Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MOSSO DRE-301 mi? SALCANO ASTRO 291 27 mi? Yada bu fiyatlarda öneriler? :)

o zaman salcano 291 27 ve salcano ng 255 srd arasındayım şu an için ... ?

salcano yerine giant,kron,geotech düşünmeli miyim ?

Scudo
@denizdeniz

Srama parça bulmak zor felan değil.İyi ki deore değil de Sram X5 seçmişler.

Kadrosu ileriye dönükten ne kastettiğin önemli.Genelde kaliteli kadrolar (Trek, Cannondale vs) bu sıfatı hakeder.Bu kadro tabi ki öyle bir kadro değil.Ancak bu kadro bir 29er.Yıllardır yapmayı hayal ettiğim ancak 26" bisiklete binmem sebebiyle yapamadığım upgradeleri (Niner carbon rigit maşa, tubeless 29er jant seti, 29er Schwalbe big apple 2,35 lastikler) bu bisiklette gerçekleştirebileceğim.Bu güncellemelerden sonra performansım artınca baktım kadro beklentilerimi karşılayamıyor, kadroyu değiştirme opsiyonu devreye girebilir.Ya da kadrodan yana çok sorun hissetmez isem o şekilde devam ederim.Umarım anlatabilmişimdir.

Dizayn konusu zevk işi, bana göre de dizaynı iyi değil, dediğin gibi her yerinde Salcano yazması hoş olmamış.

@Ozan Akçay

buraya kadar naladım (Bu güncellemelerden sonra performansım artınca baktım kadro beklentilerimi karşılayamıyor, kadroyu değiştirme opsiyonu devreye girebilir.Ya da kadrodan yana çok sorun hissetmez isem o şekilde devam ederim.Umarım anlatabilmişimdir.) kadro bekletinizi karşılayamadı mı yoksa ya olursa karşılayamazsa değiştiririm mi demek istediniz

@denizdeniz

Kadro beklentilerimin çok ötesine geçti!Ben daha önce kullandığım Sedona ayarına bir kadro bekliyordum.Ona kıyasla gayet iyi.Hatta istediğim parçaları toplayayım kadroyu sonra kesin değiştiririm diyordum, şu an beni acaba değiştirmeme gerek kalmayacak mı ŞÜPHESİNE soktu, ki bu büyük bir başarıdır.Kadroya 2,35 lastikler de sığacak, şu an için direnmekte Salcano kumaya:)

Şu haliyle tam performans alamıyorum bisikletimden.İstediğim parçaları takayım, bisikleti şöyle tam güç rampaya vurayım çok net olarak ortaya çıkar ak koyun kara koyun.

• Beğen
Tepkiler: denizdeniz
@Ozan Akçay

hmm salcano fiyat/performans durumunda uygun fiyata iyi performans sağlıyor demekki :)
izmiri bilirim bu bisikletle konaktan karşıyakaya sürsem performans nasıl olur uzun yol istiyorum :)
ve tüm bu markaları bir kenara koysak toplama bisiklet yapsam pahalı mı olur ?

ve de o patlama yapmayan yol lastiklerinden düşünsem ? yol lastiğinde performans artar sanırım

Salcano ile piyasadaki hiç bir bisikletin donanımını karşılaştırma öncelikle çünkü salcano düşük fiyata çok iyi donanım veriyor diğer markalar aynı fiyatlarda salcanodan donanım olarak düşük kalıyorlar. fakat salcano kadro için bir giant, marin, cannondale gibidir denemez.

Örnek olarak ileride salcano kadronu satıp örnek verilen giant kadro alıp kompomentleri bu kadroya taşırsın.

sonuçta seçim senin bu forumda herkes kendi bisiklet markasını tavsiye eder genellikle (yanlış anlaşılmasın kötüde olsa tavsiye eder demiyorum). çünkü herkes bisikletinden memnundur ve onu severler.

Senin içinde bu olmalı hangi bisikleti alırsan al severek al, senin için en iyi bisiklet alabildiğin bisiklettir..

Not olarak bisikleti aldığında kask, eldiven, suluk, tamir seti, bisiket için ufak çanta, ufak pompa gibi masraflarında olacak maddi anlamda bunlarıda dikkate almalısın ve ilk alacağın kask olmalı...

• Beğen
@denizdeniz

tavsiyem asfalt kullanımı yapacaksan 1.50-1.75 kalınlıkta asfalt lastiği kullanman bisiklete ciddi bir akıcılık katar.

@Alper Yıldırım

evet dediğiniz çok uygun ileride ihtiyaç olursa kadro değiştiririm donanım bu fiyatlara kat kat iyi diğerlerine baktığımda ...

salcano istiyorum zaten ilk seçimimdi ...

