Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metal Keşif Sayfası (proje)

Biraz da babalara bakalim degil mi?

O'Nightspirit.
I am one with thee.
I am the eternal power.
I am the Emperor!

(link)

Scudo
@uguryilmaz144

Muzik zevkinizden bass'ci oldugunuzu cikardim hocam, hepsinde basslar saglam oluyor :) Technical Death Metal turunun saglamlarindan kendileri, fundamental progress mi ne onun gibi parcalari vardi sanirsam. Ancak TechDeath cok dinlemeyi sevdigim soylenemez :) bana cok sentetik geliyor, swipe, sweep and shred... ama metal dunyasinda yiginla renk ve siyah var herkes ayri bir yerinde. Bass'lari cok saglam dedigim gibi, hugo beyin bir grubu daha olmasi lazim ismini cikaramadim simdi onlarin turu bana daha yakin geliyor...

edit: brought by pain cikardim simdi :)

Aynen hocam bas çalmaya çalışıyorum. 2 perdeli, 1 de perdesiz basım var. Teknik Death'i ben de pek sevmezdim. Davullarının aşırı mekanik ve duygusuz olduğunu düşünürdüm. Beyond Creation'ı ilk dinlediğimde bu grup ne yapıyor böyle dedim. Bütün enstrümanlar birbiriyle uyumlu, hiç biri bir diğerini bastıyormuyor. İşin enteresanı bu grupta bütün enstrümanlar solo enstrüman. Bas ve davul inanılmaz güzel atmosfer oluşturuyor.

Son zamanlarda da progresif metal ve progresif rock ağırlıklı dinliyorum. Djent akımı da aklımı çelmiyor değil. Haken, Beyond Creation, Porcupine Tree, Tesseract, Periphery, Opeth ve Meshuggah son zamanlarda çok dinlediğim gruplar. Ama bilindik şeyler de çalmıyor değilim...

@uguryilmaz144

ben de gitarciyim hocam, en sevdigim is de film muzikleri uzerine takilmaktir. Dinledigin muzigin disina cikmak size genislik katar bana gore.

Ozellikle Djent'i cok denedim ama olmadi bana gore degilmis, ancak arada bana gelen gruplar da var, meshuggah son albumunu hic fena yapmadi, opeth eskileri guzel ancak son album felakete yakin derecede berbatti. Diger gruplarin pocupine tree haricinde dinlemisligim var ama dedigim gibi o seni alan bir sey var muzikte birakmak istemiyorsun ve opeth haric onu yakalayamadim ben parcalarinda. Mesela Be'lakor, Emperor, Mayhem, Bolzer, Void Omnia o beni alanlardan. LYS calisiyorum su siralar o nedenle calmaya cok firsatim olmuyor ses kartim kulakligim her seyim hazir ama en degerli zaman elimde yok, seneye buyun yil EP uzerinde calisacagim...

Son bir sey hocam boynunuza dikkat edin, geometri ogretmenim headbang yuzunden fitik olmus, kendisi IZMIR ATTACK ekibinin organizatorlerinden.

İlk önce birbirinden güzel cromoly kadrolar, vintage bisikletler göreceğim zannıyla başlığa giriş yapmış idim amma işin aslı öyle değilmiş arkadaşlar ağırmetal mevzuunda kalem oynatırlar imiş. Bu konudada acizane düşüncelerimi serdetmem gerekirse ameriga namı ülkeyi yeniden keşfül etmenin bir manası yok. Metal musiki dediğimiz türün en nadide örmekleri miladi 1080 li devirlerde icra idilmiş olup şimdiküler ise boşa beyin iğfal etme gaileleridir. Efendime söyleyeyim boşa kürek çeküpte ortalığı velveleye vermenin alemi yok.

Ben açıkçası gitarı mum gibi çalan arkadaşları anlayamıyorum. Ben Mustafa Ceceli dinlerken bile kendimi ritme kaptırıp kafa salladığım oluyor. Ancak ciddi koordinasyon isteyen teknik şarkılarda John Myung gibi takıldığım oluyor. Onun haricinde kendimi ritme kaptıyorum :) Kafa kopana kadar devam :D

Tarz konusuna gelirsek, eskiden bende sadece metal müzik dinlerdim. Hatta metal müziğin dışındaki tarzları dinlemek metal'e ihanet gibi hissettirirdi. Artık ne bulursam dinliyorum, ne bulursam çalıyorum. Hatta birkaç gün içinde Müslüm Gürses'in Affet'ine video çekmeyi düşünüyorum...

İyi bir ses sistemi ya da kulaklıkla dinlersen basları çok daha iyi duyabilirsin. Laptop hoparlörleri sadece perde sesini verebiliyor.

