olabilirsiniz. ufak kur dalgalanmaları sadece farklılıklar yaşatır.
size link paylaşmak istiyorum burdan paypal ayarlarını yaparsanız ihtiyacınızı karşılayacaktır diye düşünüyorum.

(link)

arkadaşlar siparişi pazartesi verdim 1 hafta oldu . şimdi takip etmek istiyorum dediğini yaptım fakat boş bi sayfa çıkıyor ptt'de.
ptt.png
hiçbir bilgi yok . hayır bilsem nerde olduğunu sıkıntı etmicem. bi bilginiz varmı bu konuda nerden takip edebileceğimize dair.
merlin in verdiği linke tıklayınca bu cıkıyor:
trakpak.png
anlayanlar yardımcı olursa sevinirim..

Dosyalar

• ptt.png
    ptt.png
    14,6 KB · Okunma: 37
@Çaylaq EK651965368ES bu kod ile ptt den sorgulama yaptığımda aşağıdaki sonuç çıkıyor.
Screenshot_20160530-163104.png

• Beğen
Tepkiler: serpol79
@eyupaltindal sanırım hala türkiye ye girmemiş. girdikten sonra bilgi veriliyo ptt den galiba. ama 1 hafta oldu yani bu zamana kadar gelmesi gerekmez miydi?
yoksa daha da uzun sürüyor mu?

@Çaylaq ben her yeri aradım... Ptt yi, gümrükü, ukimi... Ptt takibinde ne görünüyorsa o... Bekleyeceksiniz...

Trakpak ile kargom 10 gün içinde geldi royal mail ile 6 7 günde elimde oluyordu.

Dosyalar

• 20160528_201604.jpg
    20160528_201604.jpg
    92,6 KB · Okunma: 52
@hlksnrr peki bu en para nokta kom ne kazanç sağlıyor.Yıllık aidat falan illa ki alması lazım. Maaş hesabı olan kartlar da aidat vs almıyor biliyorum. Bunlar neden nemalaniyor merak ediyorum. Güvenemiyorum yani pohta çıkabilir. Öyle değil mi

• Beğen
Tepkiler: Çaylaq
@ahmetaldag aslında bankanın kazanç sağlaması için işletim ücretine gerek yok. enparada ayriyetten şube masrafı yok. bir de her banka gibi insanlar kartın içinde para tutunca o paralarla kredi sağlanabiliyor başka insanlara. yani bize hiçbir zararı yok onlara faydası var kullanmamızın. ben 2 senedir kullanıyorum hiçbir zararını görmedim. parayı da vadesiz hesaptan(ana hesaptan) farklı bir hesaba geçirirseniz(günlük birikim hesabı gibi) kart bilgilerini çalıp alışveriş yapamazlar(alışveriş yaparken vadesiz hesaba aktarmak gerekiyor parayı diğer hesaplardan çekemiyor) ayrıca 3d secure da var zaten. sanal kart yok sadece. ayrıca bir çok kampanyası oluyor(kitap, dijital alışveriş vb) sanki enpara reklamı yapıyomuş gibi oldum :D bilgi vermek istedim kartla alakalı bilmeyenler için.

Bir de şöyle bir olay okumuştum donanımhaberden. Finansbank atmsinden enparayı kopyalayıp bütün parasını hesaptan çekmişlerdi bir arkadaşımızın. Enparayla alakalı değil ama finansbank atmsinde böyle bir olay olmuştu artık her atm kullanışımda kontrol ederim ben. Daha sonrasında enpara para hakkında bir şey yaptı mı bilmiyorum sonuç olarak bankanın hatası bu.

• Beğen
Tepkiler: ahmetaldag
@Erdem Şiğva geçen gün haberler de çıktı devlet kredi kartı kullanMayı teşvik etmek için para-puan verecekmiş. Vatandaş da fatura vs odeyebilecekmis.kart kullanıcı sayısı azalmış.tasarrufa teşvik edeceğine...kart iyi birşey ama güvenlik zafiyeti çok fazla.dikkat etmekan lazım.

Geri