Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@picoballa Hayırlı uğurlu olsun, bol pedallamalar. bunun 1521 olduğundan emin misiniz? :D (Ya da ben emin miyim acaaba???)

Dediğiniz gibi 600 TL'ye mi aldınız?

Scudo
Hayır bu 1621 , 1521 alacaktım ama 1 adet kalmış ve ben gelmeden kurmuşlar bide rengi beyazdı . hoşuma gitmedi almadım . bunu 800 tl ye aldım

• Beğen
Tepkiler: semihgecu
uploadfromtaptalk1456735557555.pnguploadfromtaptalk1456735573456.png

İşime geldim ama kondisyonum çok zayıf , gelirken aşağı indim ondan da hızım baya arttı . dönüşte çıkmak çok zor olacak ama bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum . bugün heyecan üst seviyede olduğu için resim atamadım güzel bir gol manzarası borcum olsun [emoji4]

bemimde mosso 750 cb çok kafama takılıyor ama daha alıpta kullanan ve tecrübelerini paylaşan yok sanırım
KEŞKE BİLEN BİRİ OLSAAA :ssrtcbya::ssrtcbya::):):hhhhhh:

bisikletcim.com u aradım daha bugun kargoya verildi benim bisiklet gidip alsam daha iyiydi sanki :/ 3 gündür kargoya vermemişler ya

@emrah sökmenberk
Hocam beğeniyorsanız gidip inceleyin bence. Bisikleti görmeden, arada sevgi bağı kurulmadan bisiklet almaya karşıyım ben :)

@uguryilmaz144 bende karşıyım zaten sakaryadaki bayisine gittim yoktu sipariş ederiz anca öyle gelir dedi bende görmeden bilmeden o riski göze alamam dedim sonrada kaldı öyle ama kadrosu hoşuma gitti fotograflarda güzel duruyor bakacas artık :koptum:

Selamlar aranıza yeni katılıyorum hatta bisiklet hobisine de yeni katılmış bulunuyorum Ve konuya sadece bisiklet kullanmayı bildiğim kadar vakıfım (:) aranıza ''Mosso Legard 1621 MSM HYD'' ile katıldım nasipse.. bisikleti tümü ile satıcı arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım Manavgat ta yaşıyorum genelde şehir içinde (ırmak kenarında) gezmek istediğimi arada bir küçük patikalara falan girip çıkabileceğimi söyledim, Kızımı da (3 yaşında) taşımak istediğimi anlattım birde Arkadaşta bana bu marka ve modeli söyledi birde bisiklet için bir çocuk koltuğu aldım... Bu arada çok detay anlattım sanırım ...Özür dilerim sorularım saçma gelecek korkusu ile bu kadar detay girdim sanrım kusura bakmayın... sorularım şu yönde sürüş mükemmel zevkli ama gidon bir saniye bile bırakılmıyor direk sağ sol yapıyo bu bir , ikincisi küçük bir bayır çıkarken zorluyor vites bir ve kızımlayım bu normal mi 3 HD hidrolik disk peki HYD nedir ve son sorum da MTB ve MSM neyin kısaltmaları ve sele değişimi yapmam gerekir mi ? şimdiden Teşekkür ederim ve Tekrar bu uzun yazı için özür dilerim ...

Dosyalar

• IMG-20160303-WA0017.jpg
    IMG-20160303-WA0017.jpg
    82,5 KB · Okunma: 43
  • IMG-20160303-WA0019.jpg
    IMG-20160303-WA0019.jpg
    116,1 KB · Okunma: 45
  • IMG-20160303-WA0030.jpg
    IMG-20160303-WA0030.jpg
    136,2 KB · Okunma: 44
@Tahammülsüz gördüğüm şekilde kuıllanıyorsanız sele ayarı çok kötü. seleyi kaldırmanız lazım. pedala basarken pedal en alt noktaya geldiğinde bacağınız dik olmalı. bu şekilde çok zorlar sizi.

