Scudo Sports

Mesleğiniz nedir?

Mesleğiniz Nedir?

• Psikolog

• Doktor

• Avukat

• Mühendis

• Mimar

• Eczacı

• Polis

• Bankacı

• Öğretmen

• Fizyoterapist

• Diş Hekimi

• Gazeteci

• Sanatçı

• Öğrenci

• Memur

• Grafiker

• Satış Temsilcisi

• Esnaf

• Çalışmıyor

• Diğer

• Muhasebeci

• Toplam katılım
    739
Oylayanların %20sinin avukat (mühendis*)olması ve %18inin öğrenci olması. Şu öğrencileri az bursa bağlayında çelik kadrolu mekanik disk frenli mtb lerden kurtulalım ya !

Scudo
Şıklarda grafiker seçeneği varken, yazılım seçeneği yok. 😡

Dış ticaret

• Beğen
Tepkiler: monder33
Öyle deme ya LC waikiki defacto da falan tasarım bölümlerinde çizim yapamıyormusun. Yaparsın.Biraz çalışıp kendi startup'ını da kurarsın.
Edit: Yaşınızı fark etmemiştim .Ben ,sizi yeni mezun olarak düşünmüştüm kusura bakmayın.

Estağfurullah ne kusura bakması. Sağlıcakla kalın

Laboratuvar teknikeri.

Öğrenci :D

• Hahaha
Tepkiler: Kutay P
Sanat tarihçisi.

Kurumsal İletişim

PTT Kargo ayrım ve sevk personeliyim içeride 😎 Bu arada şu istanbulda kargo bekleyen çoğu arkadaşın ekranda gördüğü AND YAKASI KIM Deyim Tuzla
Ayrımdaysan yine iyi ben bir ara komple kargo indirme ve yüklemedeydim koca kamyonu yarım saat içinde boşaltmamız gerekiyordu.

Ön lisans çıkışlı Elektronik ve Otomasyon teknikeri. Şuan çalıştığım yerde her ne kadar otomasyon bölümünde olsam da ilgisi ve alakası yok sabah akşam excel raporları hazırlayıp genel program üzerinden otomasyon ara yüzü ile saatlik takip giderek bildiklerimi de unutuyorum.

Meslek üzerine 2 isteğim vardı. İlki otomotiv sektöründe çalışmak mühendislik vs. liseye geçeceğim dönem şehir değişimi ve girilemeyen lise geçiş sınavı (oks) ile bu elenmiş oldu. İkinci olarak ise dayılarımın izinden gidip aşçı olmak bunda da baba engeli ile kopmuş oldum. İş değişikliği ve memlekete dönüş durumları kafamı kurcalarken kariyer.net üzerinden bana ulaşan 2 firma oldu maalesef şuan yaşadığım şehirde oldukları için değerlendiremedim. Maddi ve manevi olarak beni yıkıma uğratıyor.

İş arayan insanlara OSB'de kaynak eğitimi almış biri olarak burdan duyuruyorum OSB'lerde Gazaltı - TIG(Argon) - Oksi-asetilen ve Elektrik ark kaynağı arayışı hiç bitmiyor. Bu nedenle OSB Müdürlükleri ücretsiz kurslar düzenleyebiliyorlar. Kursların sonunda da durumunuza göre işe yerleştiriyorlar. Düşünen varsa araştırsın. Görüldüğü kadar da ağır ve tehlikeli bir iş de değildir. Bakarsınız günün birinde kendi bisikletinizi bile yaparsınız.

Pubg "oynayan" arkadaşlara da söyleyim kaynak maskeleri uzun zamandır plastik. En sağlam kaynak maskeleri bile muhtemelen hafif olması için vaktinin ince ve düşük alaşım çeliğinden üretiliyordur. O da yıllar yıllar önce.

@denizt geçenlerde aklıma böyle bir düşünce gelmiş ve araştırmıştım biraz. Sırf merak yani, iş amaçlı değildi. Kaynak eğitimi mi alsam, kendi kadromu yapabilirmiyim diye bi düşünmüştüm şimdi bunu gördüm 😂

10 yıldır kaynak üzerine çalışıyorum. OSB Müdürlükleri veya MYK'nın verdiği kurslarla veya sertifikalarla "kaliteli" iş bulmanız zor. Uluslararası standartlarda kaynakçı sertifikanız olmadan çalışabileceğiniz firmalar "merdiven altı" diye tabir ettiğimiz firmalar olacak...
EN6906, Asme sec IX gibi standartlar isteniyor artık kalite gereklilikleri olarak. Bu dediğiniz kurslarda, kaynak ile ilgili giriş seviyesinde bilgi alabilirsiniz.
Sertifikaları da bireysel olarak almanız pahalıya gelir.

