Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

@Ozan k. Aramex gümrük işlerinde DHL mantığı ile çalışıyor. Gümrük bedelini firmanın iban numarasına yaptıktan sonra adrese sevk ediliyor. Aramex'e form yada telefonla ulaştıktan sonra ödenecek vergi ve hesap bilgilerini iletiyorlar.

Scudo
@Furkan TK şaka gibi, aramex bana bildirim yapmadı, arıyorum o konuyla hede hodo hanım bakıyor, şu saatten sonra arayın diyor. Arıyorum bütün hatlar dolu sonra arayın deyip kapatıyor. Uğraş dur şimdi...

Sen söylemesen mal gibi bekleyeceğim...

@Ozan k. Aynı durum başıma geldiği için biliyorum. TR'ye girdikten 4 gün sonra hala hareket olmayınca işkillendim firmaya ulaşınca vergi ödemesini gerçekleştirdikten sonra gümrükten çekme işlemini başlatılacağı bilgisini aldım. Bu noktada çok şaşırdım çünkü ben 4 günden beri paketin evime gelmesini beklerken ürün gümrükte beklemeye alınmış. İşin kötü tarafı Aramex gümrük işlemleri için alıcıya hiç bir bilgi vermiyor, sen arayıp soruncaya kadar neden acaba hareket yok diye boş yere düşünüp canını sıkıyorsun.

Telefonda da benzer bir muhabbeti ben yaşadım o konuyla ilgilenen kişi şu an yok dediler. Daha sonra ki arayışlarım ilgili kişilere ulaşmada sıkıntı yaşadım telefonlara açmama huyları var. Paketim dağıtıma çıktıktan sonra ilk iş gününde teslim edilemedi 2. iş gününde dağıtımı zor bela telefon görüşmesi sağlayarak anca gerçekleştirmelerini sağladım. Aramex de ilk deneyimimde hiç memnun kalmadım. Merlin kargo şirketini değiştirmiş gözüküyor umarım Türkiye ayağını da değiştirmiştir.

Evet malesef Aramex biraz işgüzar benimde 5 gün sonra geldi vergi ödemesini yaptıktan sonra. Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama ARAMEXİ MUTLAKA VE MUTLAKA ARAYARAK ADRES BİLGİLERİMİ DOĞRULAMAK İSTİYORUM DEYİN. Neden çünkü benim adres bilgilerime kat bilgimi yazmamışlar, kargom eve gelmiş halbu ki evde olduğum için kargo çalışanı kapıya not bırakmış gitmiş. Kargomda toplam da üç barkod vardı, biri yurt içi en üstte onda kat bilgim yok, diğer ikisinde kat bilgim vardı. Yurtiçine bilgileri aramex efendi verdiğinden.

---------------
Hatta şöyle bir şey de yaşadım; Vergiyi ödemişim 2 gün geçmiş kargodan hiç bir ses yok. Ne takip kodu ne bir şey, aradım kargomun yerini öğrenmen istiyorum dedim, bana bugün kargoya çıkar denildi. Sanırım 2 gün daha geçti tekrar aradım aynı durum için bugün elinize ulaşması lazım denildi sonrasında acaba adreste bir yanlışlık mı var diye muhabbet açıldı adresimi tekrar söyledim (neyine söyleyeyim kargoya vermişsin bu saatten sonra değişecek sanki) kat bilgimi söylediğim sırada, hanfendi TEKRARLADI ;) [Tam o sıra "na na na snoop dogg"]

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Ben 2-3 hafta önce bir çift lastik almıştım, aramex getirdi, gümrüğe girmediği için 4 günde elime ulaştı sorun yaşamadım. Gümrüğe giren ürünlerde dediğiniz gibi arayıp takip etmek gerekiyor demek ki firmanın adından belli zaten aramadan iş yapmayacakları ARAMEX nedir ya.

Kargo gümrüğe takılırsa size bir mesaj geliyor aramex i arayın diye.. Sonrasında gümrük ödemesi için size bir mail atıyorlar.. Ödeme dekontunu ve TC nizi geri emaille aramex e bildiriyorsunuz, sonra ertesi gün kargonuzu getiriyor aramex

Benim kargolardan biri adres eksik şekilde aramex e ulaştığında onlar beni arayıp tam adresi aldılar ve paketi getirdiler..

