Scudo Sports

Minibüsler; varlığı yokluğundan beter!

@emreden

bence gitmelerinde bi sakınca yok tamamekmek parası kazanıyorlar ama bir sürüde beddua yiyorlar kazandıklarının bi anlamı kalmaz yerken bence tabi onlar da ona göre yioda neyse=):)

Scudo
@emreden

ALINTI:''İstanbul'da trafik çilesine son vermek için Cevizlibağ-Küçükcekmece arasında yolcu taşımaya başlayan metrobüsler, minibüsçüleri zor durumda bıraktı. Yaklaşık 650 minibüsün faaliyet gösterdiği hatta minibüs plakalarının değeri 500 bin YTL'den 150 bin YTL'ye kadar düştü. Metrobüsün çalışmaya başlamasının ardından yolcu sayılarında büyük düşüş yaşayan minisüsçüler, çözüm bulunamazsa köylerine döneceklerini söylüyor.''

Çok üzüldüm yazıııık,nası bir çözüm istiyorlar eskiye dönüş mü:boese157:
şimdiden satıp bence o parayla traktör alsınlar köyde lazım olur .
Keşke İstanbul'un here tarafına gelse böyle ulaşım çözümleri, gerek metro
gerek metrobüs, şu yolcu alma açlığıyla trafiği terörize edenlerden
kurtulsak.

@MeLiSBuRCu

Gerçekten aynı durum.Bu olay çok başıma geliyor gittiğim güzergah nedeniyle.Şunu görüyorum ki, yolda bi sürü yer olmasına rağmen otobüs,minibüs,midibüsler yol vermiyoırlar.Hem arabalara hem bisikletlere.Artık iyice anladım bunu.Senin yaşadığın durumun aynısı.Hatta geçenlerde bisikletten inip kaldırıma çıkmak zorunda kaldım.Adam üstüne üstüne sürüyor.

ya dün bir bayan gördüm minibüsün basamak kısmında gidiyordu, trafik polisi görmüyor mu onu anlamıyorum,yolda giderken nerdeyse şu filimlerdeki gibi benim arabanın açık camından içeri girmesini teklif edecektim kıza,bi çukura girip çıksa teker, kız düşer ordan kesinnn

bu arada metrobüs olayı iyi oldu ama emin değilim..çünkü sözde yetkililer kaş yapayım derken göz çıkarma konusunda çok başarılılar malum..
güvenlik şeritleri ve refüjler birleştirilerek metrobüs yolu yapıldı ama hala güvenlik şeridine ihtiyacımız yok mu ya da ambulanslar bu hattı rahatça kullanabiliyor mu....
ve kesin karar verdim, dolmuşların sol aynaları dekoratif..

benimde başımdan trajikomik bi olay geçti:

yaklaşık 15 gün kadar önce dershaneden çıktım bi dolmuşa atlayıp bi arkadaşımın yanına yetişmem gerekiyo. bi bindim dolmuşa yer yok mecbur gidecezde napalım ayaktayız dedim. tabi ramazan olduğu için ve iftara şöle 50-60 dakka kaldığı için tüm ahali gergin.dolmuşcuya bi baktım adam ata abimizin tabiriyle " ikiye beş" cinsten.hayvan gibi bişey yani.neyse adam aynadan bakıyo ters ters bana bende aldırış etmedim pek.telefon çaldı arkadaş arıyo nerdesin diye geliyorum felan deyip kapattım. aradan 1 dakka geçmedi başka bi eleman aradı.onuda kapattım gene 1 dakka geçmeden abim aradı onlada konuştuk bayaa.bu herif beni kesip duruyo.neyse baktım adam çatacak yer arıyo bende sessiz durmaya çalışıyom.bi anda yan taraftan bi araba geçerken bu eleman başladı hiçbişey yokken küfürü basmaya.bende iyice tırstım ve muavine sessizce"abi sen beni en yakın yerde indir" dedim. nese muavin dedi inecek var şöför bi baktı kimmiş o dedi benim betim benzim attı tabi :D ben incem abi dedim böyle süt dökmüş kedi gibi adamdaki tepki aynen şu " indirmiyom a...... k..... durağı var müsait yeri var otur oturduğun yerde ayağa kaldırma beni" ben öle bi tırstımki tabi hiç bişi demedim 3 durak geçti benden tık yok saolsun bi teyze indide bende onla indim çaktırmadan yoksa adam beni kum torbası niyetine kullanacaktı vallaha :D:D:D:D:D

