Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Metin Bisiklet'in İlgisizliği

Scudo
Etkinlik akışını kontrol ettim, bayağı bir tavsiye istemiş - geçtiğimiz ay aldığını haber vermiş. Yeni başlamasa kadro boyu konusunda bu kadar kolay kandırlamazdı zaten.
Ben de ilk bisikletim olan KRON XC150'yi alırken küçük boy kadroyu dayamışlardı bana :) Bilgisiz olunca kadro boyu hakkında bile en ufak şüpheniz olmuyor, ne verirlerse onu alıyorsunuz bir güzel :)
Şehir/Tur bisikleti tavsiyeleri

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Gökhan Akkaya üslupla ilgili sıkıntın olduğu belli. Keşke benim mesajımdan alıntı yaparken mesajın tamamını alsaydın.

@Birhan K.Senin şüpheni bir türlü anlayamadım ama neyse buyur hem eski hem yeni bisikletin fotoğrafları.

Arkadaşlar tekrar selam uzun süredir buraya bakmıyorum. Mağduriyetimin giderildigini belirtmiştim en son mesajımda. Ardından iyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkürler. Fakat magduriyetim giderildiği halde hala daha vurun daha ölmedi modundaki arkadaşları anlayamadım. Ben bir sorun yaşadım ve bu sorun daha sonra çözüldü benim için problem kalmadı. He başka bir arkadaş sorun yaşar ona destek olur arkasında dururuz. Ama mağduriyet giderildiği halde hala daha konuyu devam ettiren arkadaşları anlayamadım açıkçası. Pr çalışması diyen mi dersin art niyet diyen mi dersin fotoğrafı göster inanalım diyen mi dersin. Ortada bir mağduriyet oluştu ama öyle ama böyle giderildi. Uzatmanın alemi olmadığını düşünüyorum. Herkese keyifli pedallamalar..
460cd6c7f5d8e794ca2bb56b4033b013.jpg
ef442df6cb32cdb68f070f8a811d5165.jpg
82439052af1cf0d7b24cd82967e20e7a.jpg

Oha yukardaki 38 kadro resmen şaka gibi. Ben oğlana aldım 38 kadro (9 yaşında). Olmaz böyle yanlışlık.

Fekat bu adı geçen bisikletçi kassa bu kadar reklam yapamaz. :)

Boyun 183 ise yeni bisiklet bile küçük sana :D Bende de aynı boy var 57 kadro anca kesiyor.

@esenturk
Evet, şüphe duydum ama bunu şahsi algılamanıza gerek yok. Artık Metin Bisiklet'le ilgili tüm konulara şüpheyle yaklaşıyorum, sadece bu değil.

Bundan önce de, yine tıpkı sizin gibi üyelik tarihi çok yeni olan birisi burada Metin Bisiklet'i kötüleyen bir yazı paylaşmıştı. O konu da sayfalarca tartışıldı, Metin Bisiklet kötülendi, hatta resmen linç edildi ama konuyu açan kişi kayıplara karıştı. Olay gerçek miydi, yalan mıydı, belli değil. Belki de hiç yaşanmamış bir olaydı. Hala kimse gerçeği bilmiyor. O yüzden konuya fotoğraf eklemenizi rica ettim. Kötü bir niyetle ya da sataşma amacıyla değil.

Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: ekranci
@esenturk arka tekerin quick release'i yukarı doğru kapatısa daha güvenli olacak. Hayırlı olsun.

Bugün çoooook uzun bir aradan sonra kendilerine gittim :D Hala gülüyorum ya. Artık sinirlerim mi bozuldu nedir :snzdglsn:

Arkadaşlar aranızda Metin bisiklete gidip, tam olarak talep ettiği hizmeti alabilen var mı? Yoksa size de aslında istediğiniz ürün değil de muadil ürün verilip "uyar bu yea, ben hep bunu tahıyom" mu deniyor?

zaza.png

Jant bandı almaya gittim. Ayhan reyiz orada yine :acpsnr: Bana verdiği jant bandının üzerinde 27.5" yazıyor. Dedim ki "abi benim yol bisikleti var, bunun 700C olanı var mı?" Elimdekinin tam aradığım ebat olduğunu söyledi. Dedim ki abi bu 27.5 yazıyor, benim 28" olması lazım. "Ben bizdeki tüm yol bisihletlerine bunu tahıyom, tahamassan gel bana getir ben taharım" dedi. Şimdi paketi de açamıyorum, kapalı bir ambalaj. Dedim ki herhalde esneyebilen bir malzeme ki, Ayhan bile takıyor, ben neden takamayayım :D ahahahha:D (Nereden bileyim adamın son bant bükücü olduğunu. Birazdan anlarsınız)

Aldım eve geldim.
Tam 45 dakika boyunca tek bir janta bu bandı takmak için esnetmeye uğraştım. En son bandı ayağıma geçirdim, kolumla bir yana çekeleştiriyorum, kapıya mı bağlamadım, dumbel'a bağlayıp mı çekeleştirmedim. Kısacası bandı 45 dakika boyunca bulabildiğim sağlam olan her yere bağlayıp esnettim ve başardım! Aslında 27.5" olan bu bant, 28" olmuştu artık! Hemen hemen 10-15 cm esnettim bandı :D Üstelik bunu, bandı ek yerinden koparmadan yapmıştım!! :eek::cool:

Firmanın kutuya 5 farklı ebat seçeneği koyması bence de çok saçma! Yap hepsini 650C, 29"a kadar esnetsinler. Beyin bedava, niye hammallığını yapalım ki?