şimdi %65 29 "
% 35 ng 255 srd (donanıma kafam takıldı)

evet aksesuar seçimi yaptım ve 200 tl bir masraf çıktı onları da bisiklete karar verince sormak isterim sizlere :) kask da var arasında hele şehir içinde arabalara sürerken kesinlikle gerekli ...

@Alper Yıldırım

yani performansı arttırır değil mi peki uygun fiyata ne alabilirim patlama çok önemli bir sorun benim için :S

onun için patlama yapmayan sağlam bir yol lastiği de düşünmem gerekli
bisikleti bir kere alıcam sonuçta:) uzun yıllar gider inş alacağım bisiklet
eski kasa castello 12 yıl gitti (Y) hala da güzel görünüyor ..

@Alper Yıldırım

1,5 maxxis detonatörlerden 2,35 big apple lara geçtim.Big appleların akıcılığını detonatörlere kıyaslamam bile, ayıp olur big apple lara.

Big apple lar Schwalbenin TÜM mtb ve urban modelleri içinde akıcılığı en yüksek 2. modelidir (1. 2,0" kojak)

(link)

Akıcılıkla accelerasyon(hızlanma) kolaylığı çok karıştırılıyor ülkemizde.Yukarıdaki test düz yolda yapılmış.Yolların durumu ülkemizdekine benzemeye başladıkça big appleların akıcılıkları (ince lastiklere kıyasla) artar.Çünkü big apple lar engellere çarpmaz, engeli içine alıp üstünden yuvarlanır geçer.

• Beğen
@Ozan Akçay

fiyatlara bakınıyım o zmn big apple
bu arada size konak-karşıyaka gibi uzun bir mesafede nasıl olur diye sormuştum uzun yol için :):)

@denizdeniz

Daha önce de yazmıştım; uzun, kısa, orta mesafe vesaire, her türlü yolculuk için 26" 24" ten iyidir.Tamamen aynı sebeplerle 29" de 26" den iyidir.Yarışmayan biri için 29" bisikletlerin tek dişe dokunur dezavantajı, daha kaliteli/pahalı jant setleri gerektirmesidir.

@Ozan Akçay

hmm anladım söylemiştiniz
yarışlarda peki dezavantajı noluyor açma imkanının bulunuyor mu :)

@denizdeniz

Yarışlarda dahi GENEL olarak daha hızlı 29er lar.Ancak, düşük hızlı keskin dönüşlerin olduğu, dur kalk dur kalk şeklindeki teknik parkurlarda 26" ler ile daha iyi zamanlar yapılıyor.Düşük hızlarda 26" daha kıvrak ve dur kalklara tepkisi daha iyi.

Yarışın hızının arttığı, virajların bisikleti yatırarak hızlıca dönüldüğü, engebesi, engebeli tırmanışı çok parkurlarda 29er üstünlük sağlıyor.

Yarışçılar iki türe de sahip olmalı bu yüzden.Parkura göre hızlı olanı seçmeli.Hatta yarışçılar 26" in 29 dan hızlı olduğu parkurlarda 24" le de denemeler yapmalı.29" lerin hızlı olduğu durumlarda ise daha büyük tekerlerle.

Yarış olayını çok önemsemeyin siz.Tek amaç çizgiyi daha önce geçmek orda.Bizim kullanımızla hiçbir alakası yok.

Giderek daha çok yarışçı -kaçınılmaz olarak- 29er tercih etmeye başladı zaten.Yakında 26" ler sadece çok sınırlı bir kesim için üretilmeye başlanırsa şaşırmam.Buyurun canlı örneği:

(link)

Önce cross country ye tik atın, sonra Stumpjumper ı tıklayın.

Ne kadar çok 29er gördünüz sayfada değil mi?

• Beğen
@denizdeniz

Bence de alın bir salcano ve bir yandan da forumu takip edin. Ama almışken paraya kıyıp srd255 alın. İlerleyen aylarda denk gelirse ikinci el temiz giant trek merida gibi bir kadroya geçersiniz.
Lastik olarak da 15-20 arasına rubena lastikler var. Tavsiye ederim. Ama salcanonun üzerindeki lastikleri de sakla. Güzel lastikler :)

29 er almak istiyorum artık zaten biskletçim de iyi dedi bu
fakat ben birşey duydum ne kadar doğrudur bilemiyorum kışın bisikletler daha ucuzmuş yani sezona göre fiyatlar değişiyormuş böyle birşey var mı :S? yaz sezonu pahalıymış :S

@uğur yılmaz

işte donanım kosnunda 255srd üstün ama jant konusunda da 29er benim boyum 1.82 yani bu 2si arasındayım ... ??

2sinden birisini alırsam ileride ihtiyaç duyarsam kadro düşünürüm salcano ucuza iyi donanım veriyor ve kadrosu da hiç fena değilmiş

Kış sezonunda özellikle yeni modeller çıkmadan önce bisiklet fiyatları düşer ama nereden baksam 10ay beklemen lazım günümüzden itibaren.

Geri