şu ana kadar bir iki defa minibüse bindim ve göreceğimi gördüm,yaya geçidinde durabiliyorlar hiç umursamadan,minibüse binen insanların oturmasını beklemeden pitstoptan çıkan f1 araçları gibi aceleyle gaza basıyorlar,yol üzerinde sadece duraklarda yolcu almaları gerekirken işlerine gelen heryerde durup yolcu alabiliyorlar,yolcuların sigara içmesini istemiyorlar ama şöför mahali fabrika bacası gibi tütebiliyor,insanlar rahatsız olurmu diye düşünmeden son ses arabesk-fantazi tarzi müzik dinleyebiliyorlar,ışıklarda yanyana durdukları başka bir minibüsten para bozdurmak için araçlarından inebiliyorlar,insanlar minibüsün pencerelerinden taşana kadar yolcu alabiliyorlar,özellikle hemen yanıbaşlarındaki koltukta yanlarına aldıkları ve ne için o minibüste bulunduğu belli olmayan kankankarı ile bir ellerinde çerez bir elleri arasıra vites ara sıra direksiyonda olmak üzere bağıra çağıra kahkahalar ata ata sohbet etmeleri ....................bunlar yolcu gözüyle sadece bir kaç şeydi
eğer kendi aracınızla yol alıyorsanız, ışıklarda arkanızda duran bir minibüs kaç saniye sonra yanacığını ezberledikleri turuncu ışık yanmadan(yeşil ışığı bekleyen bir minibüs şu ana kadar görmedim) bir kaç saniye önce kornalarına basmaya başlayıp dolmuşlara ait olan
sağ şeridi bir an önce boşaltmanızı bekliyorlar,ya da yan camdan çıkardıkları işaret parmaklarını bir kaç defa aşağı yukarı salladıktan sonra direksiyonu pattt diye önünüze kırabiliyorlar,bütün araçlar kırmızı ışıkta beklerken sola dönüşe açık olan şeritten girip en öne geçebiliyorlar,ışıklar yanaryanmaz fırlayıp yolcu kapmak için ,sağa dönüşe açık olan ve kapanmaması gereken şeritte durabiliyorlara,bisikletinizle giderken yanınıza yaklaşıp sizi sıkıştırıp abuk sabuk şeyler söyleyebiliyorlar.......... vs vs vs
5 aylık izlenimlerim şimdilik bu kadar