Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Geçen ay 1624 aldım, aklımda decathlondan bisiklet almak varken kadro boyu yüzünden başka marka arayışına girdim, salcano carraro vs. derken mossoya karar kılıp fiyat araştırmasına başladım, carraroda aynı fiyattaki bisiklette arka ve ön aktarıcı bir seviye daha düşüktü 21 vitesdi ayrıca, şehrim deki firmalardan nakit alışta direk %10 iskonto olurla sohbete başlayıp pazarlık sonucunda rica minnet ilk başta dediği %10 indirime zor indirdik, n11 üzerinden uygun bir fiyata aldık (çek+banka kampanyası kombosu ile)...

Seçimde genelde tur amaçlı kullanılacağından bakımı, masrafı uygun olduğundan v fren seti tercih ettim..

Bisiklete gelecek olursak maşa kötü (1727 de aynı maşamı var bilmiyorum), kilitleyince tak tak vurma yapıyor, düzelir mi tam bakmadım, yukarıda bir forumdaş demiş fren bacakları noname alüminyum ancak tektro set atsan ilerleyen zamanda uygun fiyatla aşılır tedirgin eden noktası jant (kalite artmıştır umarım), şuan kullandığım bisikletin markası mosso 1. yılın sonunda hatta dahada öncesi sorun çıkarmaya başladı, 1 kere bisikletçiye akort ettirdikten sonra ufak ufak kendim düzeltmeye başladım ayak üstü ayar çekecek hale getirdi sağolsun :D 4 yıl olmuş (yukarıda paylaşmıştım tü tü tü maşallah :) ) değişmem gereken bir jant var oda gittiği yere kadar onun dışında tükenen malzemeler hariç (zincir, fren pedi gibi) sorun çıkarmadı kadro veya üretim kaynaklı iyi bakılırsa bisikletlerin geneli ömürlük bence zaten

20170303_190446-1.jpg 20170303_190313-1.jpg

@flanker
@MalatyalıND

• Beğen
Tepkiler: İbrahima
Scudo
Bugün Bornova-Özkanlar tarafındayken 2017 Mosso Cavalier kullanan iki arkadaşla denk geldik. Bisan'dan inip, benim de 735'im var deyince sağolsunlar bisikletleri incelememe izin verdiler. Yeni cavalierlerde bağlantı yerleri tıraşlanmış ve kablolar kadrodan geçiyor. Profilli jantlar hızlanma esnasında bir miktar yük oluştursa da sabit hızlarda faydası olacağını düşünüyorum. Bu arada claris'in frenleri ve vites geçişleri de hiç fena değilmiş. 2017 Cavalier almayı düşünen arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilirler.

arkadaşlar bugün sipariş verdik insallah yarına 770tb3 deoremiz geliyor izmirden sundu bisikletten. tecrübelerimi paylaşmaya özen gösteririm birde mtb bakıyoruz 1500 tl ye kadar önerileriniz nelerdir?

@fenapaga sundu bisikleti tercih etmen güzel olmuş güvenilir magazadır.hayırlı olsun.renkleride güzelmiş.

WSD 1424 ile dört nala devam... :)IMG_20170415_195757_816.jpg

@flanker yukarda da yazmistim benzer soruya, bence kron tx ve spx serilerinede bak, eski bir 1624 kullanicisi yeni tx500 kullanicisi olarak. Cok daha memnun kaldim krondan.

Arkadaşlar 1624 hd alıp tur bisikleti yapmayı düşünüyorum fiyatı itibariyle muadillerden ucuz. (üzerindeki ön ve arka vitese göre tabi) ancak maşa ve jantlar büyük eksi. Sizce alıp maşa ve jantları değiştirip kullanmaya değer mi? yoksa direk şunu al diyebileceğiniz bir model var mı? 1500-1600tl düşünüyorum ve tur bisikleti yapacağım için düz maşa olmasını istiyorum. Daha önce hybrid kullandım ve bana hiç bir getirisi yok. Yardım edebilecek varsa sevinirim. Kron spx300 güzel geldi gözüme ondada bagaj deliği yok galiba :D

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
Mossp kullanıcılarının hepsine buradan teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldunuz. Ama maalesef Kocaeli'de Mosso kıtlığı var satış konusunda. Maalesef aranıza katılamayacağım.

