Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Pendik E-5 ten Pendik sahil sahil yolundan Kadikoy git gel planliyorum yol bozuk degil diyebilirim suspansiyonla gucten yuzde 20 kayip olur diye okumustum ondan kilitli giderim diye yazdim cevaplariniz icin çok tesekkurler.
Carraro ve Mosso arasinda tercihiniz ne olur peki ?
Genel olarak iç parcalar ayni gibi burda bisikletide stokta bulmak sorun çok fark yok ise iki model içinde arama yapacağım.
Ben Mosso'dan memnunum. Bildiğim kadarıyla Mosso'nun ön vitesi de altus 2124'lerde, 324'de tourney galiba. Ek olarak Carraro'da lastikler Schwalbe, sele Selle Royal. Onun dışında fark var mı bilmiyorum. Karar vermek açısından fark yok derseniz zevkinize kalmış artık.

• Beğen
Tepkiler: Codeye
Scudo
Mosso 2121 mdm-h alarak aranızda katıldım ben de. Gerçi katlanir mossom vardı, onu satıp buna geçmiş oldum😊 bisikleti dün hafif taşlı ve çukurlu bir yolda yaklaşık 10 km test ettim. Cukurlarda amortisor ihtiyacı hissetmedim değil ancak bir daha o yola gider miyim, emin değilim. Bunun dışında soldaki vitesi 2 ye ve 3 e çıkardığımda aynakol tarafından ses geldiğini farkettim. Sanırım vites yükselttigimde zincir oradaki demire sürtüyor. Bir de direksiyonu hızlı bir şekilde sağa ve sola çevirdigimde biraz kasiliyor gibi geldi. Kullandikca bu tarz soruların azalacagini düşünüyorum. Ben en çok zorlayan selenin sert ve rahatsız edici olması. Sürerken kalça tarafında ve ağrı hissettim. Kılıf, elcik ve kilit tavsiyeniz varsa alabilirim. Sağlıklı günler.

Sanırım vites yükselttigimde zincir oradaki demire sürtüyor. vites ayarı yaptırın. yol bisikletim var. bu sorundan dolayı vites ayarı yapılamadı. olmadı yani şu an fabrika yollarında bisikletim.

• Beğen
Tepkiler: allmylife
@safex Boyum 183 cm bacak boyum ise 82 cm. Mevcut kadrolar arasında en uygunu bu diye düşünüyorum. Bir küçük boy olan 52 cm küçük gelecek gibi...

Merhaba,

Bisikletin kadro boyundan memnunmusunuz. Benim ölçülerimde aynı 56 ile 52 kadro arasında kaldım.

Ben Mosso'dan memnunum. Bildiğim kadarıyla Mosso'nun ön vitesi de altus 2124'lerde, 324'de tourney galiba. Ek olarak Carraro'da lastikler Schwalbe, sele Selle Royal. Onun dışında fark var mı bilmiyorum. Karar vermek açısından fark yok derseniz zevkinize kalmış artık.
Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Boyum 187 ondan 56 kadro gerekli diye düşünüyorum.
Bisiklet bulmak zaten sorun birde 56 kadro bulmak ölüm oldu :)
Legarda 2124 MDM HD Haki Turuncu buldum ki dikkatimi en çok çeken model kendi sitesinden 500 tl fazla ama kadro boyu ve firma kazancı herhâlde tabi firmayla daha konuşmadım son fiyatları ne olur bilmem.

İnşallah yakında aranızda olacağım yardımlarınız için tekrardan teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba 2 hafta oldu legarda 2124 msm h aldim. Bisikletin on tekeri diske surtuyo neden anlamadim hic cukura falan girmedim. Bulundugum yerde de gosterecegim bi bisikletci yok suan. Sikayet vara baktim ayni sorundan muzdarip olanlar varmis acaba kronik bi problem mi ? Ayni sorunu yasayan baska birisi var mi ?

Arkadaşlar merhaba 2 hafta oldu legarda 2124 msm h aldim. Bisikletin on tekeri diske surtuyo neden anlamadim hic cukura falan girmedim. Bulundugum yerde de gosterecegim bi bisikletci yok suan. Sikayet vara baktim ayni sorundan muzdarip olanlar varmis acaba kronik bi problem mi ? Ayni sorunu yasayan baska birisi var mi ?
Balatalar diske mi sürtüyor? Eger oyle ise fren ayari gerekiyor. Youtube da bir cok video var. İzleyerek kendiniz de yapabilirsiniz. Bende hic bilmiyordum. 2 video izledim. Tum fren ayarlarını yapabiliyorum.

1 haftalik kullanım sonucu 2121 mdm h bisikletin selesinin sert geldiğini farkettim. Tavsiye edebileceğiniz bir sele ya da sele kılıfı varsa önerilere açığım.

