Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@Gkt34 Ben de tam anlattığın şekilde koymayı düşünüyordum, yani yamaları kutusundan çıkarıp. Tam istediğim gibi olacak demek ki çanta. Pompayı almayacağını zaten tahmin etmiştim.

Pompayı aldığımda halen montaj için parça çıkıyordu içinden. Ya onu kullanarak sulukla birlikte takacağım, ya da yukarıda bahsettiğim sabitleyiciyi de sipariş ettim, onunla bağlarım kadroya.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Gkt34
Scudo
@orhan havabilen kazasız keyifli sürüşler dilerim.

Ben ilk başta bisikleti aldığım yerden bir kask aldım. Siz de zevkinize göre bir kask seçin derim. Vona diye bir marka benim aldığım, memnunum. Ama kalite standartlarını sağlayan herhangi bir kask işinizi görecektir diye düşünüyorum. Boylar arasında çok fark yok deniyor ama L almıştım, bugün alıyor olsam M alırdım. Kafa çapı çok büyük değilse M yeterli, deneyip alın yani. Ben 110 liraya aldım ama benzer ürünler 70-80 liraya satılıyor gördüğüm kadarıyla internette, kazık yedim yani :)

Yine bisikleti aldığım yerden bisiklet kilidi aldım. En basitinden bir tane ver dedim anahatarlı dandik bir şey aldım. Çok uzun süre açıkta bırakacağımı düşünmediğim ve güvenlikli bir sitede kendime ait depoda tuttuğum için kilidi önemsemedim ama şimdi alıyor olsam ekstra anahtar taşıma ameleliğinden kurtulmak için şifreli kilit alırdım. Siz de ihtiyacınızı belirleyip ona uygun bir şey alın derim. 30 lira da o tuttu, 5-10 aşağıya da alınabilir, acele etmemek lazım bir şeyler alırken yani.

Sonra eve geldim, ilk sürüş için çıkmaya karar verdim. Ve ihtiyaçlar belli olmaya başladı :) Anahtar, telefon, cüzdan cepte; çocukluktaki gibi şenim ama ara ara ceptekiler düştü mü diye yokluyorum. Çok rahatsız bir sürüş oldu gerçekten. Bir bisiklet çantası almaya karar verdim. Forumda sordum, sağolsun herkes yardımcı olmaya çalıştı. Sonunda fazla para harcamak istemediğim için Şok'ta satılan bir çantayı 30 liraya aldım. Hala satışta mı bilmiyorum ama ben çok memnun kaldım. Gayet yeterli bence. Kadro üstü telefon koyacak gözü var dokunmatikli, 2 yanda heybe şeklinde çanta bayağı bir şey alıyor.

Daha önce Bim'de şans eseri görüp fitness için aldığım Voit marka eldiven vardı. 20 liraya falan almıştım sanırım. Yine Decathlon'da satılanları da bir süre kullanmıştım, hepsi işi görüyor, bu civarlara alabilirsiniz.

Evde basket topumu şişirmek için aldığım basit bir pompa vardı Decathlon'dan, onun için yeni almadım. 15 liraya satılıyor hala ama sanırım suluk bağlantı aparatını birlikte vermiyorlar artık. Onun için de pompa sabitleyici diye bir şeyler satıyorlar, yani 25-30 liraya ikisini Decathlon'dan edinebilirsiniz.

Biraz uzun sürüşe çıkınca etrafta çeşme vs. denk gelmezse suluk ihtiyacı olduğuna karar veriyorsunuz :) Btwin marka suluk kafesi Decathlon'da 20 lira, görüntüsü güzel diye aldım, henüz elime ulaşmadı. Suluk konusunda seneler önceki deneyimlerimden plastik kokusu yaptığı gibi sıkıntılar vardı, kaliteli bir şeyler almak istedim. Elite marka bilindik gibi, Nanogel diye termos özelliği olan bir modelini aldım, 130 lira tuttu. 20 liralardan başlıyor, içinize sineni alın derim.

Sürdükçe seleye alışsam da yeterince rahat gelmedi, sele kılıfı aldım Decathlon'dan 40 liraya. Boyuna dikkat edin, ben M boy sipariş ettim. Bizim selelerin eni 14 cm gibi, uyan bu araştırdığım kadarıyla.

