Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

Öncelikle çok geçmiş olsun, okurken benim sinirlerim gerildi. Bu devirde hala böyle insanların iş yapabilmesi çok ilginç

Size tavsiyem uzun turlarda mutlaka yanınızda yedek iç lastik ve pompa bulundurmanız, lastik değiştirmek kolayca yapabileceğiniz birşeydir ve tur zevkiniz yarıda kalmaz,

Scudo
Geçmiş olsun.

Olayın terbiyesizlik boyutunu geçtim, galiba mantık şu şekilde: "Patlak lastiği değiştiremediğine göre bisikletten anlamıyor, bisikleti güzel olduğuna göre parası çok; buna güzel bir masraf çıkartalım".

Özlemişim yahu. Yaz bitti, havalar soğudu, yağmurlar geldi. Ne zamandır fotoroman tadında bir metin bisiklet hikayesi forumun sayfalarına düşecek diye merak ve sabırsızlıkla bekliyordum. Hatta bu özlemimi zaman zaman metin bisiklete ait eski paylaşımları okuyarak gideriyordum. Sağolasın be varolasın be bisikletçi dostum bu imkanı bizlere sağladığın için. Şimdi o son lokma çikolata gibi ağzımda yavaş yavaş tadına vararak bu şikayeti tekrar tekrar okuyacağım. Sende sağol metin usta ve onun yanında çalışan artık kayınmıdır, bacanakmıdır adı sanırım ayhan olan usta. Bizi bu yılda şaşırtmadın. Eskilerden kendini bozmayan bir sen kaldın birde ülker halley.

Öncelikle çok geçmiş olsun, vahim bir durum gerçekten. Bu dükkanı ne hikmetse seven insanlar da var, anlamakta güçlük çeksem de.. Benim sadece bir kez işim düşmüştü, onu da sorunsuz ve eksiksiz -üstelik piyasaya göre ucuz bir fiyata- halledebilmiştim (akort ayarı yaptırmıştım). Bir daha da asla uğramayacağım bir yer..

Bakırköy'de işini iyi yapan, müşteriye saygılı ve hoşsohbet bir bisikletçi arıyorsanız, kesinlikle Tilmen Bisiklet'i tercih etmelisiniz. Hem gerçekten yardımcı olur, hem öyle gereksiz masraf çıkarmaz.

Okurken bile sinirim bozuldu. Aslında müşteriye böyle davranan esnafı gidip şikayet etmek gerek. Ama işte kimi kime şikayet ediyorsun durumu da var.

Eveeet metin bisiklet'e -1 daha geldi, hiç şaşırmadım desem.
Küçük bir pompa ve yama seti hayat kurtarırmış, geçmiş olsun.

Şaka gibi, geçmiş olsun. Biz Mersin'de herhangi birinin bisikletinde sorunla uğraştığını görünce bisikletimizi durdurup yardımcı oluyoruz, lastiği patlamış çocukların dahi lastiklerini tamir ediyoruz, böyle şeyleri duyunca çok tuhafımıza gidiyor inanın.

Edit...

Olaya tarafsız gözle bakmak istiyorum. Olayın olduğunu iddia eden kişi yeni bir üye. Üye olup konu açıp konusunu izah ediyor. Kâh doğru kâh yanlış.. Daha sonra foruma tekrar giriyor mu, konuyu takip edip mesajları incelemiş mi, yada hiç foruma girmiş mi belirsiz.

Diğer taraftan Metin bisiklete ait olduğu kullanıcı adı ve direkt olaya cevap vermesinden belli olan profil ise 9 senelik bi profil ama ilk mesajını bu konuya atıp oldukça ilgili ve olayı yalanlayıp doğruluğunu kanıtladığını iddia edip direk yasal sürece başvuracağını söylüyor..

Genel olarak oldukça ilginç bi konu bence. Nasıl sonuçlanacağını merak ediyorum..