Tabi iş bulmak için bu kurslar yeterli olabilir, fakat kendinizi geliştirmeden uluslararası sertifikaları almanız biraz zor olur. O sertifikalara sahip değilseniz de alacağınız maaş maalesef ki biraz düşük olur.

Bisiklet kadrosu kaynağı için ise, gerçekten tecrübeli olmanız gerekli. Aluminyum kadrolar için TIG kaynağı öğrenmeniz gerekir ki, kendisi en zor yöntemdir. Aşağıya nasıl yapıldığı ile ilgili bir video da ekleyeyim... Kadrolardaki kaynaklar, boru kaynağı olarak geçer ve küçük çaplı boru kaynağı tecrübe ve ciddi yetenek isteyen bir konu. MYK veya OSB kursları ile bunları öğrenmeniz imkansıza yakın...

Sonuç; imkanınız varsa bu kurslara gidip öğrenin. Ama bu kurslar kesinlikle yetersiz olacak ve kendinizi geliştirmek için çok uğraşmanız gerekli.

TIG kaynağı örneği;

Bu kaynakcılık işi bisiklet toplamaya benziyor bir başladınız mı bir bakmışsınız gece gündüz kaynak düşünür olmuşsunuz haksız mıyım? @Noldor

Kişinin elinin yatkın olması önemli. TIG için belki biraz daha fazlası ama gazaltı en kolay kaynak yöntemi sadece teferruatı çok. Yeter ki kişi istesin yol açık.

Son düzenleme:
Bu kaynakcılık işi bisiklet toplamaya benziyor bir başladınız mı bir bakmışsınız gece gündüz kaynak düşünür olmuşsunuz haksız mıyım @Noldor
İlk başladığınızda genelde gece kaynak düşünmek istemezsiniz... Farkında olmadan gözü kaynak aldığı için ağlamakla meşgul olursunuz :)
Ben Kaynak mühendisi olarak, sahada kaynak yapmıyorum. Prosedür hazırlama, kaynak sırasında ve sonrasında kontroller, kaynakçı sertifikalandırma gibi konularla ilgileniyorum. Sahada kaynak yapma işlemi, gerçekten yetenek isteyen bir iş. Bir çeşit sanat gibi... Ve ben beceremiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Noldor

Yaklaşık 20 yıldır imalat sektörünün içindeyim ve kaynak işinin sanat olduğu konusunda size kesinlikle katılıyorum.

246743 dosyayı görüntüle

Sizin koyduğunuz fotodaki kaynağı yapmak sanat...
Bir de şu aşağıdaki var. En kolay pozisyonda yapılacak kaynak. Bunu yapan kişi ben kaynakçıyım diyerek işe girmek istiyor, bu foto kaynakçı testi sınavında çekildi... Kimse kusura bakmasın da, bu adama iş verirsen o binalar depreme dayanmaz tabii ki de...
IMG_8171.JPG

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Daha önce yazdıysam kusura bakmayın unuttum bi daha yazasım geldi 😄
Peyzaj mimarıyım. Kendi mesleğini yapmayanlar silahsız kuvvetsizleri ordusunun bir mensubuyum. Kurumsal görünümlü esnaf bir mobilya firmasının iç mimarı oldum, satışla da ilgileniyorum. Prim tatlı geliyor diye çalışıyorum döviz daha da artarsa mobilya yeriz sanıyorum 😄
Kimseye mimarlık bölümlerini önermiyorum. Yüksek amelelik düşük maaş. Çok para kazanmak için çok cambaz ya da çok çok çok amele olmanız gerek. Öğrenciyken bile ben maketlerle projelerle boğuşuyordum, ziraat ve gıda mühendisi ev arkadaşlarım sabahlara kadar eller havaya yapıyordu, vizeden finalden 1 hafta önce ders çalışıyordu sadece. 4 yıldır ödediğim kyk kredim hep ozalitçilere kırtasiyelere gitti. Kesinlikle değmez.

Sizin koyduğunuz fotodaki kaynağı yapmak sanat...
Bir de şu aşağıdaki var. En kolay pozisyonda yapılacak kaynak. Bunu yapan kişi ben kaynakçıyım diyerek işe girmek istiyor, bu foto kaynakçı testi sınavında çekildi... Kimse kusura bakmasın da, bu adama iş verirsen o binalar depreme dayanmaz tabii ki de...
246744 dosyayı görüntüle

Alın kaynağında kök çıkarmakta zorlanmıştım ama en azından öndeki dikişlerim böyle değildi. :D Henüz MYK sınavlarına girmedim. Eskişehirde yapılmadılar kurs bittiğinden beri. Tülomsaş'ı bekliyorum şirket el değiştirmiş belgelendirmeler-kurslar beklemede.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri