Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Yeni başlayacak biri olarak bu mosso legarda da karar kıldım fakat çok modeli varken bir de bu yeni çıkan pro x24 cuesli dediğiniz seri geldi. Bunun legarda 2327den ne gibi bir farkı var son kullanıcı için. Hangisini almak daha makul?

Scudo
Yeni başlayacak biri olarak bu mosso legarda da karar kıldım fakat çok modeli varken bir de bu yeni çıkan pro x24 cuesli dediğiniz seri geldi. Bunun legarda 2327den ne gibi bir farkı var son kullanıcı için. Hangisini almak daha makul?

X24 CUES'li değil. 2324'ler ile aynı, 3x8 Altus'lu.
(link)
(link)

CUES'li olanlar şu sayfadaki X20, X18, X10 kodlu olanlar, X21 ve X24'ler değil: (link)

Son kullanıcı olarak farkı, artık 3'lü aynakollu modelleri unutun. Tüm firmalar trekking bisikletlerinde 2'li ya da tekli aynakollu CUES'li setlere geçecek. Şehir içi hem hıza hem yeterli tırmanmaya uygun geniş aralıklı modelleri isteyenler için kötü ama alışılabilir ("hız isteyen yol bisikleti ya da fit bike alsın"); hız önemli değil, yeter ki her yokuşa kolayca tırmandırsın diyenler için iyi bir gelişme bu.

Mosso'dan 2430 MSM/MDM V deore modeli bekliyordum ki CUES'ler çıkmış. Spartiat hocamın mesajından anladığım kadarıyla deore hız olarak daha iyi, CUES yokuşta iyi. Başka farkı var mıdır acaba başka sitelerde CUES'in dayanıklılığını bayağı öven olmuş.

Merhaba iki gün önce Mosso Legarda X20 aldım ve pedal çevirmediğim zamanlarda çok yüksek tıkır tıkır bir ses geliyor. Sebebi ne olabilir ve yaşayn var mıdır acaba?

Merhaba iki gün önce Mosso Legarda X20 aldım ve pedal çevirmediğim zamanlarda çok yüksek tıkır tıkır bir ses geliyor. Sebebi ne olabilir ve yaşayn var mıdır acaba?
Kurulum yapıldıktan 15 gün sonra ücretsiz tekrar bir bakımı olur. Yaşadığınız tüm sorunları o zaman anlatırsanız çözülür. Bisiklet ilk bir oturma süreci var. Başlangıçta değişik sesler gelebilir. Kitapçığında bu ücretsiz bakım hakkında bilgi vardır bir okuyun.

Yani sürmeyi engelleyecek bir sorun yoksa bu bakıma kadar sürmeye devam edin.

Yüksek bir sesse kurulumu yapan yere götürün, belli ki bir şey yanlış yapılmış, hatta pedal çevirmiyorken geldiğine göre sıkıntılı donanım da olabilir.

Kurulum yapıldıktan 15 gün sonra ücretsiz tekrar bir bakımı olur. Yaşadığınız tüm sorunları o zaman anlatırsanız çözülür. Bisiklet ilk bir oturma süreci var. Başlangıçta değişik sesler gelebilir. Kitapçığında bu ücretsiz bakım hakkında bilgi vardır bir okuyun.

Yani sürmeyi engelleyecek bir sorun yoksa bu bakıma kadar sürmeye devam edin.

Yüksek bir sesse kurulumu yapan yere götürün, belli ki bir şey yanlış yapılmış, hatta pedal çevirmiyorken geldiğine göre sıkıntılı donanım da olabilir.

Çok teşekkür ederim. İlk kez bisiklet aldım fazla bilgim yoktu. Gelen ses hub sesiymiş. :D

Çok teşekkür ederim. İlk kez bisiklet aldım fazla bilgim yoktu. Gelen ses hub sesiymiş. :D
O kadar yüksek yani. Mosso kaliteyi epey yükseltmiş o zaman.

• Beğen
Tepkiler: epixxr
HUB sesinin bir sorun olduğunu düşünen birini ilk kez gördüm valla :D Çoğunluk yüksek sesli hub hastası.

• Hahaha
2021 temmuz ayında cannondale quick 8 almıştım. Sözüm ona teker boş dönerken bir ses vardı ama kaset göbek olmadığından sevimli değil sürtme sesi gibiydi ve hiç akıcı değildi. Göbek değiştirip kurtulmuştum. O dönem ruble ve zincir yenilendi jant zaten tekrar örüldü. Kalite dediğimiz kaset olmayan göbeğin rahatsız edici sesi değildir umarım. Yoksa temiz bir hub sesi kadar rahatlatıcı ne olabilir.

• Beğen
Herkese merhaba aranıza bugün katıldım Mosso legarda 2127 elektrik kitli. Yollar çok berbat burda ön amortisör olsa daha iyi olacak diye düşündüm. Bu bisiklet düz maşa mı konik mi acaba bir de 28 jant maşa bulmak zor onun yerine 29 jant ön maşa olurmu.

...Bu bisiklet düz maşa mı konik mi acaba...
Düz 1 1/8"

Herkese merhaba aranıza bugün katıldım Mosso legarda 2127 elektrik kitli. Yollar çok berbat burda ön amortisör olsa daha iyi olacak diye düşündüm. Bu bisiklet düz maşa mı konik mi acaba bir de 28 jant maşa bulmak zor onun yerine 29 jant ön maşa olurmu.

28" ve 29" maşalar aynı. 28" denilenler şehir bisikletleri için kısa çalışma aralıklı olanlar. Genelde daha hafif ve daha ucuz olur.

(link)

Pasolu olmamalı, ona dikkat edin. Bir de fren tipine tabii.

rock-shox-paragon-gold-solo-air-trekking-28-disc-9mm-qr-manuel-kilitleme-amortisor
ürünü almak istiyordum ama konik tipmiş. Aparat 1200 civarıymıi başka ççzüm olurmu. Havalı maşa ve biraz daha konforlu olsun demiştim

Yeni Legarda Pro serilerinden özellikle X10 alan varsa tecrübelerini aktarabilir mi?

Geri