Scudo Sports

Metro enerji testi :(

İsmail ŞEN

Forum Demirbaşı
Tepki
414
Bisiklet
Corratec
Merhaba bisiklet forum ailesi. Bu bölümde açtığım bu konu sizlere biraz saçma gelebilir ama ortada çok açık bir hak geçmesi söz konusu olduğundan bu konuyu açma gereği duydum. Olumlu ve olumsuz düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlarda gördüğünüz kadarıyla az çok bilgi sahibisinizdir bu konu hakkında. Bildiğiniz gibi Turkcell ile Ülker (Metro) bir iş birliği içerisine girip seçtikleri 10 üniversite'ye gidip enerji testi yapıyorlar/yapacaklar... :rolleyes: Gittikleri veya gidecekleri üniversiteleri internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Ama ben yinede kısaca bilgi vereyim seçili olan üniversitelere geldiklerinde tır içerisinde trainer üzerine konulmuş 5 adet bisiklet var. Trainer'ların motor kısmı değiştirilmiş ve buraya model helikopter motoru takılmış. Bu sayede siz bisiklette pedal çevirmeye başladığınızda elektrik enerjisi üretmeye başlıyorsunuz. Ürettiğiniz bu elektrik enerjisi karşınızda bulunan ekranda Wh ( Watt ) olarak gösteriliyor. Esas üzücü durum buradan itibaren başlıyor. Kampanya kapsamında Turkcell 5 dakika içerisinde belirli bir watt'a çıkanlara Turkcell 20 TL'lik kart veya sadece Turkcell firmasının sattığı T20 telefon hediye ediyorlar.
Hediyeler; Kampanya ilk başladığında Erkeklerde 9-11 Wh enerji üretene 20 TL'lik kart 11+ Wh enerji üretene T20 şeklindeymiş.( Bizim elimizdeki eski basılmış broşürler kanıt. :) ) Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden sonra bu değerlerle ilgili bir oynama yapılıyor. Koskoca TURKCELL firması kendisinden ufacık kayıplar verdiği için ilk başta belirlenen watt sınırını değiştiriyor.Madem ki senin için bu kadar değerli öyleyse ya hiç bulaşma ya da watt sınırını yüksek tut ki kimse alamasın verdiğin hediyeleri. İşte geçen hafta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne geldiler sınır yükselmiş. 20 TL'lik kart için değer değişmemiş, sadece verdikler T20 için bu değer 13+ Wh'a çıkarılmış. :) Az da değil, ya yeni yeni akıllandılar ya da bilemiyorum... :rolleyes: Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim umarım yanlış anlaşılmaz. :eek: İyi forumlar.

Scudo
Ktü de iken sınır ilk gün 8,5 idi. sonra 9 yaptılar, sonra 10 yaptılar. En son 11 idi Ktü den ayrıldıklarında. demek şimdide 13 yapmışlar. garip doğrusu. Ben buradayken sormuştum ayrntıları;
temsilcileri bana durumu şöyle izah etti, kampanya başladığında hediye edilecek telefon sayısı her üniversite için 3 adetmiş. daha ilk üniversite yani Ktü de 9 telefon vermek zorunda kaldılar(her ne kadar sınırları her gün değiştiriyor olsalar bile) Bundan dolayı yöneticiler sınırları değiştirmeye gitmişler. Bu gerçekten haksızlık. yani sınırların en başta belirlenmiş olması gerekiyordu ve projeyi hazırlayanlar her üniversiteye 3 telefon diye plan yaparak yanlış bir seçim yapmışlar. 11 watt sınırını geçecek en az 5-6 adam vardır her üniversitede. şimdi sınır 13 olmuş gerçekten zor bir sınır...

• Beğen
Tepkiler: İsmail ŞEN
Benim okuduğum üniversitede (sdü) ilk 3'ün içindeyim ona rağmen ses seda yok. Sadece kontör o da genç Turkcelli'lere... Birde her üniversite için 3 telefon olayı kalkmış ki bize bir şey demediler. Geldikleri gibi gittiler... :( Çok üzücü bir durum bence...

Türkiye rekorunu Kıran kardeşim Onur hasta haliyle ilk gittiğinde 11 küsür yaptı telefonu aldı 3 gün sonra hastalık geçince 12 yada 13 küsür yaptı rekoru kırdı.Onurun haline bakınca düşünmüşlerdir galiba herkes geçecek bu 11 i diye :)

Güzel bir şey ama, ben böyle hediye tarzı olaylara da karşıyım ve katılmıyorum. Söylediklerim kesinlikl yanlış anlaşılmasın.

