Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MOSSO DRE-301 mi? SALCANO ASTRO 291 27 mi? Yada bu fiyatlarda öneriler? :)

denizdeniz

Üye
Tepki
8
MERHABALAR ARANIZA YENİ KATILDIM BİSİKLETE BİNMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ZEVK
VE BANA UZUN ZAMAN GİDECEK İYİ BİR BİSİKLET ARIYORUM YARDIMCI OLACAĞINIZA
İNANIYORUM :)

MOSSO DRE-301 1195TL
http://www.sundubisiklet.com/userfiles/image/mosso/mosso-dre-301.jpg

KADRO:MOSSO 670TB7 DRE301 7005 ALLOY
AMORTİSÖR:SUNTOUR SF11-XCM-V3-P-PM-MLO 26 BEYAZ
GİDON:MOSSO MTB-AL-101BT FOV BB:31.8 W:620 SSABK
GİDON BOĞAZI:MOSSO TDS-D405A-8FOV BB:31.8 E100+7 SSABK
SELE BORUSU:MOSSO SP-D215 27.2X300 SSABK
SELE:SELE VELO VL-1205
MAŞA YATAĞI:AHEAD VP-A41AC
AYNAKOL TAKIMI:SHIMANO FC-M430-L 9VTS (AFCM4308E422CSL)
FREN:SHİMANO HYD.DISC BL-M445
PEDAL:ALLOY FP-980
ARKA VİTES DEĞİŞTİRİCİ:DEORE RD-M592-SGS DAT KRDM592SGS
ÖN VİTES DEĞİŞTİRİCİ:DEORE FD-M590
VİTES KOLU:DEORE SLM590
ARKA DİŞLİ:SHIMANO CS-HG50-9
GÖBEK SETİ:SHİMANO HBRM65-FHRM65
JANT:MOSSO J20S W/EYES 32H
LASTİK:26X2.10 CST C1270

SALCANO ASTRO 291 27 999TL
http://www.metinbisiklet.com/Images/Urunler/B6QY72S54D08032011122236.jpg

TİP : 29" MTB
VİTES : SRAM X5 27 VİTES
KADRO : HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA : SUNTOUR SF11 XCR RLO GİDONDAN KİLİTLEMELİ MAŞA
FREN : AVID JUICY 3 HIDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : SALCANO/ZOOM MTB-AL-152B ALÜMİNYUM GİDON
GİDON BOĞAZI : SALCANO/ZOOM TDS-D345 3D FORGED ALÜMİNYUM
GİDON BOĞAZI SELE : VD-1121 SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ SELE
SELE BORUSU : SALCANO/ZOOM SP-238 ALÜMİNYUM SELE BORUSU
KRANK TAKIMI : SUNTOUR CW9-XCR T419 KRANK TAKIMI
ÖN&ARKA TEKER GÖBEĞİ : SRAM MTH306 QR
RUBLE : SRAM PG-950 KASET 11-34
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 8X4 ÖZEL ÖRÜM TEKERLEK SETİ
LASTİK : CONTINENTAL RACE KING 29x2,2 LASTİK
SEÇENEKLER : KADRO ÖLÇÜLERİ 19"-21"

*BU FİYATLARDA DAHA İYİ BİRŞEY ALABİLİR MİYİM?
*BU FİYATLARDA DAHA UCUZ BİRŞEY ALABİLİR MİYİM?
*PERFORMANS BENİM İÇİN ÖNEMLİ AZ EMEKLE ÇOK İŞ YAPMAK :)
*BOYUM 1.82 KİLOM 73
*%80 ŞEHİRDE %20 ENGEBELİ-ARAZİDE BİNECEĞİM
*BAZI ZAMANLAR YOKUŞTA DA SÜRECEĞİM

ÖNERİLERİNİZ VE İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :)

Scudo
Mosso kadro hakkında yorum yapamayacağım fakat sram x-5 deore dengi olarak görülür hatta bazı kişiler deore den biraz üstün olduğunu söyler. bunun yanında salcano'nun frenleri mosso dan daha iyi, maşa konusunda da kesin bir yorum yapamayacağım.