VIOO klip diye bir ön/arka ışık setinde indirim vardı, Decathlon'da onu sipariş ettim 45 liraya. Gece sürme niyetim yok ama olur da karanlığa kalırsam diye araçların dikkatini çekmek için. Yoksa yolu aydınlatma özelliği yok bu ışıkların.

Levye ve İsviçre çakısı gibi şekli olan alyans anahtarı ile sele altı çantası kiti aldım 60 liraya. Bu setteki sele altı çantası bayağı küçük, 0,5 litre. Ama bu çanta tek alınca 20 lira, 0,6 litre olan 50 lira. 0,1 litre fark için diğerini almadığıma pişman olur muyum bilmiyorum. Yine bisikletime uygun iç lastik aldım 1 tane 30 liraya. Bir de lastik tamir kiti aldım 10 liraya ama dikkat edin yapışkanlı almazsanız ayrıca yapışkan almanız ve yanınızda taşımanız gerekecek. Aldığım küçük çantaya lastik tamiri için aldığım tüm bu ürünler sığarsa çok iyi olacak. Olabildiğince küçük olsun istedim. Selenin altına takacağım ve umarım hiç bir zaman kullanmam gerekmeyecek, orada unutacağım :) Bunlar da Decathlon'dan.

Acelesi olmasa da arkadaşımın tavsiyesiyle Zefal marka 4 mevsim diye geçenlerden Pro Lube zincir yağı aldım 45 liraya. Artık hep Wet-Dry şeklinde satılıyor sanırım, ıslak-kuru zeminlerde sürüşe özel, bulmak zor gibi bu üründen.

Fitness'ta giydiğim tişört-şort gibi kıyafetler var fazlasıyla, sürüşe özel bir giysi almadım ihtiyaç duymadığım için.

Neyse, benim alış veriş listesi bu şekilde 400-500 liraya tamamlandı. Şimdilik Serengeti marka güneş gözlüğü kullanıyorum sürüşlerde ama koruyucu özelliği için 50-100 liraya Decathlon'dan bir gözlük alırım herhalde zamanla. Çoğu ürün Decathlon'dan gördüğünüz gibi, 200 liradan yukarı sipariş verince kargo ücretsiz oldu. Biraz gecikme olabiliyor yalnız virüs muhabbetinden dolayı. Ürünler henüz elime ulaşmadı, muhtemelen 1 hafta sürüyor siparişten sonra. Saydığım ürünlerin her biri için ayrı ayrı başlıklar var forumda, benim tek derdim bisiklet sürmek olduğu için direk en hesaplı işimi görecek ürünleri aldım geçtim. Kısaca yazarım dedim ama yazdıkça büyüdü, fiyatlar vs. konusunda da fikir vermek istedim, yuvarladım genelde 1-2 lira farklar olabilir. Benimle aynı ürünleri almasanız da en azından fikir vermiş olur.

Usenmeyip paylastiginiz icin tesekkur ederim.Elimde bikac sey var aslinda bisikletim calininca bi 3 sene ara verdim.İlk lazim olan kask ve sulugu edinirim gerisi ihtiyaca gore zamanla tamamlarim.

@fensinn bisikletinizin ruble orani bildiğim kadarıyla 14/28 ve aynakol üç dişli 28/38/48 oranları var.

Benim yol bisikletimin ruble orani 11/28 ve aynakol ikili 34/50 orana sahip.

İlk baslarda cikamiyordum, bacaklarim yaniyordu daha düşük vites ariyordum ancak daha düşük vites kombinasyonuna sahip degildil derken zamanla zamanla o cikamadigim rampalri cikar oldum.

Siz daha düşük vites oranlarina sahipken bunu daha da iyi basarabilirsniz. 28/28 oranlari rampada gayet rahat ettirir aslinda. Eğer çok ugrasip sonuc alamazsaniz rubleyi 14/34'lu seçeneğe cevirebilirsiniz. En iyi sonucu bu yol verir.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Selam arkadaşlar ben eski bisikletimi satıyorum 6 aydır evde yatıyor kendisi mosso olduğundan buraya da yazayım dedim forumun market kısmı ölü olduğundan ilanımı canlandırmak istedim.Bisiklete ilanlarım kısmından girip bakabilirsiniz,her ne kadar scott'a geçsem de mosso da gerçekten kullanım yönünden yolda bırakmadı teşekkürler mosso :)

@amasseia hocam şehir içindeki rampalarda sorun yaşamıyorum gitmek istediğim bir dağ yolu var ne kadar dinlene dinlene çıkmaya çalışsamda başaramadım.Bisikleti biraz daha kullanıp sınırlarını zorlayacağım fakat aklımda bir b planı olmalı.O rotayı çıkmak istiyorum.
@fensinn bisikletinizin ruble orani bildiğim kadarıyla 14/28 ve aynakol üç dişli 28/38/48 oranları var.