• Beğen
İzmire de geleceklermiş bekliyoruz :)

@ferhat köse

Ferhat Abi haklısın bende yorgun yorgun çevirdim 11'i gördüm. :) Sonra enerjimi topladım bir daha gittim 12.2 yaptım bizim okulun rekoru da bende. :) Ben ayıp olmasın diye ilk 3'ün içindeyim yazdım. ;) Onurun rekoru da 12.5 muş. Baya ünlü olmuş herkes onu konuşuyordu. :rolleyes: Helal olsun valla. :in:

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@İsmail ŞEN

Ben Onuru bir iki ay önce keşfetmiştim şehitlere saygı turunda tanıştık sonra bizimle 120 km lik söğüt gezisine geldi.Bu arada bisikleti street tarzı birşey 17-18 kilo :) aynakol tek dişli oda 30 diş o halde sırf kadansa kuvvet 25-28 ortalama cıkardı ki ilk uzun yoluydu .Bu şekilde cok sağlam 100 km kullandığını görünce harcanmaması gerektiğini söyleyip gençlik sporun yol takımına yönlendirdim.Benim gördüğüm elinden azıcık birisi tutsa çok iyi yerlere gelecek bir enerjiye sahip.Çok istekli neşeli ve çevirdikçe keyif alıyor en önemlisi bu.Senide faceden okudum tebrik etmeyi unutmuştum :) tebrikler....

@ferhat köse

Hadi ya ben bunları bilmiyordum Ferhat Abi. Sen süper adamsın. :D Gerçekten o tarz bir bisikletle 100 km ve ortalama 25-28 harika bir şey. İyi ki seninle tanışmış yoksa dediğin gibi elinden kim tutacaktı. :) İnşallah Eskişehir'e geldiğimde hep beraber turlarız çok ama çok istiyorum. Geliyorum bisikletim olmuyor ya da çok az kalıp geri dönüyoruz. :( İnşallah bu sene bir aksilik çıkmazsa beraberiz. :in: @ferhat köse Çok teşekkür ederim.

@İsmail ŞEN

İnşallah ismail.Bu haftasonu hava müsait olursa senin kuzeni zorlayacağım bakalım ne olacak :)

Not:Konuyu dağıttık kusura bakmasınlar metrodan devam :)

• Beğen
@ferhat köse

Hadi bakalım Ferhat Abi. Bizim kuzen ne yapacak senin yanında merak ediyorum ama nasıl kullanıyor hiç bilmiyorum. :cool: Sen güzel bir tur düzenle resimler çek ben oradan anlarım. :) Sonrada kulağını çekerim daha sıkı antrenman yapması için. :D

Konunun dağılması önemli değil Ferhat Abi canın sağolsun yeter. ;) Biz kafayı bozduk Antalya'ya gideceğiz telefonu almak nasipse alacağız, değilse gezip dolaşıp geleceğiz. :D İlgin ve yorumların için çok teşekkür ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Vah benim dertli İsmailim ya :D Alırsın inşaAllah Antalya da T20 'ni.. Bak ben ne kadr rahatım, 9 u bile göremedim, kafam rahat yani :D

• Beğen
@RAHMİ

Napayım Rahmi hak ettiğimi düşünüyorum üzülüyorum. Birde efsaneler yayıldı öyle olunca buradan net bir bilgi çıkar ümidi ile konuyu açtım. :( Antalya işi nasip işi nasibim varsa hayırlısıyla alırım yoksa döner arkamı gelirim. ;) Bende 9'u göremeseydim bende sorun derdim ama değil işte... :cool:

• Beğen
Tepkiler: RAHMİ
@ali karagönlü

Abi sen Öyle diyorsunda denizliye gelseydı bu tır ali abiyle 2 niz ayaklı trafo gıbı olurdunuz :D Telefon koleksiyonu yapardınız :D

• Beğen
Tepkiler: ali karagönlü
Bugün ben de girdim o tırın içerisine :) Girmeden evvel verilen metrodan yedim. Yemez olaydım :) 10.2 wh yaptım. Yarın tekrar gideceğim inşallah biraz daha bilinçli şekilde gireceğim :)

@Faruk ÇUBUKCU

İlk günün heyacanı olduğu için biraz dengesiz pedal basıyor insan bundan sonrakı gıdışınızde 11 i rahat geçersiniz :D

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
@Emre Yıldız

İnşallah. Biraz viteslerde falan da sıkıntı yaşadım :)

Ben anlamadım bu olayı ya.O kadar zamandır yol bisikletinde sayısız km yaptık.Laylay geçen turumuz yok denilecek kadar az.Kadansım da iyi allaha şükür.Ama gittim o enerji testinde max. 7.8 yaptım olacak şey değil :D Onur arkadaşı da Ferhat abinin isteği üzerine gençlik spor takımına soktum 4,5 km koşu yarışında en iyi adama 2 tur bindirdi kendisi :D İnanılmaz bir enerjisi var zaten bu yüzden de Metro Enerji Testinde Türkiye Rekortmeni :D

Bu arada arkadaşlar bizim Eskişehirde 3 telefon verildi biri Onur arkadaşımıza diğer ikisini de bodyci 2 iki arkadaş almış.3 telefondan sonra sınırı 12.wh yapmışlardı.Bizde isyan ettik ama nafile :)

• Beğen
Geri