Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Miyata 1000LT Tur bisikleti (Restorasyon projesi)

kudretozbay

Forum Demirbaşı
Tepki
1.094
Arkadaşlar selamlar;

Bisiklet ile uzun mesafeleri katetmek,bizim gibi insanlar için çok anormal olmayan bir durum olsa bile yeni başlayanlar için korkutucu ve bir okadar imkansız bir olay gibi gözükür.Bende bisiklet ile ilgilenmeye başladığımda bu durumu imkansız gören sınıfa dahildim. Hep aklımın bir köşesinde uzun bisiklet yolculukları yapma düşüncesi vardı.Uzun bisiklet tecrübesi ardından,aklımda kalan bu yolculuk fikrini hayata geçirmeye karar verdim ve tur bisikleti arayışına başladım.

Beni forumda tanıyanlarınız veya konularıma denk gelmiş olanlarınız illa vardır.Bisikletleri restore etmeyi,özelleştirmeyi seven birisiyim.Tur bisikletimin de hazır alınmış bir bisiklet olmasını bekleyemezdim.Bu yüzden projeye başlamak için 1990'lar sonu 2000'ler başı bir tur bisikleti bulmalıydım.Ülkemizde bisiklet kültürünün yaygın olmadığı dönemlerin bir bir bisikletini bulmak son derece zorlu bir süreç oldu diyebilirim.Arayışlarım sonucunda bir arkadaşımın yardımıyla Miyata markasının 1000LT modelini buldum.

94 Model olan bu bisiklet dönemin deore dx seti ile satışa sunulmuş.Benim aldığım bisiklette ise arka aktarıcısı hariç bütün orjinal ekipmanı muhafaza edilmiş.İlk olarak arka aktarıcısını deore dx ile değiştirip başladım.Daha sonra ise sele ve sele borusunu değiştirdim.Bisikleti bu şekilde bir süre kullandıktan sonra aradığım konfora sahip olduğunu anladım ve kapsamlı restorasyon işlemine başlamaya karar verdim.

Şimdi sizi birkaç fotoğraf ile başbaşa bırakıyorum.

WhatsApp Image 2020-09-29 at 17.26.39 (1).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 17.26.37 (1).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 17.26.37 (2).jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 17.26.37.jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 17.26.38.jpegWhatsApp Image 2020-09-29 at 17.26.39.jpeg

Scudo
baksanıza bu fotolar restorasyon sonrasına ait görüntüler mi?

Merakla takip ediyorum, bu hali bile gerçekten güzel bakalım restorasyondan sonra ne olacak :) Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: kudretozbay
Bu ara aşırı restorasyon videosu izliyordum bu başlığa denk geldim. Takipteyiz :)

Sele borusu 25.4mm ölçülerinde mi? Biraz farklı gibi duruyor kızaklısını ben bulamadım. Sadece decathlonda 23mm gibi bi ölçü ve yanında kalınlaştırıcısı ile satılıyor.

Video çekme fikrim var benimde lakin çok uğraştırıcı ve yorucu bir süreç olduğu için sadece fotoğraf paylaşıyorum.Belki bisikleti toplama sürecinde bir video çekebilirim.
Topladığınız bisikletler genelde nadir bisikletler marka model ve mevcut ortamlarda bulunurluk olarak, bu youtube'daki bisiklet toplama videolarındaki gibi sadece son kısım topla sürecini kayıt altına alsanız izleyicisi olacaktır. Projeyi de yakından takipteyim, kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sele borusu 25.4mm ölçülerinde mi? Biraz farklı gibi duruyor kızaklısını ben bulamadım. Sadece decathlonda 23mm gibi bi ölçü ve yanında kalınlaştırıcısı ile satılıyor.

Selamlar, 26.2 üzerindeki seleborusu.Bu tarz seleborularını hali hazırda üretimi olmadığı için sıfır bulmanız imkansıza yakın malesef.

Topladığınız bisikletler genelde nadir bisikletler marka model ve mevcut ortamlarda bulunurluk olarak, bu youtube'daki bisiklet toplama videolarındaki gibi sadece son kısım topla sürecini kayıt altına alsanız izleyicisi olacaktır. Projeyi de yakından takipteyim, kolay gelsin.

Şuan devam ettirdiğim birkaç proje daha mevcut,yorumunuzu dikkate alıcam.

Kadro renk konusunda kararsızım,beğendiğiniz çelik tur bisikletlerini benim ile paylaşırsanız renk konusunda daha rahat bir karar alabilirim diye düşünüyorum.

images.pngimages (1).pngimages (2).pngimages (3).png

nasıl E0FFF tonları ve nadyo gri ile güzel olurdu

• Beğen
@kudretozbay hocam detaylı foto bekliyoruz renk güzel duruyor

• Beğen
Geri