@uguryilmaz144

basin da iyi yani bu hocam, sarki altinda siritmiyor, ama simdi randall amfi ile duncan manyetikli bir gitarla ben bunu yapmaya girissem metal cover yazmazsam bana kufur ederler :)

@uguryilmaz144

Hocam LYS ogrencisiyim yazin aldim ses kartini ama cover yapicak vaktim olmadi, anca su sinav gecisin 65 gun sonra eve kapanip kayit yapacagim 2018'e kadar one man EP cikarmak istiyorum yazin DEMO yapip ondan su anda yok

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@biozalp
Dışarı çıkıp grup kurun. Bu eve kapanıp kayıt almalar, youtube kanalları bitiriyor müzik işini... Canlı - tepki veren grup elemanı gibisi var mı ya? Tek bir bar konserini 100.000 like'a değişmem net !
Yani akım oluşumlarda en büyük eksik oluyor bu. Teknik 10 numara, zihinler pırıl pırıl ama uyum yok. Mekanik bir birlikteliğin ötesine gidemiyor.

@BerkEvren

Hocam atmospheric black metal calabilecegim yer goster bana izmir'de emin ol her seyi birakip calismaya baslarim, zaten universite'ye gectigimde grup kurmak planlarim icinde eski grubumuz gitarcinin istanbula gitmesi yuzunden dagilmisti, sonra herkes tarz degistirdi falan. Okulum sagolsun italya'ya bile calmaya gittik ancak caldigim seyden zevk aldik mi o muamma... bireysel bir EP cikarmak 2 yildir hayalim ama hayat engelliyor.. Yazin vakit bol yaparim bir seyler bakalim :) Zaten grup kurulunca konserler icin cok sert olusumlara gidemeyiz, izmir'e yabanci gruplar geldimi bile 100 kisi zor toplaniyor, bakalim zaman gosterecek oncelik universite su siralar.

• Beğen
2000'lerin başında Bursa'da blues yapılmaz kim dinler diyorlardı. En az 6-7 grup ekmeğimizi blues çalarak kazandık. Kimler kimler çıktı o dönemden. Hiç bir mekan gruplara gel çal demiyor zaten. Çok bilirim hafta içi zar zor konser ayarlayıp, yanımızda bol içen 15-20 arkadaş götürüp sonraki hafta sonunu garantilediğimizi :)

• Beğen
@BerkEvren

zaten soyledim hocam seneye universiteye geceyim kuracagim bir grup uzun soluklu olsun diye bekliyorum su an o arada ugrascam kendim bir seyler uzerinde :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@biozalp

Biyoözal şu sözlerinle aklıma, 80 li yıllarda ergen aklımızla o zamanki ismiyle kasetçileri abi abi sizde başmın törnır overdırayvın başmın törnır overdırayv gamma 3 delta 4 albümü varmı şeklinde trollediğimiz günler geldi. Yahu atmosferik bilek metalde nedir allasen. Bunlar uydurma laflardır laf salatasıdır. Aynı ultra mega speed metal gibi. Müzik müziktir. Sem müzik yapabiliyormusun sende virtiyöz kumaşı varmı. Bana bunlardan bahset. Yoksa koyver gözüne rahvan gitsin. Bana müzikten anlayan adam lazım müziğin felsefesini eleştirmenler yeterince kafa severek yapıyor zaten.

@mehmetsunu

Hocam her turun belli bir tinisi belli bir tonu vardir, atmospheric black metal ile true norwegian black metal dinlerseniz turlerin ne kadar farkli oldugunu gorursunuz, bu her seyde gecerlidir. Iconoclast dediginiz eger album ismi olansa Heaven Shall Burn Iconoclast albumunu ele alalim. Kendileri extreme metal yapiyor, diger turlerden ne kadar farkli oldugu asikar.

Ayrica neden bunlari yazdiginizi da anlamis degilim. Muzik muziktir, her muzik bir degildir...

• Beğen
@biozalp

Bunların hepsi boş beleş adamlar. Bak indiliz edebiyatçı iris mudok ne diyor. batı edebiyatı homeros batı tarihide heredotun altına düşülen dipnotlardan ibarettir. Yani yapılan yapılmış bitmiş. Bunlar ne yahu boş tıngırtı en fazla notaya ben basarım zavallılığı. Metal müzükte en mükemmel müzikaliteye 80 li yıllarda ulaşıldı. Rabbime şükürler olsunki bize o günleri gösterdi. Bizki çıktığı anda bir megadeth holy war kasetini almış bir nesiliz. Bu nasıl bir bahtiyarlıktır sen bilirmisin.

@mehmetsunu

dusunceler degisir, begeniler degisir, megadeth'in en iyi albumlerinden biri bana gore Dystopia albumudur, Peace Sells RIP gibi muazzam yapitlari yaninda, ancak zaman da degisir. bana gore muzigi bir yerde yukseldi sonra bi daha kimse gelmedi diye dusunmek gecmiste yasamaktan ve zamanin degistigini kabul edememekten baska bir sey degildir. Bu arada demissiniz en cok notaya ben basarim vs, atmospheric black metal gorebileceginiz en yavas turlerdendir ve az nota vardir, ancak muzigin bir "atmosfer" yaratmasi amaclanir. "Shredding" diye tabir edebilecegimiz calis turunu benim de sevdigim soylenemez.

Yasiniza saygim sonsuz ve oneride bulunmak haddime mi bilemem, ancak yeni cikan metal albumlerine de onyargisiz yaklasmaniz taraftariyim.

• Beğen
Bu kadar metalhead'lik yaptıktan sonra 3-5 yıl sonra Punk çalmaya başlar mısın :) Bu işler belli olmuyor :D :D

Geri