Sorunun çözülmüş olması, Metin bisikleti aklamaz ki.
Sorunu ortaya çıkaran zaten Metin bisikletin kendisi, kendi “satış stratejisi”. Elinde uygun beden yok, biliyor o bisikleti küçük olduğunu bile bile almayacağınızı. Size (üslubum için kusura bakmayın ama) itelemeye çalışıyor. Zar atıyor yani bir nevi, yedirebilir miyim diye. Nitekim yedirmiş de. Bisikletini mutlu mesut alıp, herşeyden habersiz evine dönmüş vatandaş. Yediği kazığı fark edince dükkana geri dönmüş, “bu kazık neyin kazığı Metin bey” demiş, Metin bey hala ilk baştaki zihniyetinden vazgeçmeyerek üste çıkmaya, para kazanabilmek için ayak diretmeye, karşısındakini enayi yerine koymaya ve kazıklamaya çalışmaya devam ederek “bende yamukluk yok, sticker yamuk, ben de mağdurum, suçsuzum” demiş.
Vatandaş da bisikletini aldığı gibi dükkandan çıkıp eve dönmüş ve gelip bu şikayet konusunu açmış, bize zaten bildiğimiz Metin bisiklet esnaflığını bir kez daha anlatmış. Biz zaten biliyorduk, belki de 50 konu okuduk bu şekilde, yalan dendi, iftira dendi, kumpas dendi. 50’si de mi yalan kardeşim? Keriz mi var karşınızda?
Sonuç olarak kendilerinin bu forumu takip ettiklerini biliyoruz. Görünüşe göre bu konu başlığından da haberdar olmuşlar, artık o kadar fazla kötü konuşuldular ki bu forumda, sanırım artık biraz rahatsız olmaya başladılar, müşterilerini keriz yerine koyduklarının duyulmaya ve bilinmeye başlamasından. Gözünü sevdiğimin teknoloji çağı
Ama huylu huyundan vazgeçmiyor, yine L adama S beden bisiklet satmaya devam ediyorlar, sticker yanlış açıklaması yapıyorlar ve enayi yerine koyabildiklerini koyuyorlar. Koyamadıklarını da aynı bu örnekte olduğu gibi pes edip, vazgeçiyorlar. “Bu dişliymiş yahu, bunu karşımıza almayalım” diyorlar. Tamamen çıkar meselesi. Öpebildiğimizi öpelim kafasındalar yine.
Ücret farkı almadan üst modeli vermiş! Aman ne harika
Sizin bir müşteri olarak başınız ağrıdı mı bu olaydan? Ağrıdı
Zaman kaybettiniz mi? Kaybettiniz
Yok yere insanlarla tartıştınız mı? Tartıştınız
Yalan beyanda bulunuldu mu? Bulunuldu
Mutlu mesut pedallayacakken, şimdi mideniz bulandı mı? Bulandı
Ne gerek vardı bunlara? Ne olurdu en başından drüst olsanız, bu beden size uygun değil deseniz? Sticker yanlış deyip etik ve ahlak kurallarını ısrarla hiçe saymanızdan bahsetmiyorum bile.
Bu başlık açılmasaydı o bisiklet iade alınmayacaktı, bu kadar basit
Alınacak olsa, ilk gidişte alınırdı (40 yıllık bisikletçisin, bisiklete bi bakışta anlıyorsun bedenini, bir sticker mı seni yanıltacak?), sticker yanlışmış abi ben de yanıldım denmezdi!