• Beğen
Tepkiler: denizdeniz
@Alper Yıldırım

BUGÜN MAĞAZAYA UĞRADIM VE MOSSONUN KADRODA BAYA BİR BAŞARILI OLDUĞUNU ÖVGÜYLE ANLATTILAR SALCANODAN DAHA İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER AMA ÇOK İYİ ANLAMADIĞIM İÇİN PEK BİRŞEY DİYEMEDİM :s

Anladığım kadarı ile 12000Tl gibi bir bütçen var, astro yerine yine salcano SALCANO NG 255 SRD veya sd modellerini bulabilirsen bak, astrodan üstün modellerdir donanım olarak fakat burada ciddi bir farklılık var astro 29er bir bisiklettir. yani jant ve lastik çapı büyüktür. 29er olmasınında kendine göre avantajları vardır fakat söylediğinizden anladığım kadarı ile illa 29er bir bisiklet gerekmiyor size. dediğim modellerede bakın. bunun dışında 1200tl ye bu düzeyde birçok markada bisiklet bulabilrsiniz.

@Alper Yıldırım

kendi bisikletçimin önerisi doğrultusunda 28' ve üzeri jant bakmamı söyledi ve ben de ona göre aramaya başladım ve bu salcanoyu buldum ..
sonrasında bugün ise mağazada bana illa 29' gerekmez dediler performans açısından farketmez o kadar dediler
yani ben yokuş da çıkmak istiyorum ve az pedalla çok yol gitmek istiyorum
onun için büyük jant bakıyordum işte ama böyle söylediler kararsız kaldım...
ayrıca salcano yeni model ve mağazda tükenmişti sanırım çok gidiyor

29er daha çok engebeli arazide fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum,

bunun yanında az pedal ile çok yol ne yazık ki biraz hayal :) zaten bu sporu yapmaya başladığında zamanla daha uzak mesafelere pedallamaya başlayacaksın, mtb bakıyorsun fakat %80 asfalt kullanımında o bisiklete ince yol lastiği takmanı öneririm, akıcılık katar bisiklete.

Şahsi fikrim acele etme, öncelikle forumu didik didik et ve oku, bundan 5-6 ay önce benim bilgimde sıfırdı ki halada buradaki arakdaşların yanında çok acemiyim. fakat forumda aradığın her sorunun cevabını bulabilirsin. tek tek incele. jant boylarının nasıl avantajları var, 29er de ne oluyor hepsi forumda yazılı, zamanında deneyimli kullanıcılar tartışmışlar bu konuları.

Bunun yanında donanım hakkında bilgin olsun mutlaka. örneğin sram ve shimano farkların bil, ne tarz fren seçmen gerektiğini öğren, hangi model hangisinin üstünde hangisi daha iyi performans veriyor. bunların hepsi forumda saklı :)

BU arada bir uyarı bunları öğrendiğinde büyük ihtimal bütçeni biraz daha zorlayıp daha üst modellere bakmaya başlayacaksın. :D tabi bu korkutmasın seni sen yinede araştır, bisikletçiye gittiğinde neyin ne olduğunu iyi biliyor ol.

@Alper Yıldırım

önerine ve ilgine teşekkürler :)
bu arada mossonun işçiliği çok iyi sanırım kadro birleşimlerinin izleri yok salcanoda aşırı belirgin sanırım dedikleri doğru gibi duruyor :)
ve ayrıca önerdiğin salcano da sanki donanım da sorduğum bisikletlerden daha iyi duruyor vites x7 mesela :)

Eğer bisikleti İstanbul'dan alma ihtimalin varsa Sirkeci yurt bisiklette hem 255sd hem 255srd modeli mevcut. Ben 255 sd modelini 950 liraya aldım. Adamın o gün çek ödemesi varmış baya uygun denk geldi :D
Geçen uğradığımda 255srd modeline 1050 tl fiyat söylediler. Oda 950 tlye alınabilir. Bir araştır derim..