1 haftalik kullanım sonucu 2121 mdm h bisikletin selesinin sert geldiğini farkettim. Tavsiye edebileceğiniz bir sele ya da sele kılıfı varsa önerilere açığım.
Bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olurlar.
Bütçe problem değil derseniz Brooks b17 tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: allmylife
Bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olurlar.
Bütçe problem değil derseniz Brooks b17 tavsiye ederim.

Bütçem fazla değil. En fazla 100 TL kadar ayırabilirim sele ya da kılıf için. Decathlonda satılan kılıflar var mesela, yeterli olur mu tam emin değilim

Arkadaşlar merhaba, salı günü legarda 2121 alarak bugün 3yıl sonra ilk defa bisiklet sürdüm. Önceki bisikletimin vitesleri bozuk olduğu için vitesler hakkında bilgim yok. Bugün vitesleri 1e 1 getirdiğimde sesler oldu, hafif tırsıp 1 e 2ye getirince sağlam şekilde çalıştı, aynı şekilde 1e 3te de. Bunla ilgili bilgisi olan var mı sorun nedir veya normal mi bu? Yardım edebilirseniz teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba, salı günü legarda 2121 alarak bugün 3yıl sonra ilk defa bisiklet sürdüm. Önceki bisikletimin vitesleri bozuk olduğu için vitesler hakkında bilgim yok. Bugün vitesleri 1e 1 getirdiğimde sesler oldu, hafif tırsıp 1 e 2ye getirince sağlam şekilde çalıştı, aynı şekilde 1e 3te de. Bunla ilgili bilgisi olan var mı sorun nedir veya normal mi bu? Yardım edebilirseniz teşekkür ederim
Çapraza düşmediyse aktarıcının limit ayarıyla alakalı bir sıkıntı olabilir. Kullanmadan YouTube videolarına veya bilen birine danışmanınızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: chriberk1
Çapraza düşmediyse aktarıcının limit ayarıyla alakalı bir sıkıntı olabilir. Kullanmadan YouTube videolarına veya bilen birine danışmanınızı öneririm.
Teşekkür ederim bir inceleyeyim videoları

188 cm boy, 82 ic bacak boyum var
Şehirici kullanımı icin Legarda 2121 alacağım, 56 kadro mu yoksa 51 mi tercih etmeliyim
Bulunduğum şehirde bayilerde olmadığından gidip deneyemiyorum , internettede 51 kadroyu ucuza ikinci el buldum, bana uyarmı yoksa sıfırını 56 kadro mu almalı?

Legarda 2124 mdm-h sahibiyim. Kesinlike pişmanlıktır. Servis hizmeti çok kötü. Alalı 2 ay oldu ve 300 km den sonra arka fren çalışmamaya başladı. Hidrolik fren bu arada. Garantili olduğu için servise götürdüm. Bilin bakalım ne oldu. Yapamadılar. Yapamadıkları gibi sisteme yanlış hidrolik sıvısı koydular. Yetti mi, yetmedi. Balatalara yağ bulaştırdılar. Yetti mi yetmedi. Bisikletin her yerini hidrolik sıvısı yapmışlar. Gidon, kadro vb. Maşa da bile yağ damlaları vardı. Arka fren çalışmıyor, ancak maşada yağ var düşünün. Yetti mi. Tabiki hayır. Aldım bisikleti diğer servise götürdüm. Adam ben bakmam dedi başta. Zar zor ikna ettim. Düşünebiliyor musunuz ben ikna ediyorum adamı garantili ürünüme bakması için. Neyse baktı. Yanlış hidrolik koymuşlar, ben düzelttim; mavi koymuş ama bunlara sarı renkli olandan konur dedi. Ancak ne mavi ne de sarı. Kırmızı renkli shimano mineral hidrolik konması gerekiyor. Anlayacağınız diğer servis de yanlış yaptı. Şu an arka fren tutmuyor. İyi bir şey alalım tura gideriz dedik, 2 ayda fren bozuldu. Olsun yaparlar dedik, sistemi mahvettiler. Bir de bana balata spreyi al sık dediler. Bunu da ben yapacakmışım. Neyse yaptım. O da olmadı. Demem o ki. Boş verin mosso falan. Kim ürününün arkasında duruyorsa ondan alın. Herkes için böyle olmayabilir ancak Sivas’ta yaşıyorsanız mosso almayın. Usta yok çünkü.