• Beğen
Tepkiler: Tahammülsüz
@Tahammülsüz
Oncelikle hayirli ugurlu ve keyifli olsun :)
Cocuk koltuguda olduguna gore bisikletin aerodinamik ve dengesi farklilasiyor. Bu nedenle gidonu biraktiginizda bisikletin sag sol yapmasi normal diye dusunuyorum. Ayrica gidon birakma hiz arttiginda daha kolay ve dengeli olur ama birakilmasa daha iyi olur degil mi :)
Uzun suredir bisiklet kullanmiyorsaniz 1. vteste dahi gucluk hissedebilirsiniz. Ayrica lastik havalariniz dusukse, tirmanirken veya yol alirken surtunme artacak ve surusunuzu etkileyecektir. Lastik havalari ideal durumdaysa ve kondisyonunuz iyi, kadansiniz normalse zorlanmadan cikabilmelisiniz. Hala sorunun bisikletten kaynaklandigini dusunuyorsaniz hareketli parcalarda donme direnci olup olmadigini kontrol edin (orta gobek, teker gobekleri vb.). Frenelerde surtme veya basili kalma gibi bir sorun var mi ona da bakin.
HD=Hidrolik Disk
HYD=Hydraulic Disc yani Ingilizce kokenin kısaltmasi

MTB=Mountain Terrain Bike (Dag Arazi Bisikleti)
MSM konusunda bende hala fikir sahibi degilim. Mosso sehir/tur modellerine MSM kodu koyuyor nedense :)

Bu arada kendinize ve ufakliga bir kask edinmenizi tavsiye ederim. Yinede siz bilirsiniz, sonucta yasaya gore bisiklet kullanirkan kask takilmasi mecburi degil...

• Beğen
@suat akman teşekkürler hem iyi dilekler hem açıklamalar için .....Gidonu sürüş esnasında değil duruş esnasında da bıraktığımda çok hızlı dönüyor çocuğu koltuktan indirmekte çok zorlanıyorum... Ve bayır konusunda bisiklete bir şikayetim yok sadece danışıyorum dağ bisikleti ile kıyasladığım için olabilir mi acaba pedal ağırlığı ve birde sele değiştirmeli miyim sizce yoksa bu ağrılarda alışık olmadığımdan mı... Tekrar teşekkür
@mergin üstedım sanırım fazla kısa boylu bir bisiklet sürücü adayıyım sürekli bu yüzden bu hobimi erteledim.. Ama saçma bir takıntı imiş diye düşünüyorum
bu sele ayarında bile durmak istediğimde parmak ucu ile durabiliyorum kadro 42 sanırım yanlış değil ise Teşekkürler ilgi ve alaka için...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Tahammülsüz seleyi değiştirmeyin. ağrılar normal. size tavsiyem pedli yani içten destekli bisiklet şortu almanız. decathlonun sitesinde bulabilirsiniz uygun fiyatlı olanları. ben o taytı giyip üzerine eşofman vs giyip kullanıyorum.

• Beğen
@Tahammülsüz
Birebir gormeden binmeden uzaktan birsey soylemek zor elbette. Sele ayariniz dogruysa ve kadro sizin boyunuza uygunsa ilk suruslerde yasadiginiz agrilar kisa sure icerisinde gecer. Alisma sureci yani. Ancak kalca agrisinin yanisira bacaklarda uyusma, boyun bel sirt agrilari yasiyorsaniz ve sureklilik arz ediyorsa, ergonomik ayarlarda sorun var demektir.
Bu durumda once ayarlari kontrol edin, gerekirse sele degistirmeyi dusunun.
Pedal konusu da ayni sekilde. Iyi bir pedal size sorun cikarmayan, ses, takilma sorunu yapmayan pedaldir. Kilitli pedal ve ayakkabi kullanmadiginiz surece normal calisan mevcut pedaliniz veya daha iyisi cok performans farki getirmez.
Gidonda bosluk yoksa seri olarak en kucuk harekette donmesinin bir sorun olmamasi gerek. Elbette sizin daha dikkatli olanizi gerektirmesi disinda :)

