Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Mosso Legarda'ların 2022 modelleri ucundan göründü:
Kırmızı ve favorim Lime renklerde boya tasarım değişikliğine gidilmiş:
FKCopCwXEAUYcqB.png
FKCopF-X0AYUSIj.png

Yeni bir de renk eklenmiş:
FKCopC1XIAU_6NU.png

Henüz siteye yeni modeller eklenmemiş, orada 2021 modeller duruyor.

Scudo
FKCopCwXEAUYcqB.png
FKCopF-X0AYUSIj.png

FKCopC1XIAU_6NU.png

Hakikaten güzel makine çalınana kadar benim de bir Legardam vardı. Bu sene de f/p olur umarım...

FKCopCwXEAUYcqB.png
FKCopF-X0AYUSIj.png

FKCopC1XIAU_6NU.png

En sondaki mavi renk Carraro modelinden çalınmış gibi hissettirdi bana

En sondaki mavi renk Carraro modelinden çalınmış gibi hissettirdi bana
Bana 2018'den beri farklı modellerde kullandıkları popüler antrasit-gri renk düzenini beyaz katıp yeni tarza göre boyayarak güncellemişler gibi geldi. Rengin ondan çalındığını hissettiren Carraro'nun hangi modeli?
legarda-2021-msm-v-antrasit-mavi_989096232.jpg

img.py

Hiç mavi renk göremedim yahu, en alttaki siyah-beyaz kastediliyorsa da bana siyah kısımlar ışıktan dolayı hafif parlamış gibi geldi.

Hiç mavi renk göremedim yahu, en alttaki siyah-beyaz kastediliyorsa da bana siyah kısımlar ışıktan dolayı hafif parlamış gibi geldi.

Son fotoğraftaki LEGARDA yazan beyaz şeridin altındaki kısım. Farklı açılardan farklı görünen bir boya, yansıma ya da herkese farklı görünen renklerden biri olabilir ama üst borudaki aynı tona bakarsak gerçekten de yansıma gibi duruyor. Belki ortamda zeminde bulunan, House of Bike zeminindeki bisiklet yolu gibi bir mavi renk yansıyordur.
Attığım antrasit-gri renkli fotoğraflardaki bisikletler de gerçekte fotoğraftaki gibi görünmüyor, Mosso'nun sitesindeki eski "lime-gri" dediği modellerin fotoğrafları resmen sarıyken bisikletler gerçekten limeydi. Sadece webdeki fotoğraflara dayanarak karar versem kesinlikle almayacağım renk gerçeğini görünce kesinlikle ilk tercih edeceğim renge dönüştü.
Yeni fotoğraflar çıkınca ve gerçeklerini de görünce tam ne olduğu anlaşılacak.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
"Asla Durma" Fatih, House of Bike'ta 2022 Legarda'ları birkaç gün sonra 2022'leri çıkacak Legarda'lar yerine 2021 Legarda'ları incelemiş:

Başlıktan dolayı atlayıp paylaşmıştım, yeni hiçbir şey yok. Belki modeller hakkında genel bilgi için izlenebilir.

@Spartiat merhaba,Mosso legarda rigid maşanın uzunluğu hakkında bilginiz var mı acaba.?
Bende 2014 Mosso 771smw(Kanada üretimi) var.Bisikletin üstünde süsp maşa olduğu için uzunluk önemli malum .
Bu konuda çok araştırdım.Bisikletin üzerindeki maşanın uzunluğu 49.2 cm olduğu için,en az 44 cm'lik rigid maşa kurtarabilir sonucuna vardım.Mosso M5ev gibi yurt dışı alternatifleri var ama fiyat 1500 tl civarı.Yurt içi alternatifleri ise 38-42 cm(700-900 tl) arası olduğu için son alternatif olarak legardaların maşa uzunluğunu merak ettim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Spartiat merhaba,Mosso legarda rigid maşanın uzunluğu hakkında bilginiz var mı acaba.?
Bende 2014 Mosso 771smw(Kanada üretimi) var.Bisikletin üstünde süsp maşa olduğu için uzunluk önemli malum .
Bu konuda çok araştırdım.Bisikletin üzerindeki maşanın uzunluğu 49.2 cm olduğu için,en az 44 cm'lik rigid maşa kurtarabilir sonucuna vardım.Mosso M5ev gibi yurt dışı alternatifleri var ama fiyat 1500 tl civarı.Yurt içi alternatifleri ise 38-42 cm(700-900 tl) arası olduğu için son alternatif olarak legardaların maşa uzunluğunu merak ettim.

Legarda'nın maşası 44 cm. Legarda'larını düz maşaya çevirmek için Türkiye'den maşa bulup değiştirenler bisikletin öne eğildiğini yazmışlardı daha önce. Bir arkadaş tam uyan bir maşa linki göndermişti ama bulamadım, bulursam eklerim.