• Beğen
Sedona Nasıl Sizce ? Kadrosu Daha Iyi Ve Sağlammış..
Sedona 751 Güzel Duruyor Ancak Vites Alivio Deore Olsa Iyiydi
800$ Alternatif Neler Vardır Acaba Daha Iyi? Veya Aynı öz. Daha Ucuz?
***SEDONA 751 HİDROLİK DİSK FREN Mİ ÇÖZEMEDİM ?

@Furkan Yaldızkaya

BİSİKLETİNİZ GÜZELMİŞ İYİ KULLANMALAR :)
KADROSU NASIL İYİ Mİ SİZ BİLGİ TOPLAMIŞSINIZDIR
ACABA RİCA ETSEM BİSİKLETİNİZDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ :) ?

@denizdeniz

NG 255 SRD
1.130 TL

TİP : 26" MTB
VİTES : SRAM X7 FULL SET 27 VİTES
KADRO : TRIPLE BUTTED 6061 ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA : SUNTOUR SF11 XCR RLO GİDONDAN KİLİTLEMELİ AMORTİSÖRLÜ MAŞA
FREN : AVID ELIXIR 5 HIDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : RITCHEY MTN PRO RIZER O/S
GİDON BOĞAZI : RITCHEY PRO 4-AXIS-44 110MM
SELE : RITCHEY COMP MARATHON
SELE BORUSU : RITCHEY PRO V2 31.6x350MM
MAŞA YATAĞI : RITCHEY LOGIC ZERO PRESS FIT/1-1/8"
ELCİK RITCHEY MTN COMP 129mm
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 ÇİFT DUVARLI JANT VE INOX PASLANMAZ JANT TELLİ TEKERLEK SETİ
LASTİK : MICHELIN COUNTRY DRY2 LASTİK
SEÇENEKLER KADRO ÖLÇÜLERİ 16"-18"

SRAM X5 DEOREDEN DAHA İYİ DEMİŞTİNİZ SANIRIM X7 DAHA DA İYİDİR :)?

@denizdeniz

sanırım 2011 modeli v fren 751'in ama bakmak lazım.
ama yine dediğim şeyi tekrarlayayım, önce forumda sağlam neyin ne olduğunu araştır. mesela shimano slx mi sram x7 mi, farkları neler bunun gibi donanımı araştır. zaten bu araştırmayı yaptığında bir miktar bilgi sahibi olursun, sonrasında belirlediğin 3 modeli sorar birisini alırsın.

@denizdeniz

aslında sram x5 deore sınıfında yani eş değer sayılır ama dediğim gibi sram in biraz daha iyi performans verdiğini söyleyen kişilerde var.
x7 ise shimano slx sınıfında bir değiştirici

@Alper Yıldırım

sedona 751i bu sene hidrolik frenli yapmış :) ama vites alvio ..
sedonayı da çok övmüşler forumda özellikle borlayı ve bu model ondan da üstün
kadrosu sağlam ve iyiymiş
dediğin gibi araştırmak lazım ama sedona güzel duruyor :)

O boyda, (maddi olarak) 29er alma imkanın varken (Salcano 291), sakın, ama sakın 26" lere bakma.

Daha önce bir kaç yere yazdım, buraya da yazayım.Boyu belli bir seviyeden uzun olan(170 cm diyelim) ve yarışmayan biri için doğru dağ bisikleti bir 29er dır (yarışanların iki türe de sahip olması ve parkura göre hızlı olanı seçmesi gerekir).

