Herkese merhaba size kız arkadaşımla yeni aldığımız Mosso'lar hakkında mağazada gördüklerimizi ve viteslerimiz konusunda yaşadığımız problemden bahsedeceğim.
16 Haziran günü bir süredir araştırmakta olduğumuz ve fiyatına göre oldukça donanımlı olduklarını düşündüğümüz Mosso Legarda 1721 MSM H ve 1721 LSM V model bisikletleri İzmir Sundu Bisiklet'ten satın aldık. Sonrası ise sadece kafa karışıklığı.
Bisikletleri alma aşaması oldukça çetrefilli oldu. Zar zor aldıktan sonra ben viteslerimde ses ve pedallarda titreşim olduğunu hissettim. Kız arkadaşımda ise ön fren sıkılınca gidon sağa dönüyordu. 'Herhalde ayar yapmadılar' diye düşündük ve tanıdığımız bir bisiklet tamircisine gittik.
Kız arkadaşımın problemi maşada çıktı ve mağazaya gittik bisikletin yenisini verdiler.
Sıkıntı şu ki, bisikletlerimizde orta kısım 2'de iken arka vitesi 6 ya ve 7 ye attığımızda zincir sesi geliyor.
Çapraz yaptığımı düşünmüş olabilirsiniz ancak aklımı şunlar karıştırıyor: Bir önceki bisikletim olan Salcano Ng750'de orta kısım 2'de iken arka hangi viteste olursa olsun en ufak bir ses yoktu. Aynı şekilde kız arkadaşımın maşasında sorun yaşayıp değiştirdiği bisiklette de ses yoktu. Yeni verilen bisikletinde aynı benimkinde yaşadığım sorun mevcut.
Şunu da belirteyim ki orta kısım 1'de iken ne ses var, ne de pedallardaki ufak titreme hissi.
Ayar yapılması gerekiyor diyebilirsiniz ama, mağazadaki dahil 3 usta ince ayar yaptı ve sesler gelmeye devam ediyor. 'Çapraz yapma, sorun normaldir' diyen de var, 'bu bisiklet orta 2'de iken arkayı nereye atarsan at ses yapmaması lazım' diyenler de var. Kafamız allak bullak oldu. Bisikletlerimizde problem mi var, yoksa biz mi sorunu anlayamadık bilmiyoruz.
Ayrıca mağazadakilere sorduğumuzda 'vitesler sıfır olduğu için çok normal, ilk bakımda düzelir' demeleri de kafa karışıklığı yarattı.
Siz ne diyorsunuz, yeni alınan bir bisiklette bunun olması normal mi? Siz de yaşadınız mı, yoksa biz mi pimpiriklilik yapıyoruz
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.