@Spartiat bilgi için teşekkürler.
Bu tarz değişim yapmak isteyenler için, kısa bir bilgide ben paylaşayım .
Mosso M5L; 100 mm (axle-crown 54 cm civarı) süsp ve disk uyumlu maşa değişimi yapmak isteyenler için yaklaşık 3cm'lik bir değişim oluyor.
63-75 mm maşalar da ise hiç bir açı değişimi olmuyor.
(Mosso M5 L; 48 cm (axle-crown) qr-maşa şaft borusu başlangıcı)
Uygulama ve tecrübe ile sabit.Kolay gelsin..
Not; Mosso M5L 820 gr civarı

Son düzenleme:
Herkes’e merhaba. Bugün haftalardır karar veremediğim bisiklet marka modeli konusunda bir seçim yaptım. Bu süreçte bana yardımcı olan dostlar’a yeniden teşekkürler. 2. El kullanılmamış bir bisiklet aldım. Mosso Legarda 2124 MSM H modeli. ( Gerçi neresinde yazıyor modeli pek anlayamadım acemisiyim )
Yıllardır bisiklet binmeyen birisi olduğum için heyecanla aldığım gibi pedallayıp, 7 km mesafedeki evime sürdüm. Bu kısa yolda hem yabancı olduğum vites - fren sistemini deneyimledim. Hemde 15 yılda neler değişmiş biraz gözlemleyebildim :) Size bir kaç sorum olacak.
- Koltuğu çok sert geldi haliyle baya acıyor :) Hepsi böyle mi alışmakla alakalı bir durum mudur?
- Sürüş esnasında bi kaç kez zil ihtiyacı duydum ama olmadığı için almam gerektiğine karar verdim. Ne almalıyım zil olarak ?
- Suluk ihtiyacımda var sanırım.
- 44 Numara ayakkabı giyen biriyim, pedalları çok ufak geldi bana.
- Sizin tavsiyeleriniz nelerdir bilmek isterim.
0D52A1B6-90D2-475B-9870-1D3FD70010F6.jpeg

Herkes’e merhaba. Bugün haftalardır karar veremediğim bisiklet marka modeli konusunda bir seçim yaptım. Bu süreçte bana yardımcı olan dostlar’a yeniden teşekkürler. 2. El kullanılmamış bir bisiklet aldım. Mosso Legarda 2124 MSM H modeli. ( Gerçi neresinde yazıyor modeli pek anlayamadım acemisiyim )
Yıllardır bisiklet binmeyen birisi olduğum için heyecanla aldığım gibi pedallayıp, 7 km mesafedeki evime sürdüm. Bu kısa yolda hem yabancı olduğum vites - fren sistemini deneyimledim. Hemde 15 yılda neler değişmiş biraz gözlemleyebildim :) Size bir kaç sorum olacak.
- Koltuğu çok sert geldi haliyle baya acıyor :) Hepsi böyle mi alışmakla alakalı bir durum mudur?
- Sürüş esnasında bi kaç kez zil ihtiyacı duydum ama olmadığı için almam gerektiğine karar verdim. Ne almalıyım zil olarak ?
- Suluk ihtiyacımda var sanırım.
- 44 Numara ayakkabı giyen biriyim, pedalları çok ufak geldi bana.
- Sizin tavsiyeleriniz nelerdir bilmek isterim.
282887 dosyayı görüntüle

Hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

"Gerçi neresinde yazıyor modeli pek anlayamadım acemisiyim "
Modeli belirleme işi şöyle: Üstündeki boya 2021 tarzı, 24 vites, erkek modeli, süspansiyonlu maşa, hidrolik disk fren: 2021 24vites ManSüspansiyonluMaşa Hidrolikfren = 2124 MSM H. Detaylar/diğer seçenekler şurada var: Mosso Kullanıcıları Kulübü

"Koltuğu çok sert geldi haliyle baya acıyor :) Hepsi böyle mi alışmakla alakalı bir durum mudur"
Evet, koltukları sert. İlk değiştirdiğim bileşenlerinden biriydi. Şu anda (link) sele kullanıyorum, orijinaline göre çok fark ediyor. Yine de seleye karar vermeden önce biraz alışmak için zaman tanımak lazım.

"Sürüş esnasında bi kaç kez zil ihtiyacı duydum ama olmadığı için almam gerektiğine karar verdim. Ne almalıyım zil olarak"
Bu konuda çok fazla seçenek var, biraz da kişisel bir konu. Ben hem çın-çın zil, hem 120db korna kullanıyorum, adamına göre muamele yapıyorum.

"Suluk ihtiyacımda var sanırım"
Olmasında fayda var tabii, özellikle mesafe uzadıkça gerekiyor.

"44 Numara ayakkabı giyen biriyim, pedalları çok ufak geldi bana"
Pedalları standart alüminyum pedal. Bu tip pedalların standart boyu bu, klasik plastik pedallar da bunlara yakın boyda. Dağ bisikletleri için daha geniş çivili pedallar var (örneğin: (link), (link), (link) ya da aliexpress'te çok model var), onlar denenebilir. Ben dağ bisikleti ayakkabısıyla birlikte şu pedalı kullanıyorum: (link) . Üstündekilere alışmak için biraz zaman tanıyıp sonra değiştirilebilir, belki o arada kilitli ya da hem kilitli hem platform iki taraflı pedala geçmek istersiniz, ara masraf yapmadan doğrudan geçersiniz.