Siz Deutz marka minibüslerin, ********* içersinde egzoz dumanına **************** ** makinaları olarak **** tafaından kullanıldığını biliyormusnuz. :D

minibis ve taksiciler sinyal lambalarını kullanmaktan acizler. sinyal vermeden önüme çıkan ve yolumu kesenlerin içimden "yedi ceddini şehvetle andıktan" (adminlerden uyarı alacam ama ne yapıyım hayatımızı tehlikeye atıyolar) sonra sıkışmış trafikte veya ışıklarda yakalarsam yanına yanaşıp onlara şu soruyu yöneltiyorum "beyefendi acaba bu modellerde sinyal kolu aksesuara dahil değilmiydi yoksa ucuze getirmek için çıkarttırdınızmı" diye soruyorum. hatta bu soruyu stickerlara bastırıp giderken araclarına yapıştırmayı bile düşündüm. bu güne kadar kaza yapmadım ama dikkatsiz ve düşüncesiz şöförler yüzünden bir gün kaçınılmaz olacak diye korkuyorum. acaba bunun için bir imza kampanyası falan başlatsak nasıl olur? herkese kazasız sürüşler diliyorum.

@emreden

Kardeşim çok sağol. Gece gece gülmeme sebebiyet veren bir haber oldu. Neşem arttı. Habere yazılan bazı yorumlar çok güzelmiş.

Nazar deymesin ama bugüne kadar taksi veya minibüs, midibüs tayfasıyla ciddi bir sorun yaşamadım. Trafik kurallarına uymaya çalışıyorum. Şehir içinde bile kask takıyorum. Bana karşı abuk sabuk davranmalarına açıkça sebebiyet verici şeylerden uzak duruyorum.

Bugüne kadar daha çok özel araç, yaya ve namı diğer güvenlikçi bozuntularıyla takıştım.

Mrb..

Bütün minibüsçüleri suçlamak gibi bir niyetim yok...

Size suçlu olan bir minibüs örneği,,

Dört yol kavşağı köşesinde müşteri almak için 2mt. önümde bir anda durup, tel kopartacak kadar sert fren yapmama neden olan minibüse karşı olayın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen sinirim geçmedi..:( Bisikletimden düşüp herhangi bir yerimde bir yara oluşaydı bilmiyorum artık sonuç ne olurdu....

Arkadaşlar minibüslere dikkat edin..

Yolda minibüs varsa denizde köpekbalığı görmüş gibi kaçın..Ne olur ne olmaz..

Hoşçakalın...

valla haklısın ama benim dayımın oğullarıda bizim mahallenin hattında minübüsçülük yapıyo birinden çok şikayet duyuyorum ağır (yavaş) gidiyo falan ama öteki tam bir usta

Vallahi arkadaşlar konuyu yeni görsüm ve arkadaşıma gec te olsa geçmiş olsun derim bu konuda ben biraz tecrübeliyim istanbul trafiginde hergün biniyorum ve artık altan alıcak bir halim kalmadı ve en sonunda ilk avcılarda patladım iett nin arkadaşımı sıkıştırdıgında yaşadım ve iki arkadaş otobüsün ön kapı camını kırdım ve biz camı kıran 2 kişi karakoluk ve bizide yanlız bırakmayan karakoldaki bisikletçi arkadaşlarımız 2, olayımda bir çogunuz biliyorsunuzdur zaten haberlerden taksimde bir ticari taksi arkadaşımız altına alıp sürükledi ve sonucu arabanın sag arka camı kırık ön camı çatlak şöförün kapısıda içeriye dogru göçmüş haldeydi artık ben bunlara dayanamıyorum ve hoş olmayan şidete baş vuruyorum en sonunda baktım olmayacak biber gazı aldım gecenlede işe giderken kulanmak zorunda kaldım bayrampaşa terkoz hatında çalışan minik otobüsleri bilirsiniz tam gaziosman paşa bereç tarafına yaklaşırken eleman beni aynadan görmesine ragmen sag dogru yanaşmaya başladı bende azımdaki düdügü çalarak ikaz etim aynadan hem bakıyor hem yanaşıyor bu sefer camına vurdum durdu indi aşagıya niye cama vuruyorsun ...... ( sirkaflı ) kelime kulandı. bende biber gazını cıkarıp direk suratına boşaltım. sonrada bişey olmamış gibi yoluma devam eti,m hızlı bir biçimde lütfen bu yaptıklarımı örnek almayın ama en güzeli bence o sırada durup 155 beşi arayıp polise aracın markasını plakasını ve gzüergahını vede ne yaptıgını söylemek ilerdede polis cevirmişken yakaladıgınızda yanlarına gidip şikayetçi olmak

Geri