Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Merlin'den gelen siparişim bugün gümrüğe girdi %18 vergi hesaplanmış. İngiltere Avrupa Birliği bölgesinde olmadığı halde sanırım ya deposu Hollanda'da olduğu için yada İngiltere de Avrupa Birliği bölgesine dahil göründüğü için %18 hesaplamışlar. Merlin gibi iyi fiyatların ve Alman siteleri gibi marka gönderim kısıtlaması yapmayan bir siteden %18 gümrükle alışveriş yapmak sevindirdi.

Biraz önce lastik siparişi verdim Merlinden. Umarım benimkiler gelene kadar süreç değişmez 😁

Scudo
Buradan vergiyi peşin ödemiyoruz galiba
Ürün ücreti + gönderim ücreti çıkıyor. Vergi kısmını buraya gelince mi ödüyoruz?

Buradan vergiyi peşin ödemiyoruz galiba
Ürün ücreti + gönderim ücreti çıkıyor. Vergi kısmını buraya gelince mi ödüyoruz?

Merlin'de ürünler Türkiye'ye kadar TrakPak ile gelir, gümrüğe sevk edilir, fatura tutarı üzerinden vergilenir ve PTT tarafından teslim esnasında gümrük ücreti tahsil edilir.

Merlin'den gelen siparişim bugün gümrüğe girdi %18 vergi hesaplanmış. İngiltere Avrupa Birliği bölgesinde olmadığı halde sanırım ya deposu Hollanda'da olduğu için yada İngiltere de Avrupa Birliği bölgesine dahil göründüğü için %18 hesaplamışlar. Merlin gibi iyi fiyatların ve Alman siteleri gibi marka gönderim kısıtlaması yapmayan bir siteden %18 gümrükle alışveriş yapmak sevindirdi.
Faturada gonderici ingiltere gozukuyorsa buna gore vergilendirme yapmislardir. Sizin adiniza sevindim.

Biraz önce lastik siparişi verdim Merlinden. Umarım benimkiler gelene kadar süreç değişmez 😁

Arkadaşlar merhaba, Merlinden 28.06.2022 de verdiğim lastik siparişi biraz önce elime ulaştı. Gecikmenin Sebebi büyük ihtimalle kurban bayramı tatili. Ortalama %18 vergi ödedim. Türkiye'den 1 dış lastik fiyatına 2 dış 2 iç satın almış oldum.

Merhaba, biz de arkadaşımla sipariş verdik. 2 adet vittora rubino pro 25lik 2 adet dış lastik+ 2 adet iç lastik + 2 adet zefal patlak koruyucu şerit vergiler dahil 1175 TL tuttu. Türkiye de tanesi 1350 TL'ye geliyor.

Bende merlinden ayakkabı ve pedal kali aldım ayın 9 unda sipariş vermiştim bugün gümrükten 442 tl gümrük vergisi ,16 tl gümrüğe sunma ücreti ,1 tl damga toplam 459 çıktı.Alışveriş kargo dahil 76 pound tuttu sanırım %30 vergi kesildi buna rağmen yurt içinden daha uyguna gelmiş oldu.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bende merlinden ayakkabı ve pedal kali aldım ayın 9 unda sipariş vermiştim bugün gümrükten 442 tl gümrük vergisi ,16 tl gümrüğe sunma ücreti ,1 tl damga toplam 459 çıktı.Alışveriş kargo dahil 76 pound tuttu sanırım %30 vergi kesildi buna rağmen yurt içinden daha uyguna gelmiş oldu.

Biraz fazla olmuş sanırım İngiltere olduğundan olabilir. Bike24 den sipariş verdim 1.5 hafta önce dün ülkeye giriş yaptı 123 Euro ürün 20 Euro kargo toplam 143 Euro sipariş için 434 TL vergi çıktı.

• Beğen
Biraz fazla olmuş sanırım İngiltere olduğundan olabilir. Bike24 den sipariş verdim 1.5 hafta önce dün ülkeye giriş yaptı 123 Euro ürün 20 Euro kargo toplam 143 Euro sipariş için 434 TL vergi çıktı.
Aynen İngiltere Avrupa Birliğinde olmadığı için %30 kesmiş burada en son alan arkadaşlar %18 vergi ödedim yazmış ona şaşırdım ama memurların gözünden kaçmış olabilir.Sonuç olarak İngiliz sitelerinden alanlar %30 ödeyecek zaten belki bazı ürünler Türkiye'de daha ucuza gelebilir.

• Beğen
Biraz kafalarına göre kesiyorlar bence 20 ve 30ları. Benim de son iki siparişimde merline %20 wiggle a %30 kesildi🤷‍♂️

Aynen İngiltere Avrupa Birliğinde olmadığı için %30 kesmiş burada en son alan arkadaşlar %18 vergi ödedim yazmış ona şaşırdım ama memurların gözünden kaçmış olabilir.Sonuç olarak İngiliz sitelerinden alanlar %30 ödeyecek zaten belki bazı ürünler Türkiye'de daha ucuza gelebilir.

