Scudo Sports

Metro Turizm Göz Göre Göre Yolcusunu Bırakıp Gidiyor

Sivas-İzmir arası bütün yolculuklarımı Sivas Tur ile yapıyorum.Hiç bir sorun da yaşamadım.Hatta arkadaşımın Honda YBR motorunu bile taşıdılar.30kg yük sınırlaması varmış!. Hiç bir şeyde uygulamıyorlarda bisiklete mi gelince uyguluyorlar.Ben çok gördüm çamaşır-bulaşık makinası yada fırın taşıyanları.
Geçmiş olsun bu arda Olcay abi.İnşallah hiç kimsenin başına böyle bir olay gelmez.

Scudo
@omurkadir

Arkadaşımın görüşüne ben de katılıyorum.Yıllar önce (1995'te) İstanbul Esenler Otogarında, Metro Turizm'le bana gelen koliyi haberim olmadan açmışlar ve içindeki değerli olan eşyaları acente personeli çalmıştı. Şikayet ettim. Müdürleri, suçu firmadakiler adına kabul etti. Çünkü o da fark etmişti. Hariçten birisi yazıhanelerinin içine girip de kolay kolay yapamazdı. Alınsa bile komple alınırdı, eşyalar seçilmezdi. Koli açılmış ve acentenin personeli arasında yağma edilmişti. Zararımın karşılanmasını istedim, fakat yapmadılar. Müdür göstermelik olarak 2-3 kişiyi azarladı, göz boyadı o kadar. İşlerimin yoğunluğu sebebiyle ben de kanuni olarak uğraşamadım. Ama yıllardır, mecbur kalmadıkça Metro Turizm'in otobüslerine binmiyorum. Personel seçiminde dikkat ettikleri tek kriter; çalışacak kişinin sadece iki ayaklı olması herhalde! Saygısızlık, pişkinlik, haydutluk, terbiyesizlik cabası. Geçmişte çok eskiden ne zaman otobüslerine bindiysem, hiç memnun kalmadım. Bir de o olay üstüne eklenince, iyice nefret ettim. Otobüs firmalarının birçoğunun müşteriyi dikkate almamalarının en önemli sebebi; nasıl olsa bir veya birkaç kişi gözüyle bakmaları. Ama toplu olarak bir tavır ortaya koyabilsek, o zaman paşa paşa alırlar. Hatta bizlere otobüste ayrı özel bir bagaj yeri bile tahsis ederler. Otobüslerde o kadar bagaj kapağı var ama dikkat ettiğim; sadece 4 kapağı kullanıyorlar. Bir yandan 2 diğer yandan da 2 tane olmak üzere! Ayrıca diğer 8-10 valizi bile olana hatta ticari mal götürene bile bir şey demeyip, bisikleti lüks olarak görüp, avanta- haraç parası-hava parası istiyorlar. Benim kaç kere başıma geldi.
Arkadaşlar sizlere tavsiyem; nasıl olsa çoğumuz bisikleti 3-4 parçaya ayırıp da götürüyoruz. Büyük bir harar (çuvalın büyüğü) içine bisikleti koyarsanız, o çoğu cahil ve görgüsüz olan otobüs personelinin dikkatini çekmezsiniz ve kimsenin gözüne batmadan, hatta tartışmadan İnşallah keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Ben öyle yapmaya çalışıyorum. Sevgiler!

adapazarına gidiyorsanız metro yerine kesinlikle vib turizmi tercih edin.bisiklet alıyor hepsi:)

• Beğen
Tepkiler: omurkadir
slmmm bende bılet alımlarında ve seyahatlerımde bır kac kere mecbur kaldıgım ıcın "metro t." fırmasıyla seyahat ettım ama hıc memnun kalmadım bırde arkadaslar benım anlamadıgım olay, 5 cuval bagaj versem seslerı cıkmıyor bısıklet gorunce bazı kısıler hortlak gormuş gıbı davranıyor ınsana bu davranışlarına anlam veremıyorum.....

• Beğen
Tepkiler: cagan0403
@salihhh

Çok haklısın kardeş, çünkü bisikletli yolcuyu bu işi spor olarak yapan kişi değil de, çok parası olan kişi zannediyorlar! Bisiklete lüks gözüyle bakıyorlar. Para nasıl kopartırım diye bakıyorlar. Halbuki çektiğimiz sıkıntılara bakmıyorlar. Daha da garibi, toplum bile profesyonel bisikleti olan kişiye lüks meraklısı olarak bakıyor. Bir arabadan bile daha lüks görüyorlar. Bir arabanın yıllık masrafı, benzin-tamir-vergi-egzos bakımı vs. vs. dahil EN AZ -7-8 milyardır. Fakat Allah'a şükürler olsun, şehir içinde hemen her yere bisikletle giden birisi olarak benim bisiklete yıllık masrafım, bu parayla kıyaslanamayacak kadar az olmasına rağmen, sırf benim bisikletim profesyonel ölçülerde diye, insanların gözünde bizim kasabanın en lüks meraklısı, neredeyse ben oldum. Halbuki lüks ve gösteriş meraklısı olsam, lüks bir araba alırdım herhalde. Ama insanların bir çoğu bunu anlayamıyor! Futbol dışındaki bir sporu fazla önemsemediklerinden herhalde. Bagaja bisikletin sığdığı yer kadarlık futbol topu koysan, aynı parayı istemek akıllarına bile gelmez. Hatta saygı duyarlar tahminime göre. Muavin hemen yalakalığa başlar. "Abi nerde oynuyon?", "Kaç gol attın?" vs... Anladığım kadarıyla biraz da dışarıdan bakan kişilerin kıskançlığına sebep oluyoruz. Dikkat çektiğimizden de avanta istiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: omurkadir
@mkaptanbasi@hotmail.com

Çok güzel yazmışsınız yine,söylediklerinize katılıyorum.Valizin kapladığı kadar yer kaplayan bisikletlerimizi her seferinde dil dökerek mi bagaja aldırmak zorundayız?Çok lüks birşey olsa zaten otobüste şehirden şehire taşımaya tenezzül etmeyiz değil mi?Ayrıca sorsanız onların 1yılda sigaraya verdiği mebla gereksiz değil,bizim daha az paraya mal ettiğimiz bisikletlerimiz gereksiz-lüks!Kimseyi hor görmemek istiyorum ama çevremdeki insanların saçma sapan konuşmaları beni hasta ediyor.

Geri