5 günlük Salcano 291 kullanıcısı olarak bisiklet hakkında yorumlarımı yazayım:Türkiye'de 29er olarak bu bisiklet ve bilgi kıtlığında o paraya o bisiklet nimet oluyor.Üzerinden çıkan çekiş ve fren sistemini satarak bisikletin yarı parasını çıkardım bile!(çok uygun fiyatlara satmama rağmen)Alış fiyatım 900 lira 12 taksit.Teşekkürler Salcano, hele Türkiye gibi 29er bisikletlerin kıymetinin bilinmediği bir ortamda bu fiyat/performansta bir bisiklet ürettiğin için.

http://farm3.static.flickr.com/2750/5774849058_4c857f80ba.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5106/5774849054_c0c3d07c9b.jpg

http://farm6.static.flickr.com/5064/5774849074_e92ef2ae52.jpg

• Beğen
@Ozan Akçay

kadrosu nasıl güzel mi ? uzun yola çıkmak isitiyorum sizce performans nasıl olur ? aslında ilk önce bundan istiyordum ki bana bu mossoyu önerdiler(mağaza anabayiimiş)...
ve mağazaya gittiğimde bu biskletlerden kalmamıştı geldiği gibi gidiyormuş(salcano 29'lerden!) ...
demekki çok satıyor ...
benim istediğim bisiklet şöyle fazla yormayan az enerjiyle çok verim alacağım(o yüzden büyük jant istedim)
oraya gittiğimde gerek yok senn boyuna fazla o napçaksın onu HEM YOKUŞTADA SÜRECEKMİŞSİN o zmn sen bu mossoyu al kadrosu çok güzel dediler ...
yani ben hem şehir içnde kullanıcam(biliyorusunuz hep delik deşik yollar),hem de uzun yol yapacağım misal 30 km falan gibi :)
bunun için de kitlemeli hidrolik mtb iyi olur dedim
SİZ NE DERSİNİZ ? BİSKLETİNİZİN PERFORRMANSI NASIL :)
SiZCE YOL LASTİĞİ TAKSAK AKAR GİDER Mİ :D

Daha öncede söylediğim gibi üzgünüm ama 2 pedal çevireyim az enerji harcayayım bana 30km yol aldırsın ne yazık ki hayal. jantı büyüklüğü ne olursa olsun size zor gelecek yoracak. kondisyonlu olsanızda yoracak.

şöyle söyliyeyim başlarda 20km sabit hızla giderken yorulacaksın aylar sonra 26-27km sabit hızla giderken yorulacaksın dahada sonra 30km hızla giderken yorulacaksın. yani kondisyonunla orantılı hızın artacak. 29er alabiliyorsan al ona birşey demiyorum fakat alacağın salcano 29er ile aynı fiyatta olan 255 srd arasında ciddi donanım farkı var bunuda unutma.

@denizdeniz

Kesinlikle mossoo ! Salcanodaki aşarı salcano yazısından ve renk uyumsuzlugundana dolayıda sevmemeye başladım üst modelleri hariç tabiki.

X5 'e gelince cok konforlu ve uzun ömürlü ben 10 aydır x5 8li sistem kullanıyorum gayet güzel gidiyor tabi ..
Deore sistem mosso kadro dahil alınır! ama bükcende 255 srd ye setiyor x7 elixr frenler var kaçmaz yani

• Beğen
@Alper Yıldırım

yani 255 srd bunlardan daha mı iyi diyorsun :)
sence bna nasıl bir bisiklet gider ben şehir içinde çoğunlukla kullanıcam fakat delik deşik yollar engebe çok ve ben de çok fazla geçiyorum buralardan,uzun yola da(3okm) çıkmak isityorum,yokuş ve çok nadir dağ koşulları da bana uygun olabilir yani çok amaçlı bir şey istiyorum ...
mosso yu çok öviyorlar kadro da ama açıkçası çekiniyorum salcanonun kadrosu sağlammıdır duydum ki bazı kadrolar bir firende dahi kırılabiliyorumuş :S
bnde sert kullanmayı seviyorum hızı seviyorum 255 srd buna uygun mudur :)

Geri