• Beğen
@Tahammülsüz Güle güle kullanın kazasız belasız. Öncelikle önerilerim sizin ve çocuğunuz için kask ve eldiven olacak. Oğlumla geçirmiş olduğumuz ufak kaza sonucunda oğlumun ellerini eldivenleri korudu. (Bisiklet yolunda yürüyen kadın ve çocuklarını geçmek ve önlerinden dönmek zorunda kaldım ıslak bisiklet yolu fren yapınca arka tekerimi kaydırdı refleksle bisiklet yere kapanmadan tek elimle kaldırdım oğlum elini yere koydu ancak Allah a şükür hiçbirşey olmadı eldivenleri elini korudu) Ben de çocuk koltuğu kullanan biri olarak ilk başlarda oğlumu indirip bindirirken sıkıntı yaşıyordum. İndirip bindirme işlemleri sırasında bisiklete ters binin ve bacaklarınızın arasında sıkıştırın. Bisikletin ayaklığına güvenip ayaklığı açtıktan sonra çocuğunuzu indirmeye kalkmayın.

@mergin ımm önümüzdeki hafta antalya merkezde bakayım o zaman internet üzerinden alma konusunda beceriksizim... .Teşekkürler

@trainspotting35 dostum .... tavsiye için teşekkür ederim eldiveni almamıştım.. Ve ters binme olayını da denemek lazım bir ayaklığa güvenmediğim için hiç bir şekilde kullanmıyorum çocuk varken... Bu gün burası yağmur ve rüzgar var diye binmedik ama çok mutlu olacak ki baba hadi bisiklet sürelim diye çok söyledi.... :))

@suat akman abi kalça haricinde hiç bir ağrım yok şükür ama mergin arkadaşımın dediği gibi bir tayt bakmam gerekecek sanırım ,birde selenin ön kısmı çok az aşağı meğilli olmasını okudum ona bakacağım ve sanırım gidon seleden biraz aşağıda olmalıymış sanırım ? birde bisiklet seçimi sizce nasıl ?

@Tahammülsüz
Ben padli taytin gunluk kullanimda tuhaf oldugunu ve her kosulda giyilemeyecegini dusunenlerdenim. Sele kilifida altinizda kayan hareket eden bir sey. Kalcaniz bir kez seleye alisti mi zaten bunlari aramiyorsunuz :)
Oturma pozisyonuna gelince, kisiye ve bisiklete gore degisen bir sey. Kesinkes bir durum soz konusu degil! Yani Koltuk ve gidon ayni hizada olabilir/olmayabilir. Ornegin shimano sitesinden alinti su gorsel size fikir verebilir. Yeni city serisi metrea sayfasinda sportif sehir surucusu icin aciklama yapmak icin hazirlanmis, fakat size bu konuda fikir verebilir.

Seat.jpg

Esas onemli konu sele ayarinizin bacak boyunuza gore ayarlanmasi olmali. Bunu yaptiktan sonra oturus aciniz sizi rahatsiz ediyorsa gidon yuksekligi ve gidon boynu acisi-boyu ile oynayarak rahat ettiginiz pozisyonu ayarlarsiniz.

Ilk olarak sele yuksekligi. Alttaki gorselde oldugu gibi seleye oturdugunuzda pedal en alt konumdayken;
topugunuzu pedala koydugunuzda bacaginiz dumduz olacak gibi durmali (a)
ayaginizi pedala basma konumunda yerlestirdiginizde diziniz hafif kirik bir pozisyonda kalmalı (b)

Fit_leg.jpg

Simdi sele pozisyonunu ayarlayacaksiniz. Ilk olarak sele yere paralel olmali. Gercekten rahatsiz olursaniz burnunu cok hafif dusurmek belki yardimci olur. Ayrica selenin arka kismi kalca kemiklerinize uygunsa sizi tasir ve rahat edersiniz. Yani selenin en genis yeri kalcanizi tasimali, bu kismin genisligi legen kemiklerinizin genisligine uygun olmali. Seledeki ray ile asagidaki gorselde belirtilen pozisyonu bulacak sekilde ileri geri ayarlayin selenizi. Kalcanizin seleye dogru oturdugu pozisyonda, pedal kolu yere paralelken, ayaginizi pedala bastiginizda, dizinizden yere 90 derece dik bir cizgi hayal edin. Bu cizgi dizinizin on kismindan inerken pedalin orta mili ile ayni hizada ise ideal konumdasinizdir. Karisik gorunen bu anlatimi asagidaki gorselde kolayca anlayabilirsiniz :)

bicycle_saddle_plumb_line.jpg

Geri