Legarda 2124 mdm-h sahibiyim. Kesinlike pişmanlıktır. Servis hizmeti çok kötü. Alalı 2 ay oldu ve 300 km den sonra arka fren çalışmamaya başladı. Hidrolik fren bu arada. Garantili olduğu için servise götürdüm. Bilin bakalım ne oldu. Yapamadılar. Yapamadıkları gibi sisteme yanlış hidrolik sıvısı koydular. Yetti mi, yetmedi. Balatalara yağ bulaştırdılar. Yetti mi yetmedi. Bisikletin her yerini hidrolik sıvısı yapmışlar. Gidon, kadro vb. Maşa da bile yağ damlaları vardı. Arka fren çalışmıyor, ancak maşada yağ var düşünün. Yetti mi. Tabiki hayır. Aldım bisikleti diğer servise götürdüm. Adam ben bakmam dedi başta. Zar zor ikna ettim. Düşünebiliyor musunuz ben ikna ediyorum adamı garantili ürünüme bakması için. Neyse baktı. Yanlış hidrolik koymuşlar, ben düzelttim; mavi koymuş ama bunlara sarı renkli olandan konur dedi. Ancak ne mavi ne de sarı. Kırmızı renkli shimano mineral hidrolik konması gerekiyor. Anlayacağınız diğer servis de yanlış yaptı. Şu an arka fren tutmuyor. İyi bir şey alalım tura gideriz dedik, 2 ayda fren bozuldu. Olsun yaparlar dedik, sistemi mahvettiler. Bir de bana balata spreyi al sık dediler. Bunu da ben yapacakmışım. Neyse yaptım. O da olmadı. Demem o ki. Boş verin mosso falan. Kim ürününün arkasında duruyorsa ondan alın. Herkes için böyle olmayabilir ancak Sivas’ta yaşıyorsanız mosso almayın. Usta yok çünkü.
Geçmiş olsun. Yalnız frenler shimano mt200. Örneğin sizin bir hemşeri Carraro alsa da Bisan alsa da aynı ustalarla muhattap olacak belki de aynı tatsızlığı yaşayacak. Bisiklette marka kadroyu ve maşayı belirliyor artık. Geri kalan ne varsa tedarik ve montaj. Sizin problem hala halledilemez değil. Hatta öyle ki internetten alabileceğiniz;
-1 Balata temizleme spreyi,
-1 yağ dolum kiti
-İki çift balata ile kendiniz de gayet güzel halledersiniz.
Yalnız yeni alınan bir bisikletteki tüm olası problemlerin servis tarafından çözülmesi noktasında size katılıyorum ama servis olmayınca da işte elden bu geliyor.

V fren gerçekten bakım vs acisindan çok avantajlı. Ruble değişimi dışında hiç bisikletçiye ugramama gerek olmadı. Geçmiş olsun hocam.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geçmiş olsun. Yalnız frenler shimano mt200. Örneğin sizin bir hemşeri Carraro alsa da Bisan alsa da aynı ustalarla muhattap olacak belki de aynı tatsızlığı yaşayacak. Bisiklette marka kadroyu ve maşayı belirliyor artık. Geri kalan ne varsa tedarik ve montaj. Sizin problem hala halledilemez değil. Hatta öyle ki internetten alabileceğiniz;
-1 Balata temizleme spreyi,
-1 yağ dolum kiti
-İki çift balata ile kendiniz de gayet güzel halledersiniz.
Yalnız yeni alınan bir bisikletteki tüm olası problemlerin servis tarafından çözülmesi noktasında size katılıyorum ama servis olmayınca da işte elden bu geliyor.
Teşekkür ederim dönütünüz ve önerileriniz için ancak bir konuda hala netim. Garanti hizmeti sunmak zorunda firma bana. Kusura bakmasınlar kit falan alıp uğraşamam. Zaten bu anlayış yüzünde doğru düzgün servis hizmeti alamaz olduk. Bu nedenle Firma ile uğraşmayı tercih ediyorum şu an. Onlarla uğraşacağım. Ayıplı ürün ve kusurlu servis hizmeti vermekten dava edeceğim.

Teşekkür ederim dönütünüz ve önerileriniz için ancak bir konuda hala netim. Garanti hizmeti sunmak zorunda firma bana. Kusura bakmasınlar kit falan alıp uğraşamam. Zaten bu anlayış yüzünde doğru düzgün servis hizmeti alamaz olduk. Bu nedenle Firma ile uğraşmayı tercih ediyorum şu an. Onlarla uğraşacağım. Ayıplı ürün ve kusurlu servis hizmeti vermekten dava edeceğim.
Hocam ben İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorum, şu ana kadar iki sıfır bisiklet aldım ve mümkün olduğunca servise gitmekten kaçınıyorum. Siz bilirsiniz tabi. İyi günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: adnn
188 boy 82 bacak boyu icin 50 cm kadro nasıldır? Legarda modellerinde kadro yüksekliği bilmediğim ve bulunduğum ilde mosso bisiklet bayii olmadığı için mecburen online alacağım

Geri