Vakit ayırıp detaylıca cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Söylemeden edemeyeceğim, sizler gibi bireylerin var oluşu ile bu Topluluğa giriş yaptım. İyi ki yapmışım.

Mosso 2022 model bisikletlerini sitesine eklemeye başladı. İlk iki model low-step kadrolu, düz maşalı, her iki fren tipindeki 2221 LDM V ve 2221 LDM H.
Yeni boya tarzı dışında farklı bir özellikleri olduğundan değil, yeni modellerle birlikte bulunabilirlik artar belki diye paylaşıyorum.
(link)
(link)

Son düzenleme:
Merhaba,Mosso legarda üzerindeki düz maşalardan edinme şansımız veya temin edebileceğimiz bir yer var mı acaba..?
Bilgisi olan arkadaşlardan rica.

Merhaba,Mosso legarda üzerindeki düz maşalardan edinme şansımız veya temin edebileceğimiz bir yer var mı acaba..?
Bilgisi olan arkadaşlardan rica.

Doğrudan kendilerinden, servislerinden veya bayilerinden temin edilemez mi acaba?

Örneğin bana jantı lazım olduğunda "Mosso'dan orijinal jantı mı getirelim ki 15 günü bulur, başka jant mı takalım" diye sormuşlardı, buna dayanarak güncel modellerde kullanılan parçaları temin edebilirler diye düşünüyorum. Tabii "biz bisiklet yapmaya zor parça buluyoruz, tek parça satamayız" da diyebilirler. Ürünün ekonomik ömrü boyunca tüm parçalarını bulundurma zorunluluğundan elde maşa da bulundurmaları gerekse de bu stoğu sadece kendi ürünleri için saklamayı tercih edebilirler.

En güzeli doğrudan onlara sormak: (link) , (link)
Önceden sorulmadıysa tabii. Daha önce aynı yönlendirmeyi yaptığım kişiler olumlu ya da olumsuz sonuç bildirmediğinden ne olacağını bilmiyorum.

@Spartiat mersi,ilk kez Mosso marka bir bisiklete sahip olduğum ve oturduğum bölgede Mosso bayi olmadığı için sormuştum.
Araştırıp, buradan sonucu paylaşırım. Kolay gelsin..

• Beğen
Mosso diğer Legarda 2022 modellerini de sitesine ekledi: (link)

Gelen ve giden renkler var (spoiler'da); ufak ağırlık farkları, hidrolik fren modelinde küçük bir farktan başka da pek bir şey yok zaten.

İpucu: Normalde sayfalarda görünmeyen fiyatlar, ürünler karşılamaya eklendiğinde görünüyor.
unknown.png

Antrasit
legarda-2221-mdm-v-ant-1000x1000.jpg

Mavi
legarda-2221-mdm-v-mavi-1000x1000.jpg

Eski renklerle aynı ama yeni boya tarzında siyah-kırmızı:
legarda-2224-msm-v-siyah-kirmizi-1000x1000.jpg

Sadece low-step modellerde antrasit-beyaz
legarda-2224-lsm-h-410-antrasit-beyaz-718x718.jpg

Birkaç yıldır olan popüler lime rengi ile geçen yıl eklenen turuncu-yeşil kaldırılmış görünüyor, 2022 modellerin hiçbirinde o renklerde görsel kullanılmamış:
legarda-2127-mdm-hyd-lime-718x718w.jpg
legarda-2130-msm-hyd-1-1000x1000w.jpg

Merhaba Mosso legarda 2121 msm v de arka teker kullanırken indiğini hissediyorum iç lastiği söktüm baktım hiçbir patlak yok dış lastiğe de baktım hiçbir şey yok 28 jant lastiğin üstünde yazan psı değeri 80 vuruyorum ama hala inik oluyor binip sürünce 82 kiloyum ve 90 ya da 100 psı vursam bir sıkıntı olur mu sizce kilodan yapar mı bunu ayrıca sibopa da baktım bir kaçak yok

Merhaba Mosso legarda 2121 msm v de arka teker kullanırken indiğini hissediyorum iç lastiği söktüm baktım hiçbir patlak yok dış lastiğe de baktım hiçbir şey yok 28 jant lastiğin üstünde yazan psı değeri 80 vuruyorum ama hala inik oluyor binip sürünce 82 kiloyum ve 90 ya da 100 psı vursam bir sıkıntı olur mu sizce kilodan yapar mı bunu ayrıca sibopa da baktım bir kaçak yok
Lastik üzerinde belirli bir aralıktaki PSI değerleri yazar. 80-100 gibi. Max 80 ise bu değeri geçmeyin.

• Beğen
Geri