Yani yine çok eğlenceli, çok komik, bir o kadar trajik bir alışverişim oldu. Artık buraya gerçekten de farklı bir şeyler yaşamak için gidiyorum :D Gerçekten heyecan olsun diye gidiyorum çünkü asla normal, sıradan bir alışverişim olmadı :( Halbuki diğer bisikletçiler çok sıradan, bana bu parça lazım diyorsun veriyor gidiyorsun. Ama burası!? "Al al bu sana olur" :D ahha

Neyse parmaklarım ağrıyor hala bandı esnetmekten :krktm:

Esnettiğim malzeme gerçekten esnemesi pek mümkün olmayan bir malzeme bu arada arkadaşlar. Kolilere takılan pvc kementler gibi sert bir malzeme! Onun biraz daha incesi. Silikon jant bandı değil yani :bsmagryr:

66A6D395-C938-479F-BBF3-6B1F1AC42ABF.jpeg

@Serkan Mıstınoğlu
serkan benimde merak ettiğim hem konu aç hemde yıllar sonra evrim geçirmiş diye giden biri varmı..varmışşş :)neyse sana sonunda esneyende olsa band vermiş.bana 50*34 aynakol sorduğumda (telefonda)var demesi üzerine gittiğimde 52*39 önüme koymuştu ben 50*34 diyorum o bana yolcular hep bunu kullanıyor demişti (zaten bende 52*39 vardı)birde kadro kulağı efsanesi vardı onunla aramızda ama neyseee..zsten kadro kulağı mevzusundan sonra önünden geçmek bir yana en yakın sahil yolundan geçtim antrenman için o da mecburiyetten...

Metin Bisiklet durust bir esnaf olsa zaten is yapamaz bu saatten sonra :D
Derdi olmayan kendine dert aramaya gidiyor varsa yoksa :D

@Serkan Mıstınoğlu hocam, arkadaşlar size fizik ile ilgili güzel bir uğraş vermişler, neden hemen suçluyorsunuz ki...
sıcaklığı artan malzemeler uzar... mesela o bandı fırına koyaydınız şöyle 80 derecede yarım saat falan, uzardı...
ya da akşamdan Jantı derin dondurucuya yatıraydınız o da biraz küçülürdü, bandı taktıktan sonra güneşe çıkarın, ikisi bir arada tekrar genleşir istediğiniz boyuta gelirdi... ;)

Hocam sıkı çalışırsa herkes bant bükücü olabiliyor mu yoksa fıtratında mı olmalı? :kötü: son bant bükücüye ciddi güldüm

• Beğen
Usta bisikletçilere bu yaklaşımla ürün satanlar ben gibi yeni başlayanlara neler yutturur kim bilir.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Web sitesinde yazan yazı :

Hakkımızda

Firmamız

Bisikletçiliğimizin temeli 1940‘larda babam Mustafa Saraçoğlu ve abimin işbirligiyle Hatay İskenderun'da Bisiklet ve Motorsiklet acentası olarak atılmıştır. Ardından talepler doğrultusunda 1960'lar da İstanbul'un Bakırköy ilçesinde yeni bir işletmenin açılımıyla hizmet verilmeye başlanmıştır.
Babamdan almış olduğum bisiklet kültürü ve tecrübesi ile 1979 yılında Metin Bisiklet'i kurdum. 1986'da eşim Gülay Saraçoğlu ile evlendikten sonra aile şirketi olarak günümüze kadar getirip, siz bisiklet sevenlere kaliteli ve güvenli bisikletlerle bisikleti bir yaşam kültürü olarak sevdirmeyi, bisikletten keyif almanızı bir ilke ve amaç edindim.
Halen tecrübeli kadromuzla sizlere; BIANCHI, CARRARO, SALCANO, SEDONA, KRON, SCOTT, GIANT, MERIDA, DAHON, ORBISPLUS+, MOSSO, RALEIGH, TREK, ÜMİT başta olmak üzere her marka bisikletin satışı ve servis hizmeti, yedek parçaları ve aksesuarları konusunda hizmet vermekteyiz...
Sağlıklı Pedallar Çevirmeniz Dileklerimizle..

İlginç... Yersen tabii :D

hahaha ben her işimi metin yada nihat bisikletden hallediyorum.metin bisiklete baklava ısmarlayacaktım şimdi aklıma geldi. akşama bi uğrayayım.

• Beğen
Metin Bisiklet'e gitmedim ama Nihat Bisiklet'e gittim. Semtimde bazı yerlere gösterdim ama yol bisikletinden anlamıyorlar bile. Birkaç yeri arayıp fiyat aldım. Gerçekten aldığım hizmet ve ödediğim para bakımından bir tek Tilmen Bisiklet harikaydı. Hepsi yaklaşık aynı yerlerdeyken Tilmen varken diğerlerini tercih etmek ilginç, yeni anladım.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Geri