Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Kargonun son durumu torba kapandı diyor. Ankara'ya doğru yola çıkacak herhalde. Ücretler kısmında vergiler sıfır gözüküyor.
ÜCRETLER

• Gümrük Vergisi :0.0 TL
    Damga Vergisi :0.0 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti :0.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti :0.0 TL
    TOPLAM :0.0 TL

• Beğen
Tepkiler: Omrmz
Scudo
@serpol79 Benim paketlerden biri aynı bu durumda, gümrükten geçmiş geliyor vergi olmamasına neden şaşırdınız paket gümrük sınırından fazla mıydı ?

@hlksnrr 281 tl ödedim gönderi bedeliyle sınıra
Yakın biraz.

@serpol79 Hocam gönderi bedeli gümrüğe dahil değil.

Sadece ürün bedeli üzerinden gümrük hesaplanır yanı aldığınız ürün 74 euro ve kargo 16 euro ise yanı toplam 90 euro ödediyseniz vergi ödemezsiniz.

Zaten şuan sınır 240 lira civarı kargoya'da 41 lira ödemişsinizdir ucu ucuna geçmiştir.

• Beğen
Tepkiler: serpol79
455 dolarlık satınalmam oldu buna istinaden 168 tl vergi çıkarttılar benım hesabıma göre 230 tl gıbı bir vergi çıkması gerekiyordu ne sebeple daha düşük bir vergi ödedim orasını anlayamadım. daha az ödediğime seviniyor açıkcası.

Bu gün bende ptt kargo takipten baktım ürün şubeye gelmiş. Gittim PTT ye dedim verin benim kolimi " Daha gelmedi" dedi bey amca. Bende "Kargo Takipten baktım, ürün sizin şubeye gelmiş" dedim. Adam yurt dışı torbalarını açmadık pazartesi getiririz dedi. Sinir olmuş vaziyette geri döndüm.
kargo.jpg

arkadaşlar hani burda diyorsunuz ya, gümrük memuru açıp internet sitesinden kontrol ediyor diye... diyelim ki kısa süreliğine indirime girmiş bir ürün aldık. Memur baktığında indirimi fiyat üzerinden gördüğünde sıkıntı olmayacak mı?

@GoMMeS baktıklarına inanmıyorum açıkcası. merlin dışındaki bir alışverişimi örnek vereyim. 650 dolarlık ürünün fiyatını faturada 120 dolar göstermelerini sağladım ve vergiyide 120 dolar üstünden ödedim baksalardı şayet ödediğim ücret farklı olurdu.

Burada öyle çok yorum okudum da..

arkadaşlar merhaba, daha önce yazmıştım okumayanlar için öncesini özetleyip yeni durum hakkında da bilgilendireyim sizleri ve bir soru sorayım.
merlinden aldığım lastikler türkiyeye geliyor , yanlış adrese gidiyor ve adresteki kişi kabul etmiyor kargoyu bu nedenle hemen ertesi gün başakşehire bir sonraki günde merline geri gidiyor. Kargonun yanlış yere gittiğini anlayınca pttye şikayette bulundum , ertesi gün geri döndüler önce bir görevli sonrasında kargomu yanlış adrese götüren görevliyle konuştum ( kısmende olsa hatalı olduğu konusunda anlaştık) sonrasında yetkili bana "başakşehirden alıyoruz böyle durumdaki kargoları sorun olmuyor genellikle" dedi ve beni mail yoluyla bilgilendireceğini söyledi , ertesi gün kontrol ettiğimde kargo yurtdışına çıkmıştı ve tabi bana gelen mail sadece " olayı araştırıyoruz" tadındaydı. sonra merline mail attım ( 3 gün oldu ) hala cevap yok.
şimdi sorum ;
merlinde bu tarz şikayetler için mail dışında bir seçenek var mı ? yani ne bileyim sipariş bölümündeki buton vs. daha önce aliexpress ve bu gibi sitelerden alışveriş yaptım çoğunda siparişlerim bölümünde hata bildirimi bölümü vardı burda bir türlü bulamadım.

full]67265[/ATTACH] Slm. arkadaşlar. Ayın 25 inde (saat akşam 8:00'de) sipariş ettiğim ultegra carbon pedallarımı bugün saat 2 itibari ile almış bulunmaktayım. Çankaya posta depolama merkezine gelen siparişimi hafta sonu olması sebebiyle pazartesi teslim edileceği söylenince yolumun üzerinde olan merkezde gidip elden teslim aldım. Ürüne toplam 281 tl. ödemiş oldum. Türkiye'deki fiyatlara göre gayet iyi bir fiyat.Beklediğime değdiğini düşünüyorum.

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    48,1 KB · Okunma: 100
  • Beğen
Tepkiler: Omrmz ve dramorey
Bugün ilginç birşey oldu dostlar,

25 Nisan akşamı verdiğim 2 sipariş 26 Nisan'da kargolandı.

Bir paket Cuma günü İstanbul'a indi aynı gün gümrüğe girdi-çıktı işlemler tamamlandı ve bugün (Cumartesi olmasına rağmen) ptt tarafından saat 10.00 gibi teslim edildi.Ptt'den bu kadar hızı hiç beklemiyordum açıkçası.

Diğer paket ise diğeriyle aynı anda sevk edilmesine rağmen demek ki uçağı kaçırmış olacak ki o pakette bugün (Cumartesi) saat 16.51'de kaydı yapıldı ve gümrüğe sevkedildi.

Bu sefer kazanan Royal Mail değil PTT oldu.

Merhaba;
25 nisanda 105groupset aldım merlinden. Daha önceki siparişlerim royalmail ile gelirken bu sefer Spring Global isimli bir firmada olduğunu görüyorum. Takip numaraları 20haneli olduğundan ptt üzerinde takip edilemiyor.
Benzeri bir durum yaşayan çözüm önerisi olan var mı?

@erman men
(link) bu linke elinizdeki kodu girerseniz kısa bir kod daha çıkıyor. O kodla ptt takibi yapabilirsiniz.

Hafta sonu yapılan alış verişlere işlem pazartesi günümü yapılıyor?

@hlksnrr iki adet sipariş verdim. içerikler 4-5 kalemden oluşuyor. ikisi ayrı olmak üzere birer kolide mi yollarlar acaba.

Unfortunately it is not possible to track this order.
diye bi yazı var takip numarsı yok şuanda.
Türkçe çevrilmiş hali (Ne yazık ki, bu düzeni takip etmek mümkün değildir.)

@serpol79 kargoya verilince takip numarasi cikiyor o yuzden su an gormeniz mumkun degil

5 gün mü oldu kaç gün oldu hala mailime dönüş olmadı , sinirlerim bozulmaya başladı artık. Telefon numarasını arayacağım ama o da ayrı bir masraf..

• Beğen
Tepkiler: serpol79
merhaba arkadaşlar iki gündür merlinde ödeme yapamıyorum sürekli

Error Completing Payment
  • The Authorisation was Declined by the bank. diye uyarı çıkartıyor 3 farklı kartta denedim hepsi aynı daha önce hep alışveriş yaptığım kartlar ve limitleri tamam yardımcı olabilecek varmıdır

Edit : Problem çözüldü :)

Ultegra 6800 veya Dura-Ace 9000 Groupset almayi dusunuyorum.Hala karar veremedim gerçi.Sorun olurmu ?

Geri