Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Aldığım yerdeki usta dahil 3 bisiklet ustasına yaptırdım, halen aynı; Orta 2'de iken arka 6-7 de zincir sesi mevcut malesef.

• Beğen
Tepkiler: Pharmacist1649
Scudo
Herkese merhaba size kız arkadaşımla yeni aldığımız Mosso'lar hakkında mağazada gördüklerimizi ve viteslerimiz konusunda yaşadığımız problemden bahsedeceğim.

16 Haziran günü bir süredir araştırmakta olduğumuz ve fiyatına göre oldukça donanımlı olduklarını düşündüğümüz Mosso Legarda 1721 MSM H ve 1721 LSM V model bisikletleri İzmir Sundu Bisiklet'ten satın aldık. Sonrası ise sadece kafa karışıklığı.

Bisikletleri alma aşaması oldukça çetrefilli oldu. Zar zor aldıktan sonra ben viteslerimde ses ve pedallarda titreşim olduğunu hissettim. Kız arkadaşımda ise ön fren sıkılınca gidon sağa dönüyordu. 'Herhalde ayar yapmadılar' diye düşündük ve tanıdığımız bir bisiklet tamircisine gittik.

Kız arkadaşımın problemi maşada çıktı ve mağazaya gittik bisikletin yenisini verdiler.

Sıkıntı şu ki, bisikletlerimizde orta kısım 2'de iken arka vitesi 6 ya ve 7 ye attığımızda zincir sesi geliyor.
Çapraz yaptığımı düşünmüş olabilirsiniz ancak aklımı şunlar karıştırıyor: Bir önceki bisikletim olan Salcano Ng750'de orta kısım 2'de iken arka hangi viteste olursa olsun en ufak bir ses yoktu. Aynı şekilde kız arkadaşımın maşasında sorun yaşayıp değiştirdiği bisiklette de ses yoktu. Yeni verilen bisikletinde aynı benimkinde yaşadığım sorun mevcut.

Şunu da belirteyim ki orta kısım 1'de iken ne ses var, ne de pedallardaki ufak titreme hissi.

Ayar yapılması gerekiyor diyebilirsiniz ama, mağazadaki dahil 3 usta ince ayar yaptı ve sesler gelmeye devam ediyor. 'Çapraz yapma, sorun normaldir' diyen de var, 'bu bisiklet orta 2'de iken arkayı nereye atarsan at ses yapmaması lazım' diyenler de var. Kafamız allak bullak oldu. Bisikletlerimizde problem mi var, yoksa biz mi sorunu anlayamadık bilmiyoruz.
Ayrıca mağazadakilere sorduğumuzda 'vitesler sıfır olduğu için çok normal, ilk bakımda düzelir' demeleri de kafa karışıklığı yarattı.

Siz ne diyorsunuz, yeni alınan bir bisiklette bunun olması normal mi? Siz de yaşadınız mı, yoksa biz mi pimpiriklilik yapıyoruz :) Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

mosso legarda 1621 in amortisör kilitleme sistemi bozuldu maşayı kilitlemiyor. Tamiri parçası var mı ?

@eodr
Kilitliyken çukura sert girerseniz sorun olabiliyor, guvendgnz bir tamirciye gosterin

@kardanadam_
Oncelikle yazdığım dogru kullanimda sürtme varsa asıl o zmn ayarlar kontrol edilmeli...
Ben bisikleti aldigim ilk hafta ses, surtme sorunu vardi...
Arkayi bisikletciye ayarlattm önu internetten izleyip kendim ayarladim...
Ama sizin bahsetggnz ön ortadayken arkayi altiya yediye atmamaniz daha saglikli bir kullanim olur...

• Beğen
Tepkiler: kardanadam_
Herkese merhaba . İki gün önce mosso legarda 1621 v fren bisiklet aldım . Alış tarihi 16.06.2017. bisiklet boy konusunda acemi olduğum için ufak kadro almışım ,satıcı değişime yanaşmadı . Bisiklet düşünen varsa yardımcı olabilirim . 929 TL fiyatı peşin aldığım için 800 e geldi.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@Ergün E. Sevgili hocam bisikletinizi aldığınızdan günden tibaren lütfen genel olarak bisiklet hakkında + ve - yönlerini yazarmısınız bu 2017 modelleri hakkında pek bilgi yok forumlarda nasip olursa bende alacağımda.

Dostlar lütfen Mosso Wildfire 27,5 HYD 2017 serisini kullanan arkadaşlar buraya blgi yazabillirmi bisiklet hakkında, bisiklet nasıl iyimi kötümü parçaları nasıl, 1050tl'ye değermi, + ve - yönlerini yazan olursa çok sevinirim, bisiklet ile aklımda kısa bir tur var, ADANA-MERSİN arası tabi Mersine tren ile gidip Mersinde öyle gezeceğim turumu bitirdikten sonra parkur yapacağım onun için mtb arayışındayım o kısa turda benim başıma sıkıntı çıkarırmı, teşekkürler şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: Ergün E.
Boyum 1.75 aldığım kadro 41 . Bazen dönüşlerde lastik ayağıma degiyor. Rahat değilim. Uzun mesafelerde çok yoracak gibi . Koltuğu değistirip direksiyonu yükseltip deneyeceğim.bacak boyum 92-93 cm civarı .

