Scudo Sports

Merlin Cycles

Scudo
@Fatih Yasin Söndüren

Kapıdaya pakedinizi getiren postacıya 350 lira ödeyeceksiniz. Ürünün kargo hariç fatura fiyatının %18'i + 5 lira küsür de pakedi açıp fiyatlandırma har(a)cı.

@ekranci buradaki fiyatla daha makul olacak sanirim her halukarda ikinci el de bakiyorum bakalim denk getirmeye calisicam biseyler cok tesekkur ederim bilgiler icin

Söylemesi ayıp grupset, sele, lastik vs sipariş ettim yeni. Sitedeki TL karşılığı 6.780 TL gözüküyordu. Kartta da 7.000 TL var. Limit yetersiz dedi. Bankayı aradım ve acı gerçeği öğrendim. Para sterlinden dolara dolardan TL'ye çevriliyormuş. Bizim 6.780 TL oldu 7.200 TL. Ama Merlin iyidir oem sattıklarından fiyatlar oldukça iyi.

@Ziya On Roadbankaniza doviz ekstresi talimati verirseniz sadece usd veya eur uzerinden keserler yurtdisi alisveris tutarini.Boylece birkac kez kur arbitrajina maruz kalmazsiniz.Bundan sonraki islemlerinizde aklınızda olsun.Turkiye deki bankalar malesef bu arbitrajda ciddi makas uyguluyorlar..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ziya On Road

Merlin GBP üstünden satış yapıyor aslında orda bize söylediği TL pek bir eski kurdan. Siparişinizi GBP olarak göster diyerek o anki güncel kurla çarptığınız anda zaten daha yüksek rakamlara ulaşıyorsunuz. Sonrasında bir de bankanın yurtdışı satış işlemleri kuru devreye giriyor (Bende Garanti - USD) ona %2 komisyonla fiyatlandırma yapıyor. Daha 3 gün önce aldığım grupset Merlinde 3005 TL gözükürken kredi kartımdan 3470TL çekildi.

Ama Merlin dediğiniz gibi yine de en iyi fiyatları sunuyor.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
arkadaşlar size bir soru yurt dışından devamlı alışveriş yapıyorum konuya az çok hakimim fakat ya site günccellemiyor abus kask almak istiyorum merlinden 816 tl olarak görünüyor fakat kur artışından ötürü bir süpriz çıkar mı istediğim kask bu
(link)

@cumhursonmez42 sepete ekleyip kredi kartı adımına kadar ilerleyin, 1200 lira civarı güncel kur fiyatı çıkacak diye tahmin ediyorum. Fiyat 135 sterlin çünkü, 1200 tl yapıyor güncel kurla

250 lira civarı da vergi gelecek bu durumda.

Y6EQd6.png

Ürünü aldığımda yani 8 gün önce sterlin 6,9 - 7 TL civarıydı. Bugün 8,8 TL. 1140 TL gümrük beklerken 1420 T'ye çıktı. 280 TL hoop cebimden yok oldu :)

su dönemde sibop kapağı bile alınmaz yapacak birşey yok soğuk su içelim

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Evet rekor gibi görünüyor :eek: Ve bu ciddi boyuttaki paranın tamamının vergi olması çok kötü :(

Aldığım şeylerin Türkiye'deki fiyatlarının yanında gümrük vergisi koymuyor ama kur farkından 280 TL koyuyor :)

Buradan aldığımız ürünleri taksitlendirme şansımız varmı ödemede?

@Adrenalin26 Normal mevzuatta yok. Bazen, ender olarak bankalar yurt dışı alışverişlerini taksiklendirme kampanyaları yapıyorlar.

crankset.jpg

Merlinden grupsetim geldi ama fena gol yedim:( R8000 aynakol yerine gelene bakın. Neyse aradım, yazıştım yolluyorum geri

@Ziya On Road

Yurtdışı alışverişlerin taksitlendirilmesi yasaklandı diye biliyorum.

@izzetince

:eek::eek::eek: Kutusu R8000 ama içinden çıkan stok aynakola bakın! Çok ilginç ya!

@ekranci

Doğru biliyorsunuz, 2015 veya 2016'da düzenleme getirildi ve artık 3 bile taksit yapılamıyor, hiçbir şekilde yapılandırılamıyor yurt dışı alışveriş.

Geri