• Beğen
Biraz kafalarına göre kesiyorlar bence 20 ve 30ları. Benim de son iki siparişimde merline %20 wiggle a %30 kesildi🤷‍♂️
Hangi depolarından çıktığı ile alakalı olabilir mi?
İngiltere deposundan çıktıysa %30, Hollanda deposundan çıkış yapıldıysa %20 olacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: hasanazmi
Baktım şimdi ikisinin de kargo takip uzantıları NL. 🤷‍♂️

Hangi depolarından çıktığı ile alakalı olabilir mi?
İngiltere deposundan çıktıysa %30, Hollanda deposundan çıkış yapıldıysa %20 olacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Faturalı ürün olunca fatura tutarı üzerinden vergilendirme yapıyorlar. 17, 30, 105 liralık son 3 aliexpress siparişime aynı vergi çıktı. 44 tl. 550 liralık olana da 65 çıkmıştı.

Bir siparişim var takipte " The item is available at the pickup point" mesaji var şu anda. Tam olarak ne anlama geliyor ? Merlinden ilk alışverişim cahiliyim biraz!

Merhaba,
Merlin’den verdiğim sipariş gümrükten geçmiş local sorting centre a gitti görünüyor. Geçmiş mesajlarda PTT’nin dağıttığını ve gümrük vergisini teslimat sırasında ödediğimiz yazılmış. Bunun takibini nasıl yapabilirim?

Merhaba,
Merlin’den verdiğim sipariş gümrükten geçmiş local sorting centre a gitti görünüyor. Geçmiş mesajlarda PTT’nin dağıttığını ve gümrük vergisini teslimat sırasında ödediğimiz yazılmış. Bunun takibini nasıl yapabilirim?
takip numarasını ptt kargo takipten yazın çıkar.. çıkmazsa ülke gümrüğüne girmemiştir bi kaç gün sonra deneyin.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Son iki siparisimi 10 ar günde teslim eden global ingiliz firmasi. Ofis kaydi nl öldüğu için yuzde 20 gümrük ödedim iki alisverisede. Birinde 10 pound kargo odedim ama vitorria zafirro ve rubino lastik ciftleri turkiye gire cok ucuz geldi. Zaman zaman ürün bazında guzel indirimleri oluyor. En son spd pedal ayakkabi fren miren aldim 106 pounda ulasinca sıfır nakliye aldilar. Ama teker setleri almak isteyince bizim paramızla 500 tl yaziyor kargiya. Hacim ve agirlik arasinda bir hesapla kargo bedeli çıkıyor. Her ürün eklediginizde kargo bedeli degisebiliyor ya da degismiyor. Lastikler poşet içinde gelmisken spd ayakkabi ve pedallerle ivir zivir guzel karton kolide geldi bu kez.
Yut dışı alisveriste ortak sorun toplam gozuken dolar tl bedeli karttan her zaman daha fazla çekiliyor. Saniyirum kuru satış bedeli uzerinden hesaplayip bir de komisyon bir seyler ekliyorlar. Yine de az bulunur yukte hagif parada ağır, bize fahis fiyattan kaptirilan urunler için tercih ediyorum bir suredir. Dandik ic lastige 80 tl vereceğime burdan markali standarti olani alırım daha ucuza ya da ayni paraya kalite bir sey alırım.
Ürünleri Henüz monte edip denemedim ilk spd setim oldu bunlari sedona 410 sehir bisikletimde kullanacagim. Ayakkabı ayağım 40 numara 40 aldım ve ozel kalipmis gibi oturdu. Tabanı bayagı sert spd-sl ye yakın sertlikte diyebilirim.
Pedalleri best seller diyordu shimanodan ucuz ve es değer yorumlarını görünce aldım gitti.
Kullanim tecrubelerimi ilgili basliklara bol km sonra ancak aktarabilirim.

������
Order DetailsQtySubtotal
(link)1£8.29
(link)1£29.17
(link)2£6.66
(link)2£2.16
(link)2£7.50
(link)1£52.49
Total:£106.27

Castelli Entrata tayt 37,50 sterlin. Hollanda'dan gönderiliyorsa fena fiyat değil.

Dün 2 adet Vittoria Rubino Pro G2.0 ve 2 adet iç lastik aldım. Ödeme ekranında kargo dahil 41,66 sterlin karşılığı 791 tl görünüyordu. Ama karttan 893 tl çekilmiş. Onay verirken dikkat etmemiştim. Sterlin şu an 20,60 tl. Yani iki rakamda tutmuyor. Herhalde bize bilgi vermedikleri başka bir kur hesabı yapıyorlar.

Ekran Görüntüsü (47).png

Geri