Benim yol bisikletimin ruble orani 11/28 ve aynakol ikili 34/50 orana sahip.
Hocam ilginiz için çok teşekkürler.Şehir içinde sorun yok rampaları çıkıyorum fakat gitmek istediğim bir dağ yolu var oraya gelince dinlene dinlene bile gidemiyorum.
İlk baslarda cikamiyordum, bacaklarim yaniyordu daha düşük vites ariyordum ancak daha düşük vites kombinasyonuna sahip degildil derken zamanla zamanla o cikamadigim rampalri cikar oldum.

Siz daha düşük vites oranlarina sahipken bunu daha da iyi basarabilirsniz. 28/28 oranlari rampada gayet rahat ettirir aslinda. Eğer çok ugrasip sonuc alamazsaniz rubleyi 14/34'lu seçeneğe cevirebilirsiniz. En iyi sonucu bu yol verir.

@Histogram hocam değiştirdiğiniz rublenin maliyeti ne oldu acaba? Bir de tam markası nedir ?

@fensinn 14-34 megarange ruble işinizi görür 50 60 TL gibi bir fiyata satılıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta, ürün çok eski bir ürün olması sebebiyle, çok fazla taklit ürün var, orijinal Shimano almanız sizi daha da rahatlatır.

• Beğen
Tepkiler: fensinn
@orhan havabilen bisikletçiler de çok kolpa adamlar. elinde kalan malı çakmak için müşterinin istediği malı kötüleyen mi istersin o satılmıyor deyip başka malı geçirmek isteyen mi dersin bir dünya kolpaçino var şu sektörde. iyi ve dürüst esnaflara denk gelelim hepimiz
@firatkrky

@fensinn ben ikinci el çıkma buldum toplam maliyet 50tl zaten .Biraz yağladık biraz temizleyici sprey tamam oldu :D :D Dayandığı kadar artık. Orjinalini bulmanız önemli. Onuda ancak bir bisikletçi anlar heralde.
@gkhankahraman54 bende aynı şeyi düşünüyorum en kötü elcikleri birazcık vites kısmından kesicem ya da vitesleri biraz daha merkeze alıcam.

@Histogram rubleyi değiştime için bir aparat alınması gerekiyor galiba bu aparat ile kolayca değiştirebilir miyim ? siz kendiniz mi değiştirdiniz

Son düzenleme:
selam arkadaşlar. trek fx 3/ fx 7.2 arasında gidip gelirken mosso legarda 2021 mdm v yi keşfettim. tam bir f/p ürünü gibi geldi. alan arkadaşlardan bir kaç yorum alabilir miyiz ?

merak ettiklerim ;

1. lastikleri gerçekten zırhlı mı ? patlak sorunu yaşadınız mı ? (önceki bisikletlerimden ikisinde illallah demiştim)
2. ağırlığı gerçekten 12 kg civarı mı, hissedilir bir hafiflik var mı ? (trek fx 7.2 bu ağırlıklarda hemen hemen)
3. performansı, hızlanması nasıl ?
4. ileride iyileştirmeye değer bir kadrosu var mı ? (örneğin full deore set vs)

ben haftada 2-3 kere işe git gel (5 km civarı) ve haftasonları ufak tefek geziler planlıyorum. %80 asfaltta kullanacağım. o yüzden ön süspansiyona ihtiyaç duymuyorum. yağmurda, çamurda da kullanmam, o yüzden hidrolik disk frenler benim için anlamsız, ek para ve ağırlık demek. tam ihtiyaçlarımı karşılayan, fazla para da vermeyeceğim bir bisiklet gibi duruyor. yaşadığım şehirde bulamadım, o yüzden internetten sipariş vereceğim. dolayısıyla sizlerin yorumu önemli benim için.