Google hesabınız varsa Google da ara yaptığınızda çıkan ekrana 1 puan verip yorum yaparsanız, sizden sonra oraya gidecek arkadaşların bu konularda bilgisi olabilir.

Ek olarak bu tur durumlarda dirayetli olmanızı isterim."hanımefendinin keyfi yokmuş" gibi laflara tenezzül etmeye gerek yok.. keyfinizi kacirmayin

Edit: Google'dan 1 yıldız verdim geçtim.

Benden de ücretsiz olmasına rağmen - gitmişken en azından bir faydamız olsun diye arka bagaj demiri satın almama rağmen- yetkili servis oldukları bisikletin montajı için ücret istemişlerdi. Kullanım kılavuzunda montajın ücretsiz olduğunu kendilerine anlatarak ufak bir bahşiş vermiştim o zaman. Üslupları hiç hoş değil. Montaj ettikleri bisikleti eve getirip daha sürmeden, bodrumda bekletirken birkaç hafta sonra arka disk frenin tekerleğin rahat dönmesine engel olduğu görünce, Avcılar'dan otobüsle tekrar mağazalarına gittim, bana 5-6 saat sonra gelip almamı söylemişlerdi, tekrar otobüsle döneceğimi ve belirttikleri saatte gelip alırsam otobüsle dönemeyeceğimi ve Bakırköy'den Avcılar'a sürerek gitmek için uygun ekipman ve kıyafetimin olmadığını söyleyip rica minnet sorunu hallettirmeye çalışmıştım. Çok uzun sürecek dedikleri iş 5 dakika ancak sürdü. Tabi döndükten sonra sorun devam etti. Bir daha da oraya gitmedim.

@DutPekmezi bence yanlış düşünüyorsunuz, bunun konu kirliliği ile bir alakası yok. Her insanın yaşadığı sorun ayrı; hepsini tek başlıkta toplayacak halimiz yok. Öyle olursa yapılan paylaşımlar arada kaynayıp gidebiliyor.

Öte yandan bu başlıktaki hikaye beni cidden çok etkiledi ve sinirlendirdi, çünkü sorun yaşayan kişinin bir kadın olması orada çalışan elemanı belli ki daha da cesaretlendirmiş. Acaba patlak lastikle dükkana giden kişi 25 yaşında bir kadın değil de, 25 yaşında kaslı, iri yarı, yarma gibi bir erkek olsaydı yine aynı lafları edebilir miydi o eleman?

Malesefki bu 19 yıllık ufacık yaşantım boyunca güzel ülkemde 1 tane işinden anlayan araba,bisiklet,elektronik vs,tamircisi göremedim hepsi sanki 80 lerden kalma kafalarıyla yaklaşıyorlar işe yöntemler eski ve ezbere oluyor.nolursa olsun bazen onlara yolumuz düşüyor bende eskaza bi metin bisiklete uğramak durumunda kaldım bahsettiğiniz çalışan büyük ihtimal ile benimle ilgilenen!çalışan hâla aklıma gelince keşke ogün orda fevri davranıp kendimi frenlemeseydim de hiç olmassa o gece kafam rahat uyusaydım diyorum ayrıca orda yaşlı bi usta daha var ismini hatırlamıyorum şuanda iyiki bi bayan olarak ona denk gelmemişsiniz küfürleri benim bile canımı sıkmıştı çünkü.

@Birhan K.
Hocam alta yorum yapmıştım bunyazacağım onunla bağlantılı (burda tilmen bisikleti kötülemek amacım değil hatta orda beni karşılayan çalışan çok nazik ve düzgün biriydi)
Jant örmeye çalışmıştım sonuç fiyasko jant nerdeyse 20 santıme sağa 20 santim sola 8 çiziyordu tilmen bisiklete götürdüğümde ordaki çalışan jantın yaöuk olduğu düzeltilmeye çalışılacağı olmassa yeni jant örüleceğini söyledi 120 küsür fiyat biçti.orda durumu izah etmeliydim jantın yeni sadece örüm den sonra akor yapamadığımı söylemeliydim belki ama bunu kendi anlamayan kişinin ustalığından şüpheye düştüğüm için malesef metin bisiklete gittim 20 liraya 1 saat içinde çantı mükkemel bi şekilde değil belki ama idare eder bi şekilde akor edip verdiler.demek istediğim evet hizmet ,görgü,nezaket 0 belki ama piayasaya göre fiyatlarının biraz ucuz olduğunu anldım