@ASAP Rocky ben de sizinlen aynı durumdayım. Ben Salcano City Wind 40'ı beğendim tam fiyat performans ürünü. Ama o da yok burda. Ben Bianchi Touring 827'i buldum onu alacağım herhalde.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

@MalatyalıND istanbuldan bak. Pendik efor bisikleti tavsiye ederim. İsmi Şenol Gebze bisikletten Cevdetin selamı var dersin. yardımcı olur. İletişim bilgilerini bulamazsan bana yaz yardımcı olurum sana

Dünyada hiçbir şeye minnet etme, özgürIüğünü ancak bu şekiIde koruyabiIirsin.
Hz. ALİ (a.s)

• Beğen
Arkadaslar mosso 1721 lady modelini dusunuyorum yada sedona 300L sizce hangisini tercih etmeliyim sedona 1250 mosso 900

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@ASAP Rocky
Maşası çelik tek sıkıntısı bu bence.

Belki ilerde isteğe bağlı değişir.

@cenderme teşekkürler.

@MalatyalıND
Jant seti nasıl biliyor musunuz? Vites sistemi altus ve 27 olması cok iyi bu fiyata. Fren hakkında fikrim yok, birde genel agırlıgını biliyor musunuz? Maşa dediginiz gibi sonradan değiştirilebilir gerekirse. Bu modeli bilmiyordum söylemeniz iyi oldu şuan çok ısındım :)

• Beğen
Tektro alüminyum v fren var
Kocaeli Bianchi bayisi Şişman bisiklette 13.5 kg yazıyor (maşa çelik doğal yani)
Jant konusunda ise Bianchi çift kat alüminyum 32 tel diye bir bilgi var.

@MalatyalıND

Maşanın çelik olmasının nasıl bir sıkıntısı var anlayamadım?

Daha dayanıklı olmasımı, daha iyi titreşim emmesi mi sıkıntı çeliğin :D Eğer titreşim seviyorsanız o zaman aluminyum maşa bakın ;) :komik:

Bianchi Touring 827 ye baktım da gayet güzel bisikletmiş doğrusu fiyat performans açısından. 13.5 kg ise de sıkıntı değil o kadar. Tamam hafif bisiklet güzel şey doğrusu da ne olursa olsun iş bacaklara bakıyor.

• Beğen
Şu an market bisikleti kullandığım için çok bilgim yok. Titreşimi emiyorsa muhteşem:). Beni de o düşündürüyordu. Teşekkürler @Işıklar Gazisi .

@ASAP Rocky jant setine baktım. Bianchi'nin SLR serisi, NTH serisi gibi 2000 tl üstü bisikletlerin bilgilerinde de Bianchi çift kat alüminyum jant seti yazıyor.

Carraro ve Whistle'a da takıyormuş bu janttan Accell bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
@MalatyalıND gayet iyi hocam o zaman, Carraro ve Bianchi bisikletleri aynı üreticiden geliyormuş zaten. Daha önce carraro kullandım kadrosu gerçekten sağlamdı, kısa zamanda touring 827yi görmeye gidip almayı düşünüyorum bende

Severek kullandığım mosso 770 smv satılığa koymak zorunda kalacağım. Düşünen varsa ulaşabilir.

(link)

Dün bursa dan aydın bisikletten bisiklet ve ekipmanlarla( matara, matara kafesi, km sayacı, kask ve kilit) birlikte 1800 tl ye aldım.
Bisiklet: 1589
Matara: 30
Matara kafesi: 25
Km sayacı: 70
Kask:85
Kilit:60
100 tl indirim yapıp 1800 tl aldım. Paedalladıkça gözlemlerimi yazarım

Dosyalar

• IMG_4767.JPG
    IMG_4767.JPG
    222,7 KB · Okunma: 51
  • IMG_4808.PNG