Scudo Sports

İnceleme Mosso cavalier 700 sora

@emir yakup bulut
Kadro olarak merak ediyorum açıkçası yeteneklerini. Jantlar ve grup set değişebilir sonuçta. Güzel bir görüntüsü var bisikletin. Ancak kadro deliler gibi esneyip güç kaybı yaratıyorsa hiç bir anlamı yok geliştirmenin tabi ki.
Aslında clarislileri 10.50kg geliyor 3 kg jantlar geliyorsa bu kadro için baya hafif denilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
@Sinanthewhite Ben de bu ayakkabı ve pedalları kullanıyorum.

Ayakkabıyı mart ayında 190 TL'ye, pedalları da 180 TL'ye almıştim.

Bizim bisikletler aeroya göz kırpan düz yol(hız) odakli sınıfta yer alıyor. Geometrisi itibariyle de agresif bir duruş sundugundan yine tırmanış odaklı değil.

@Sinanthewhite

Başta siz olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim norlamdede dechatloondan alacaktım fikir alyıım diye herkese teşekkürler
<3
<3
Arkadaşlar bu arada GoPro öneriniz var mı para biriktirip alıcam oda yine fiyat performans ürnü olursa sevinirim saten fiyatlar sanırım 2-3 k civarı fazla taşmasın bütçe fiyat ına göre iyi olursa sevinir yardımcı olan herke teşekkür ederim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sinanthewhite
mosso 700 sora tekerleri ebatları nedir kaç psi hava basılıyor

@aslan.k 700c yol bisikleti jantı. Mitas Syrnix lastikler ile max 115 psi hava basilabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: evrenaksu26
Bu arada "kaliteli" bir yol bisikleti kullanıp Mosso Cavalier'leri deneyen var mı? Güç aktarımı nasıl, tırmanıcıya mı gider yoksa yüksek hız becerisi mi daha iyi, rahat mı gibi kafamda deli sorular. 🙄
2019 giant tcr advenced 1 disc kom ve mosso cavalier kullanıyorum..
tırmanmaktansa düzde hızlı olabiliyor mosso ben biraz modifiyeyle 9 kg ye düşürdüm. ultegra wh 6800 jant 105 5800 set ultegra zincir vs baya hafifledi. Bazı ucuz malzemeleri can sıkıyor sadece ( furş göbeği- gidon-sele gibi)

@BurakMehmet stok jantları ekstradan 1 kg daha ağır. En büyük ağırlık kazanımı jantlardan oluyor.

Furş yatağına kalitesiz derken bir problem mi yasadiniz?

Ultegra zincir, Sora ya da Claris setle uyumlu çalışıyor mu?

Düzeltme: Grupset olarak 105 takmissiniz, yeni farkettim.

• Beğen
Tepkiler: BurakMehmet
(link)Cavalier 700 Sora'nın geometrisi endurance gibi duruyor.
Yanılıyor muyum? Eğer öyleyse ciddi alıcı pozisyonuna geçeceğim.

@eshquiaa Top rube borususunun yere paralel uzanması ve alın borusunun nispeten kısa olması enduranceden cok race kadrosuna daha yatkın diyebilirim.

Aşağıya koyduğum fotoğrafta dikkatli bakarsaniz daha cok race kadrosuna benzediğini göreceksiniz.

1593410522210_images (1).jpeg

@BurakMehmet stok jantları ekstradan 1 kg daha ağır. En büyük ağırlık kazanımı jantlardan oluyor.

Furş yatağına kalitesiz derken bir problem mi yasadiniz?

Ultegra zincir, Sora ya da Claris setle uyumlu çalışıyor mu?

Düzeltme: Grupset olarak 105 takmissiniz, yeni farkettim.

aynen jantlar ve grupsetten toplam kazanımım geçmiş zaman ama 1550 gr gibi..

Furş yatağım önce ses yaptı. sonra gidon ve maşanın titreşimlerini birbirine farklı olarak iletmeye başladı .Tamir görmesi gerekti .Hala içime sinmedi.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Mosso Cavalier 700 Tourney almayı düşünüyorum pek fazla bütçem olmadığından daha sonradan Tiagra set takmayı düşünüyorum sizce nasıl olur?

Mosso Cavalier 700 Tourney almayı düşünüyorum pek fazla bütçem olmadığından daha sonradan Tiagra set takmayı düşünüyorum sizce nasıl olur?
Bu seviyedeki bir bisiklette grupset yükseltme pek mantıklı bir seçim değil. Claris modelini alıp ileride daha iyi bir bisiklet alınca satarak ilerlemek iyi bir seçenek olabilir.

Pek mantıklı değil. Tiagra set 3000 tl üzeri. @a.gul29 haklı bence

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
sizce mosso cavalier 700 sora mı yoksa aero sora mı?

Hocam bende bugün aldım bu modelden tavsiyeleriniz varsa jant bunu alın değişin vs memnun kalırım. Ben Sedona 610'a göre biraz zarif ama ağırlık olarak fark göremedim. Yalnız vites geçişleri çok güzel ama hız olarak sedona kadar kalkışları ve aynı yolda denedim hızlanmıyor yalnız :S

Son düzenleme:
@Nevfell aero olmayan Cavalier modelini aldıysanız iyi yapmışsınız.
Aslında sağır bir bisiklet değil bence gayet akıcı bir bisiklet ancak jantları biraz ağır olduğundan ilk kalkışlarda 610'a göre daha ağır gelmiş olabilir.
Şu anda stok haliyle kullanın, ilerde yükseltmek isterseniz rulmanli, hafif bir jant takımı alırsınız.

@Nevfell aero olmayan Cavalier modelini aldıysanız iyi yapmışsınız.
Aslında sağır bir bisiklet değil bence gayet akıcı bir bisiklet ancak jantları biraz ağır olduğundan ilk kalkışlarda 610'a göre daha ağır gelmiş olabilir.
Şu anda stok haliyle kullanın, ilerde yükseltmek isterseniz rulmanli, hafif bir jant takımı alırsınız.
Sözleriniz beni çok mutlu etti çok saolun yoğun bir pişmanlıktaydım bir kaç arkadaşın iyi yorumu bana iyi geldi. Peki önerceğiniz jant seti varmı sitede veya internette.

@Nevfell ben Cavalier'im ile 2. yılımdayim ve bisikletimi severek kullanıyorum.

Bazı şeyler psikolojik, siz kendinizi dinleyin ve bisikletinizle mutlu olmaya bakın ki atıyorum 15.000 TL'lik bisikletiyle mutlu olamayan bile var.

Jant seti olarak rulmanlılarin daha akışkan olduğu bilindiği için rulmanli jantlara bakmakta fayda var. İlk akla gelen Mavic Aksium, sonrasinda Vision Team 30 ama 9'lu sistem destekliyor mu çok net değilim, bir de Fulcrum Racing serilerine bakabilirsiniz. Bunlarin hepsi rulmanlı(uygun fiyatlilardan bahsettim).

Geri