Scudo Sports

Merlin Cycles

@mühendis Türkiye de sitelerde daha pahalıya satıyorlar birikimim olsa alıp burada satabilirdim. Güzel kar olurdu :D

Scudo
Taksitlendirme bankanızla görüşüp yaptırabirsiniz sanırım ama her bankada taksit oluyormu onu bilmiyorum.

Arkadaşlar Merlin'den bir ürün alacağım da 58 lira kargo çıkıyor.

Ürünün fiyatı avantajlı ama bu şekilde olunca düşündürüyor. Daha ucuz bir kargo seçeneği (takipsiz vs.) yok mu?

Ücretsiz kargo için yüzlerce liralık alışveriş de yapamayacağım. Belki buradan birileriyle ortak sepet oluştururuz?

@Cenk Akbulut bildiğim kadarıyla tek tip kargo ben gecen sene alıcaklarımı toplayıp oyle aldım yuksek fiyat tutmustu kargo ucretsız gonderdıler sadece gumruk vergısı odedım ama hertürlü Türkiye ile yarı fiyatına gelmisti bana bence acil degilse baska bisey alma niyetiniz varsa bekleyin toplu siparis verin

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
İki ayda bir alışveriş ederim merlincycle'dan. Kendileri bisiklet de ürettiklerinden kompedantlar ucuz olabiliyor. Şöyle bir fark var ama örneğin bike-discount.de (euro bölgesinin en ucuzu garantisi veriyor) 'den ruble aldın, aldığın ruble mavi renk shimano kutusunda (perakende kutusunda) geliyor. Merlin'de ise yine orjinal ama kahverengi üzerinde sadece ürünün modeli yazı kutuda geliyor. Yani adamlar bisiklet toplamak için toplu aldıkları ürünleri de sattıklarından fiyatı düşük tutabiliyorlar. Müşteri hizmetleri çok ilgili. Hemen cevap verirler ve çözüm odaklılar. İadeler gönderdikleri formu doldurup göndererek (mail ortamında) çok hızlı iadeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. 100 sterline kadar yaklaşık 60 tl sabit kargo ücretleri var. Açıkçası hem Türkiye'ye göre fiyatların düşüklüğü hem de genelde arkadaşlarla ortak alışveriş yapıp 100 sterlini geçtiğimizden kargo etkilemiyor. Türkiye'de gümrüğe takılacak ürünlerde zaten gönderim yapılamaz yazıyor. Onun dışında 22 euroyu geçen alışverişlerinizde kapıya gelen postacıya %18 gümrük vergisi ödeyerek paketinizi teslim alıyorsunuz. Kargo Türkiye'ye 2-3 günde geliyor. Gümrük işleri ve adrese teslim 1 haftayı buluyor.

@Cenk Akbulut wiggle dan istedigin ürün varsa alabilirsin takipsiz kargo 5.5 dolardı en son takipli 21 dolardı.

Başlığı nisan ayında açmıştım, bugün %10 zam daha geldi arkdaşlar.

Her ay %10 zam :snzdglsn:

Tabi bu zamların Merlin’le hiçbir alakası yok. Dolar kuru yansıyor fiyatlara

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Merhabalar, Merlin'den 18.05.2018'de verdiğim sipariş hala ortalarda yok.

Adamlara yazdım biraz daha bekleyin dediler. Çin'den verdiğim kargolar bile ortalama iki haftada geliyor.

Yarın üç hafta olacak, beklemeye devam mı yoksa darlayayım mı adamları?

upload_2018-6-7_13-59-43.png

@Cenk Akbulut

PostNL üzerinden sorgulayın. Orada Türkiye'ye ulaşmış görünüyorsa sorun bizimkilerdedir. Bir kere başıma geldi, 20 gün sonra adres hatası diye çevirmiş gümrük. Ne alakaysa paket Brezilya'ya gitmiş oradan tekrar Türkiye'ye gelip adresime teslim ettiler.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Eskiden Merlin cycle kargoyu Royal Mail ile gönderirdi ürünler en geç 3 gün içinde Türkiyeye gelirdi.Şimdilerde hem daha pahalı daha uzun sürede gönderiyorlar.
Mesela bisiklet aldıgınızda 350 450 tl arası kargo veriyorduk şimdilerde 1200 1350 tl bandında sanırım bence adamlar bizden ürün almayında nerden alırsanız alın derler gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ozan :) ve dnzlye
@Fatih Yasin Söndüren sepette 1802 lira görünecek, ücretsiz kargo. Ama ödeme kısmına giriş yaptığınızda daha yüksek bir tutar çıkacak çünkü burada görülen fiyat poundun o anki kurdan TL karşılığı. Kur yükseldi ve site henüz güncellenmedi. %10 gibi bir farka hazırlıklı olun. Yani sepette 1802 lira yerine 1980 lira gibi bir tutar göreceksiniz ve ödemeyi bu tutar üzerinden yapacaksınız.

PTT ile geleceği için vergi konusu biraz belirsiz. Gümrüğe takılıp takılmayacağına emin değilim. Olasılıkları yazayım:
  • Gümrüğe takılmazsa çok sembolik bir ücret ödenecek kapıya gelen PTT memuruna, 6-7 lira gibi bir tutar ödemiştim. Sadece paketi açıp kontrol etme ücreti.
  • Gümrük vergisine (%18) tabi olursa 1980 liranın üzerine kabaca 350 lira daha gelecek. Bu daha küçük bir ihtimal. Paket zaten küçük, 4 kilo dolayında da ağırlığı olacak. Çok çok büyük ihtimalle gümrüğe takılmayacaktır.

@Fatih Yasin Söndüren

Yok yani gümrüğe takılırsa KDV tahsil ediliyor, demek istediği o idi. Benim tecrübelerime göre kutu vs. oldu mu gümrüğe giriyor bir açıp bakıyorlar (açıp bakma 5tl har(a)ç)... Avrupa'daki satıcı da fiyatı üzerinde birebir yazmak zorunda olduğu için, 350 tl'yi hazırlayın, maliyet planınızı ona göre yapın... Çok çok küçük bir ihtimalle takılmaz. Ya hiç para ödemeyeceksiniz doğrudan gelecek (açıp bakma ücreti de alınmayacak, çünkü açıp faturayı görseler o 350tl vergi çıkar) ya da açacaklar bakacaklar, faturayı görüp vergiyi hesaplayıp tahsil edilmek üzere paketin üzerine etiket yapıştırıp size öyle gönderecekler.

Geri