Scudo Sports

Merlin Cycles

22 Ekimden beri Ukimde. Gümrük bedeli de çıkmamış ancak inceleme mi bekliyor anlayamadım ihbar da gelmedi ilk kez karşılaşıyorum tuhaf şeyler oluyor :ckskc:

Scudo
i@Doğan_Öztürk @gokhankoc adamlar zevkine m, bekletiyor anlamıyorum aldıgım firmaya yazdım Türkiye gümrügünde dedi kısa zaman içinde elinize ulasır dedi bizimkilere kaldıysa yandık ))

19 Ekim sabahı 09.30 gibi Merlinden sipariş ettiğim 2 adet katlanır dış lastik, bugün teslim edildi işyerime. 60 kuruş damga vergisi ödedim.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin_arslan
Daha önce yazmış olabilirim, bizzat UKİM'de çalışan bir personelden telefon görüşmesi esnasında aldığım bilgidir. 81 ilin gümrük kontrolleri, yaklaşık 1,5 yıldır İstanbul gümrüğü tarafından yapılıyor, ve yeterli sayıda personel olmadığı için gecikmeler yaşanıyor.

Bu bilgi ne kadar doğrudur bilemiyorum, ancak gecikmeleri görünce doğruluk payı var gibi geliyor!

@Erdal YILMAZ @Hüseyin_arslan @gokhankoc valla yurt dıiında ptt aracılığla jant seti aldım arkadaşım gurup set aldı bende böyle bir gecikme hiç yaşamamıştım max 1 günde ukimden cıkardı. Bu dediğim siparişler 5 ay içerisinde verilmiş olanlar ve vergilendirilmiş malzemelerden bahsediyorum. ama şimdi ayın 26 sından beri ukimde bekliyor vergide yok görünüyor anlamadım gitti :S 75 avronun altındaki siparişlerde sıkıntı olmuyor buarada sadece 75 avronun uzerindekilerde sıkıntı var şuanda. ukimi aradaım dun 3 iş gününde çıkar diyor :(

@Doğan_Öztürk Ben Merlin'den jant seti aldım, ödeyeceğiniz vergiyi, ancak gümrükten çıktıktan sonra PTT'nin takip sisteminden görebiliyorsunuz. PTT kargo kuryesi paketinizi getirdiğinde kapıda nakit ödemeniz gerekiyor vergisini.

@Atila Filmer evet biliyorum atilla bey bende birçok kez gümrüklü ürün getirttirdim hem ptt hem ups hemde dhl vaastasıyla ama ilkdefa ptt bukadar olayı uzattı ve forumdaki arkadaşlar tavsiyem kesinlikle zincir yağı gres yağı herhangi bir solvent yurt dışından getirtmeyin ozellikle gümrüğe takılabilecek meblalarda ürünler varsa kargonun içinde 5 avroluk bir zincir yağı kargonuzu 20 güne kadar gümrükte beklete bilir. bilgilerinize.

Arkadaşlar Merlincycles'tan sipariş vercektim, kaç sefer kartımı reddetti. kartımda bi sorun da yok kullanabiliyorum. Sizce ne yapabilirim?

@FERDİ İKİZ Hocam bende aynı sıkıntı vardı. Sonra bankayı aradım (finansbank), olayı anlattım, müşteri hizmetleri bana dedi ki yasal olmayan bir siteden alışveriş yaptıysanız banka otomatik reddetmiştir dedi, Dedim site ingiltere sitesi ve bisiklet parçaları satıyor dedim. Aradığımda saat gece 12-1 filandı. Peki o zaman ben bununla ilgili bir talep oluşturayım dedi. Ertesi gün tekrar denedim ve alışverişimi yaptım. Bankayı aramanızı öneririm.

Spring Parcel ile gönderilen postaların Türkiye içinde takibi;

Merlin cycles tan size gönderilen takip linkine tıklayıp, açılan sayfadan Tracking ID kısmındaki bol haneli rakam grubunu kopyalayın. (link) adresine giderek açılan sayfanın sağ tarafındaki Track&Trace kısmına kopyaladağınız rakamları, hedef ülkeyi (Turkey) ve adresinizin posta kodunu girip search butonuna basınız. Açılan sayfada Details kısmında Barcode karşısındaki sonu NL ile biten harf sayı grubu ile PTT sitesi üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Kolay Gelsin..

Error Completing Payment
  • The Authorisation was Declined by the bank. Bu şekilde bi uyarı alıyorum ve ödemeyi tamamlayamıyorum. Kartım yurtdışı alışverişe açık. biri yardımcı olsun.

@flowerman
Maalesef merlin kredi kartlarıyla problem çıkarıyor. Hesap kartınızdan ödemeyi tekrar deneyin

• Beğen
Tepkiler: flowerman
@Wasabie web sitesinden limitinizi ve aylık internet alışverişi için belirlediğiniz limitinizi kontrol ediniz.

@alper 76 hiçbir sorun yok, sadece merlin sorun çıkartıyor, sadece bana değil bütün arkadaşlarıma da.. paypal ile hallediyorduk daha önceden..

@Wasabie Olabilir ben daha önce bir sorun yaşamadım. Ancak banka kartınızın internet alışveriş özelliği varsa limit belirleyip alabilirsiniz. Ben daha önce ve son bir kaş defadır bu şekilde yapıyor alışverişten daha sonra da alışveirş özelliğini kapatıyorum. Bu da mümkün

Son zamanda alışveriş yapan var mı, ne kadar sürede geliyor? Yıl sonu, blackfriday felan etkiledi mi acaba kargo sürelerini?

12 Kasım'da verdiğim sipariş 25 Kasım'da elime ulaştı.

Geri