Scudo Sports

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

@Atasoy
hocam ölçünce 41 çıkıyor zaten ama bu arkadaşların esnaflığı belli yok ya küçük falan değil o bisiklet sana diyorlar

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
@esenturk
Bisikleti fazla yıpratmayin. Tüketici hakem heyetine başvurun (e devlet üzerinden.)
Sonuç alamazsanız. 2. El olarak bisikleti sahibindende satın. Kendinize yeni bir bisiklet alın derim. Vardır bundada bir hayır. "Metin bisiklet esnaflığı" marka olma yolunda gidiyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Atasoy
Ben de öyle düşünüyorum hocam. Yarın son kez arayıp değişim isteyeceğim kabul etmezse önce tüketici hakem heyeti ardından da avukatım aracılığı ile dava açacağım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve uslsy
@esenturk size verilen faturanın üzerinde, bisikletin modeli ve kadro ölçüsü olmalı. Ya da kullanım kitapçığının üzerinde, kutudan çıkan etiket olmalı. Accell Bisiklette çalışıyorum, kurulum yaptığım bisikletlerin kitapçığına mutlaka kutudan çıkan etiketi yapıştırıyorum.

@Bahri Kaplan
hocam zaten ölçtüğümde 41 cm çıkıyor. Yani 41 olduğu kesin..

Bu arada geçen açılan konunun devamında her ne kadar konu sahibi ilgisiz kaldı ise metin bisiklet yetkilisi olduğunu beyan eden hanimefendide konuya bir girdi bir racon kesti birde mahkemeye veririm filan dedi gitti o gidiş...yani konu sahibinin açtığı konu kadar yetkilisi olarak verilen cevapta sabıkalı idi...sanki danışıklı dövüş misali...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yanlış anlamayın da metin bisikletin böyle olduğunu bile bile niçin gidiyorsunuz.
Hani ölü fiyata verdi desem anlayacağım öylede bir şey yok.
Kendi kendinize iş alıyorsunuz.
Tüketici hakem heyetine başvurduğunuzda sorun halledilecektirde sizi uğraştıracak.
Kolay gelsin diyorum

Pes diyorum gerçekden bu tür esnaf, gerçi esnaf demeye şahit lazım insanları böyle sömüren yaratıklar olduğu için bizler kazıklanıp aldatılıyoruz inşallah sorununuz çözülür bence bide fabrikayla irtibata geçip sırunun çözümü için yardım isteyin belki fabrika baskısıyla çözüme ulaşabilirsiniz

Şimdi birileri gelir Metin Bisiklet'i savunmaya başlar gene :)

@Anıl Erdoğan
Hocam açıkçası biraz da basiret bağlanması gibi oldu. Mosso bisikletin sitesinden baktığımda şirinevler de bir mağaza görünüyordu. Oraya gittiğimde oranın kapandığını gördüm. Hazır çıkmışken buraya kadar gelmişken bir de Bakırköy tarafına doğru bakayım arabayla geçerken biskletçi görmüştüm orada dedim o yüzden gittim. Gitmez olaydım..

Tüketici hakem heyetine gittiğiniz durumda, ''ben 51 cm istiyordum bu adamlar ban 41 cm kadro sattı'' durumunun ispatını nasıl yapacaksınız. İnternet üzerinden alınmış olsa bir sipariş formu v.s. olurdu ortada fakat yüz yüze yapılan ve beyana dayalı bir alış verişte haklı çıkmanız bana göre çok zor gibi görünüyor.

Yukarıda arkadaşların dediği gibi en iyisi ''başımın gözümün sadakası olsun'' diyerek bisikleti ikinci el satmak ve kendinize uygun bir bisiklet satın almak daha uygun olabilir.

Tekrar büyük geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@burcinhan aldatıcı ve yanıltıcı bir satış unsuru var. Müşterinin boyu bilerek görerek bu şekilde satamazlar. Tüketici heyetini bunu anlayacağını düşünmekteyim.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
faturanın üzerinde kadro ölçüsü 51 olarak yazıyor ise hakem heyetinde ispatlaması kolay olur. ayıplı ürün olarak kabul edilir.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Kadrodaki 41 cm yazısı ilk bakışta görünüyor mu? Büyüklüğü, okunaklığı nasıl?

@Ömer Ş.
Kadro borusunun yani sele borusunun devamının alt kısmındaki boruda yazıyor yazı olarak çok büyük değil eğilip dikkatli bakmak gerekiyor. Zaten ben de bisikleti temizlerken gördüm. Yani bir mosso yada legarda yazısı kadar göz önünde ve büyük değil.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@esenturk resimleyebilir misiniz? Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sonuçlanır

Karşılaştırma açısından, yıkarda bahsettiğiniz gibi bisiklet üzerindeki markayı çekin birde kadro boyu yazısını çekin.
Lehinize sonuçlanacak bu sorun.

Geri