daha önce salcano astro mtb, scott sub 40 ve brompton kullanmıştım. bu bisiklet üzer mi beni :)

trek fx serisi alacakken, mossonun fiyatını görünce "al, tepe tepe yaz boyu bin, yetmezse parçaları yükselt veya sat, ihtiyacına göre yenisini al :)" dedim içimden

teşekkürler herkese şimdiden.

selam arkadaşlar. trek fx 3/ fx 7.2 arasında gidip gelirken mosso legarda 2021 mdm v yi keşfettim. tam bir f/p ürünü gibi geldi. alan arkadaşlardan bir kaç yorum alabilir miyiz ?

merak ettiklerim ;

1. lastikleri gerçekten zırhlı mı ? patlak sorunu yaşadınız mı ? (önceki bisikletlerimden ikisinde illallah demiştim)
2. ağırlığı gerçekten 12 kg civarı mı, hissedilir bir hafiflik var mı ? (trek fx 7.2 bu ağırlıklarda hemen hemen)
3. performansı, hızlanması nasıl ?
4. ileride iyileştirmeye değer bir kadrosu var mı ? (örneğin full deore set vs)

ben haftada 2-3 kere işe git gel (5 km civarı) ve haftasonları ufak tefek geziler planlıyorum. %80 asfaltta kullanacağım. o yüzden ön süspansiyona ihtiyaç duymuyorum. yağmurda, çamurda da kullanmam, o yüzden hidrolik disk frenler benim için anlamsız, ek para ve ağırlık demek. tam ihtiyaçlarımı karşılayan, fazla para da vermeyeceğim bir bisiklet gibi duruyor. yaşadığım şehirde bulamadım, o yüzden internetten sipariş vereceğim. dolayısıyla sizlerin yorumu önemli benim için.

daha önce salcano astro mtb, scott sub 40 ve brompton kullanmıştım. bu bisiklet üzer mi beni :)

trek fx serisi alacakken, mossonun fiyatını görünce "al, tepe tepe yaz boyu bin, yetmezse parçaları yükselt veya sat, ihtiyacına göre yenisini al :)" dedim içimden

teşekkürler herkese şimdiden.
Bütçeniz istediklerini almaya uygunsa direk onu alın bence iki kere masraf yapmayın derim ama uygun değilse mosso her türlü ihtiyacınızı karşılar bende 1821 vardı 13 km günlük kullanımım oluyordu ve hiç lastiğim patlamadı hiç masraf açmadı bana rahatca kullanırsınız bu segment urunler aşağı yukarı aynı kg de bildiğim carrarodan daha hafif bakımına özen göstermeniz gerek. Uzun lafın kısası mosso f/p ürünü. Üzmez sizi

• Beğen
Tepkiler: amasseia
hocam bütçem uygun, hatta dün trek fx3 2019 modelini siparişini veriyordum, biraz araştırayım diyince bu modeli gördüm. haftalık azami 30-40 km kullanacağımı düşününce, o fiyata değer mi diye düşündüm. daha önce yurtdışında trek fx 7.0 (oldukça giriş seviye) kiralayıp kullandım ve bir günde 40 km kadar rahatça yaptım. inanılmaz konforlu, rahat bir kadrosu var, hiç bir yerimde ağrı oluşmamıştı ve inmek istememiştim.

daha önceki bisikletlerim sırasıyla ;

1. salcano astro mtb --> tamamen çöptü ve kullanım alanıma göre gereksiz ağırdı, sattım.
2. scot sub 40 2012 ---> kadro yapısı gereği öne eğik bir duruş sağlıyordu, boynumu ağrıtıyordu alışamadım sattım.
3. brompton 2016 -----> çok yorucu bir bisikletti ve belimi ağrıttığı için sattım.

ben hafif dik pozisyonda bisiklet kullanmayı seviyorum, mosso 2021 mdm v modeli ayarlanabilir gidonu ile bana bu pozisyonu sağlayabilir diye düşündüm açıkçası.

ayrıca brompton macerasından sonra şunu da anladım ki, pahalı olan her zaman mükemmel olmuyormuş.