Arkadaşlar Biraz Hortlaticam Ama Yeni Açmak İstemedim Ben 18 Haziran'da Merlinden Flr f 15+ Shimano r540 aldım 19unda Merlinden Gönderildi Olarak Gözüküyor Daha sonra Merlin sitesinde takip ettim ürünüm en son 23 Haziran'da Belçika'da gorunuyor (posta tesisinde taranan madde olarak) ne zaman elime ulaşır diye sorucaktim 5 gündür Belçika'da gorunuyor fotograflara bakarak yardımcı olursanız sevinirim

Dosyalar

• Screenshot_20170628-103225.png
    Screenshot_20170628-103225.png
    19,2 KB · Okunma: 43
  • Screenshot_20170628-103314.png
    Screenshot_20170628-103314.png
    17,4 KB · Okunma: 37
  • Screenshot_20170628-103442.png
    Screenshot_20170628-103442.png
    11,4 KB · Okunma: 36
@OmerK ben de aynı durumdayım.. 23 ünden beri Belçika da.. Ne işi varsa Belçika da

@baykuş97 bazi kisiler 4 günde eline ulaştığını yazmış internette ben 5 günden beri Belçika'da olduğunu görüyorum ilk alışverişim Merlinden herhalde sonda olucak

@OmerK eskiden çok iyiydi merlin.. Bir günde Türkiye ye gelirdi.. Royal maili bıraktıklarından beri böyle..

@baykuş97 konuyla alakalı mail attım merline inceliycez maili diye geri döndüler beklemedeyim

@baykuş97 Merlin kargoları artık norks bilmem ne kargosu getiriyor diye Belçika'dan Türkiye'ye transit geçiş yapıyormus mecburen Belçika deposuna uğramak zorundaymış ne zamana geleceğini bilmiyorlarmış

Dosyalar

• Screenshot_20170628-131630.png
    Screenshot_20170628-131630.png
    19,7 KB · Okunma: 43
  • Screenshot_20170628-131618.png
    Screenshot_20170628-131618.png
    15,9 KB · Okunma: 44
  • Beğen
Tepkiler: baykuş97
Merlin'den aldığım ürün arızalı geldi, arızayı kanıtlayan video'yu çekip gönderdim, ürünü geri istediler. Tamam dedim gönderiyorum Ptt gönderim için 80tl ücret isteyince merlin'e bildirdim onlarda posta ücretini benim ödememi söylediler. Zaten ürünün fiyatı 100tl, öyle ortada kaldık şimdi. Posta ücretini onlarda ödemiyor. Saçmalığa bak.

merlinden dördüncü siparişimi verdim,kargonun türkiye de kimin tarafından teslim edileceğini ve teslim zamanını bilmeden ptt aracılığı ile iş yerime teslim edildi.diğer siparişlerimde kargo takip sorunu yaşamamıştım.eğer bir önceki siparişimde takibini yapamadan kargo gelseydi aramex kargomu teslim etmemesi büyük ihtimaldi,çünkü takip sisteminde aramex de kargomun beklediğini görünce telefon açıp kargomu sormuştum,yetkilide size ulaşamadığımız(iletişimde cep nosu yazıyordu) için kargoyu adresinize gönderemedik vergisini ödeyin kargonuzu adresinize gönderelim demişti.

upload_2017-6-28_20-47-15.png

• Beğen
Tepkiler: OmerK
@ataberkdönmez

Belki posta ücretini siz ödeyin fişini bize gönderin gibi birşey yazmış olabilirler mi?

@ataberkdönmez

Merlin'den bundan sonra alışveriş yapılmaz.

Evanscycles da takipli kargoya geçmiş, kargo ücreti 9 euro. Alternatif arayanlar için yazmak istedim. Yakın zamanda bir alışveriş yapacağım.

Arkadaşlar en üstteki transit geçilecek madde ne demek oluyor tam olarak

Dosyalar

• Screenshot_20170629-121144.png
    Screenshot_20170629-121144.png
    20,6 KB · Okunma: 33
Arkadaşlar Burdan Sonra Nereden Takip Edicegiz Screenshot_20170701-123108.png

Postan Türkiye içinde, ilk önce istanbulda posta idaresinde işlemler yapılıyor. bazen 1 günde bazen 2 günün akşamında bağlı bulunduğun ilin posta idaresine sevkiyatı yapılıyor. Bulunduğun ilde ki posta memurlarıda 1 gün sonra teslimat için postayı teslim alıyor. ''Teslim edilmesi için cihete verilmiştir'' gibi bir yazı yazıyor. Bu hafta içinde sana teslimat olur

Geri