@Erdemce4 Bisikleti aldığın zaman, sana onu satan adam söylemedi mi ? Bu sana ufak veya büyük ? Ve bisikleti aldıktan ne kadar sonra gittin değiştirmeye ? 1-2 ay olduysa git Tüketici hakem heyetine şikayetçi ol. Bak bakalım peşinden koşa koşa nasıl değişiyor.

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Erdemce4 Benım boyum 174 bacak boyum 79 cm sizinki nasıl 92 93 oluyor bi yanlısınız var :D Ben 1621 legarda 51 cm kullanıyorum

Bende de 1621 var 41 cm aldm. Boyum 172. Küçük boylu bisikleylerde çanta takma konusunda biraz sıkıntı olabiliyor. Kadro arası Çantalar buyuk geliyor.

@okankaya_x Maden uzun turlar için almayı düşünüyorsun. 27,5 değil 29" düşün. Asfaltta kullanacaksanız yol lastikleri takarsınız daha konforlu ve yorulmadan rahat birşey turunuzu bitirebikirsiniz.

@eodr yanlış ölçmüş olabilirim:) fakat benim içinde ideal olan 51 kadro olmalıydı . En kotu 46 . Neyse idare edeceğiz artık , fakat bu esnaflar çok kurnaz ,adam bana açıkta olan ürünü satmak için gayret etti ,ben kutudaki ürünü istedim o sana büyük olur dedi sonra gidip 41 kadro getirdi. Elinde sadece sıfır olarak 41 kadro varmış . Dikkat ettim bisiklete lastik kalitesi vardı , ondan yenisini vermek istemedi galiba , o uyanıklık yapmaya çalışınca bende inatla kutudakini istedim ,işin ilginç yanı kutudaki büyük deyip ben ısrar edince asa bu kucukmus yanlış biliyorum hesabına getirdi :) açıkta olup teşhir ürününe benzeyen 46 kadroydu, keşke onu alsaydım ama yaptıkları hareketler beni huylandirdi.dalavereyi birakipta adam gibi müşteri bilgilendirseler insanlar rahat eder

Ben bisikleti alalı 3 gün oldu . Adamla konuştum yardımcı olmadı değişmem dedi sonra tüketici haklarına basvurcam dedim istediğin yere şikayet et dedi. Sonra kanunlar hakkinda bilgi verdim . Ciddiyeti anladi geri adım atıp , pazartesi fabrikaya sordurcam dedi. Ama inanın muhattap bile olmak istemiyorum, heves falan bırakmadı . Eve geldim dosyaya baktım fatura bile kesmemiş.

• Beğen
Tepkiler: cenderme ve eodr
@Seko88 Sakın vazgeçme kendin için ve ilerde bisiklet alacaklar için. Böyle vurdumduymaz bilinçsiz insanların hakkından gelmek lazım belki biraz olsun akıllanır. Çok geçmiş olsun umarım sorunun çözülür

@Erdemce4 neden geri adım atıp, sineye çekip adamı zafer sarhoşu yapıyorsun ? Sonuna kadar git. Neticede bu senin hakkın adamdan hakkın olanı istiyorsun. Fazlasını değil. Hatta ve hatta ver geri al paranı git başka bir yerden al. Ama mutlaka ve mutlaka Tüketici hakem heyetine şikayetçi ol. Senin canın yanmış olabilir. Bari başka insanların canı yanmasın

Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Desteğiniz için teşekkürler , peki ben bisikleti yerleştirirken ayaklıgini hafif cizmisim yada sürerken net emin değilim . 1 cm kadar çizik var çünkü bisikleti Bodrum'a koyup çıkarıyorum Bu sorun teşkil edermi? Bisikletin arka jant vidasindada o sıkma görevi gören yerdede çizik var , dikkatli bakınca anlaşılıyor . Bunları bahane edebilir mı .

@eodr süpersin bu aklıma gelmemişti .Bende mosso kullanicisiyim dedin ben bacagimi dıştan olctugum için yanlış ölçmüş um. Şimdi ic açıdan ölçünce 78 _80 civarı birşey peki sence 51 kadromu yoksa 46 kadromu istemeliyim ? 46 kadronun demiri sıfıra yakın duruyordu bacak aramla, bisiklet almadan önce forumu okudum tur bisikletlerinde büyük kadroyu öneriyorlar. 46 yeterlimi yoksa tecrübeli olarak 51 imi tavsiye edersin. Tekrar ediyorum 46 nin kadrosuna oturunca sıfır oldu bacagimla

@Erdemce4 Dostum boyumuz da , bacak boyumuz da aynı senınle. Ben 51 kullanıyorum o da tam sıfır değiyor. Bisikleti alırken 46 yı denemiştim o da neredeyse tam degiyordu cok garipti fazla önemsemedim 51 aldım geçtim. Yani arada 5 cm lik bir fark yoktu :D çok ilginç

Geri