o yüzden kullanım amacımı ve haftalık mesafeleri düşününce bu model mantıklı geldi. tabi almışken çok kalitesiz bir bisiklete de sahip olmak istemem. zira çocukluğumdan sonra 3 adet bisiklete sahip oldum ve halen nihai bisikletime kavuşamadım :)

metropolde yaşamıyorum, dolayısıyla kafamdaki her modele gidip bakamıyorum. hoş, modeller olsa da gidip sadece bakıyorsun, deneyemiyorsun. satıcı kafandaki modelden vazgeçirip elindekini satmaya yelteniyor hemen. her yer 28" ön süspansiyonlu, hidolik disk frenli hibrit bisikletle ve klasik mtb ile dolu.

o yüzden deneyimleriniz, fikirleriniz ve önerileriniz önemli :)

@Cem03 tam anlamıyla sizin de söylediğiniz gibi f/p ürünü. Hele ki 2021 mdm v parasinin hakkini veren fırsat ürün diyebilirim.

Hidrolik frenlisi de var istenirse.

Ürün düz maşalı olduğundan gereksiz agirliklardan da arınmış durumda.

1 yılı aşkındır bu forumdayim ve Mosso'nun Legarda serisini tavsiyelerimle hem kendi yaşadığım yerde hem de burada yaklaşık 20 civarı kisiye aldirdim ve geri dönüt olarak olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

Kısacası, tavsiye olunur 👍

@Histogram rubleyi değiştime için bir aparat alınması gerekiyor galiba bu aparat ile kolayca değiştirebilir miyim ? siz kendiniz mi değiştirdiniz
Ruble anahtarı lazım ben kendim değiştirdim eliniz bu işlere yatkınsa çocuk oyuncağı gibi gelir

IMG_20200505_095203.jpg

Dosyalar

• IMG_20200505_102550.jpg
    IMG_20200505_102550.jpg
    1,9 MB · Okunma: 26
@Cem03 tam anlamıyla sizin de söylediğiniz gibi f/p ürünü. Hele ki 2021 mdm v parasinin hakkini veren fırsat ürün diyebilirim.

Hidrolik frenlisi de var istenirse.

Ürün düz maşalı olduğundan gereksiz agirliklardan da arınmış durumda.

1 yılı aşkındır bu forumdayim ve Mosso'nun Legarda serisini tavsiyelerimle hem kendi yaşadığım yerde hem de burada yaklaşık 20 civarı kisiye aldirdim ve geri dönüt olarak olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

Kısacası, tavsiye olunur 👍
hocam aslında ilk mesajımın altında da belirttiğim gibi, içimden "al, tepe tepe yaz boyu bin, yetmezse parçaları yükselt veya sat, ihtiyacına göre yenisini al :)" geçiyor. kadrodan memnun kalırsam devam ederim, gerekli yükseltmeleri yaparım. hem hobi, meşgale olur, araştırır okur parçaları toplarım. önemli olan alacağım makinanın beni bisikletten soğutmaması.

kısacası, kadro aşırı dandik değilse yapıştırır geçerim :)

@Cem03 özelden de yazmışsınız ama naçizane aklımdan geçenleri paylaşayım istedim başlık altında.

Ben henüz çok sürüş yapmadım. 3 defa çıkabildim, 70 km civarı yol yaptım. Alalı da 2 hafta oldu, yani aslında bir bisiklet hakkında fikir vermeye yeterli bir süre değil.

Benim bu bisikleti alma amacım ""al, tepe tepe yaz boyu bin, virüs işi bitip normal maaşa dönünce birilerine ver ya da ikinci el sat, ihtiyacına göre yenisini al" şeklindeydi. Bana göre yükseltme niyetiniz varsa daha başka bir bisiklet bakın, Mosso kötü demiyorum ama daha kaliteli, belki daha hafif, duruşu tam istediğiniz gibi olan bir kadro olabilir.

Hediye etsem çok uçuk bir meblağ değil, ideal. Satsam kayıp çok olmaz. 1600 liralık bisikleti birkaç ay sonra 600 lira kayıpla belki 1000 liraya satarım ama 10 bin liraya aldığım bisikleti 9 bine satmam çok zor. Yani ikinci el olarak düşününce ne kadar ucuz alırsanız o kadar iyi olur diye düşünüyorum.

Şu anda çok kısa araştırmalarımda eli yüzü düzgün bir bisikletin 1300-100 bin lira aralığında satıldığını gördüm. Yani siz en alt sınırdan bir bisiklet almış oluyorsunuz. Beklentileri de o doğrultuda belirlerseniz bence gayet yeterli bir ürün.