Artık devir değişiyor . insanlar bir şey almadan önce, bir yere gitmeden önce Google' a soruyor yavaş yavaş bitecekler.

@Gizem İntepeli abla lastiğin patlamamasına yarıyan sıvı lar satılıyor istersen onlarabir bak derim .

@SoloTURKs Valla ben de Tilmen'in fanboy'u değilim neticede ama gittiğimde çok iyi hizmet almıştım, o yüzden alternatif olarak yazmak istedim. Ha aynı şekilde Metin Bisiklet'le olan tek serüvenim de sorunsuz geçmişti - jantlarımı gerçekten oldukça uygun bir fiyata ve kusursuz akort etmişti. Ama genel olarak şikayet edilen ve nefret edilen bir dükkan olduğu da ortada. Yılların bisikletçisi olmasına rağmen dükkanı da leş gibi, dağınık, sıkış sıkış, iç bunaltan bir ortam. Yani sen bunca yıldır kesintisiz bu işi yapacaksın ve hala böyle vasat bir dükkanda hizmet vereceksin.. Bu bile ne kadar tuhaf bir yer olduğunun bir işareti bence.

Yani özetlersek, Metin Bisiklet'e akort haricinde gidilmemesi gerek. Gerçi şu rezaleti okuduktan sonra akort için bile gitmem.. Hala sinirim geçmiş değil, gerçekten bu artık saygısızlıktan da öte bir davranış çünkü.

• Beğen
Tepkiler: SoloTURKs
@Birhan K.
O çevrede iyi bi bisiklet tamircisi arayışına girmek lazım çok başımız sıkışırsa gitmek için ama yakınlarda tilmen 1 metin bisiklet 2 başka bildiğim bi yer yok

Googleden ben de 1 puan yazdım ancak yayınlanıp yayınlanmayacağından emin değilim. Sanırım orada bulunmak gerekiyor, yerel rehber tarzında bir olayı var googlenin. Uzaktayken yazılan yorumlar yayınlanmayabilir doğruluk payı az olacağından dolayı.

zırhlı lastiğe geçmeden önce dandik dış lastiklerim vardı.. birkaç defa lastik patlaması sorunu yaşamıştım..
bir keresinde yanımda sadece mini pompa vardı.. iç lastiğe hava basa basa eve gelmişliğim var, bazen bu yöntem hayat kurtarabiliyor..

yine de en güzeli zırhlı lastik, yurtdışından oldukça uygun fiyatlara bulabilirsiniz..
normal lastiklere göre biraz pahalı oluyor ancak birkaç yıl lastik patlamadan turlayabilirsiniz, kendimden biliyorum..

Her sektörde var maalesef kendini akıllı sanan şark kurnazı tipler. En azından foruma yeni üye kazandırmışlar bu vesileyle diyip geçmiş olsun diyeyim.

@Türka¥ Continental'in performansından memnun musunuz? Schwalbe Marathon Plus kullanıyorum, görevini yerine getiriyor (3000 km'yi aştı, sıfır patlak) fakat lastikler bisikleti çok hantallaştırdı. Kamyon gibi oldu, gitmiyor :) Rampa aşağı bile belli bir hızın üzerine çıkamıyorum. Üstelik kalınlığı da 32c, yani alınabilecek en makul kalınlık değeri bence ama bu bile bitirdi beni. Continental bu konuda daha iyiyse bir dahaki sefer onu tercih edeyim.

Geri