Direk sorduğunuz sorulara gelecek olursak:

Şimdilik ağırlıklı asfalt ama belki %10 oranda çakıl taşlı stabilize gibi yolda sürüş yaptım sorun olmadı. Ama bu lastiklerin zırhına güvenileceğini düşünmüyorum. Alır bir denersiniz, memnun kalmazsanız forumda tavsiye edilen bir marka/modelle değiştirirsiniz. Bu bisiklete yapılabilecek tek yükseltme o olur bence.

Ağırlığını tartmadım ama 12-14 kg arası diye tahmin ediyorum. Eşek ölüsü gibi değil ama serçe parmakla da kaldırılmaz. Forumdaki arkadaşlar daha doğru bilgiler verecektir ama dolar-euro uçmuşken 5000 liraya kadar 10 kg altı bisiklet zor gibi sanki?

Daha önce dağ bisikleti kullandığım için bana performansı iyi geldi. Hız konusunda çok yarışçı biri değilim yalnız. Benim derdim spor ve keyif. Strava'ya göre 50 km gibi değerleri görmüşüm, veri ne kadar sağlıklı tartışılır. Bisiklet yeni olduğu için çok hızlanmasına müsaade etmiyorum zaten, riskli olduğunu düşünüyorum. Yokuş aşağı biraz hızlandığını hissedersem frenlere asılıyorum.

Kadro kalitesini anlamak için senelerce kullanmak lazım. Frenler yeterli.

Vites sistemi şimdilik hayal kırıklığı. 20 sene önce sürdüğüm Bisan bisikletimde de 21 vites Shimano vardı. Geçişler vs. daha sağlıklıydı sanki onda. 5-10 yıl kullanımdan sonra problemler yaşamaya başlamıştım. Onca seneden sonra başlangıç seviyesi setler bile o zamanlara göre muhteşem performans veriyordur diye düşünüyordum ama şimdilik vites geçişlerinde sorunlar var. 2 haftaya kadar ilk ücretsiz servis hizmeti var, belki orada ayar yapılınca düzelir. Sorunlar; bazen tek basmama rağmen birden çok vites geçişi oluyor. Bazen de basıyorum, vites bir süre geçmiyor, bir süre sonra çat diye geçiyor. Yine vites değiştiriyorum, tam bir tur boşa döner gibi 2-3 tur ayağım boşa dönüyor sonra yerine oturuyor. Anlatması zor ama fikir versin diye yazdım. Eski bisikletimde göbeğin deymeyeceğini kestirdiğim her yerden atlar zıplardım, bu tip vites sorunları seneler sonra ortaya çıktı diye hatırlıyorum. Geniş ürün yelpazesi sanki dandik ürün satmak için şirketlere bahane olmuş gibi.

Bir de unutmadan, pazarlığınızı sıkı tutun. Ben bisikleti alırken Mosso resmi sitesinde fiyat 1599 görünüyordu. Aynı anda bilinen alış-veriş sitelerinde 1430-1470 liralara bulunabiliyordu, ben pazarlık edip daha da altına aldım. Satıcılar bu sitelere %15 gibi komisyonlar veriyorlar. Fatura kesmeleri gerekiyor her işlem için %18(olması gereken de o, vergilerini vermeleri gerekiyor ama oraları karıştırmayalım). Yani anlayacağınız 1600 liralık bisikletin bu adamlara gelişi 800 liradan fazla değil. Ona göre fiyatı indirmeye çalışın derim.

Son düzenleme:
@undefined

Bende ruble anahtarı yoktu ama değiştirmek çok zor değil bisikletçide gördüğüm kadarıyla .5 dakkasını bile almadı. Önceki yazılarınızda okumadım ama arka aktarıcınız 34dişliyi destekliyormu ??

@undefined

Bende ruble anahtarı yoktu ama değiştirmek çok zor değil bisikletçide gördüğüm kadarıyla .5 dakkasını bile almadı. Önceki yazılarınızda okumadım ama arka aktarıcınız 34dişliyi destekliyormu ??
Hocam bisikletlerimiz aynı galiba bende de 2021 var.Barend yerine kelebek gidon daha iyi olmaz mı sizce ?

Geri