Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@POSEIDON

Kaliper ortalama HD ve MD diskteki asagi yukari aynidir. Ancak MD diskte tek balata hareketli oldugu icin sabit balatayi islem bitiminde yeniden mesafe ayarina almaniz gerekebilir. Kabaca kaliperi adaptore baglayan vidalari gevsetin. Kaliper rahatca oynasin. Freni sıkın. Fren sıkılıyken dengeli sekilde kaliperi sabitleyen vidalari sıkın. Islem bitince freni birakin. Bu video size fikir verebilir.

(link)

Scudo
Çok teşekkürler Suat Bey.
Çok basit bir işmiş. En iyisi ben yanıma alyen anahtar alayım kuruluma giderken... :)

Dün bisikletim geldi. Yetkili servis kırmadı sağolsun, kurulumu ben yaptım. Onlar kaşeyi bastı. Daha pek kullanamadım ama ilk izlenimlerim çok ama çok iyi.
Bisiklette herşey Deore, kalite sevenleri mest edecek cinsten. Kadro fotoğraftakinden 10 kat daha güzelmiş. İlk intibam mükemmel. Akşam bisiklete sarılıp uyuyasım geldi resmen... :)))
http://img.tapatalk.com/d/14/08/12/a7emydy6.jpg

@POSEIDON

Hayirli olsun!
Trafikte herkesin birbirine saygili oldugu yollarda, kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallar dilerim :)

Bu da ilk turumdan bir görüntü. 18 km yaptım dün, çok memnun kaldım.http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/14/2d78a926708982b3bd0563f2cc3ae413.jpg
Ayrıca dün BTwin Rockrider 8.1 gördüm. Mosso 2670 net bir şekilde daha ihtişamlı. [emoji6]

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/23/e96b23704eaa4352f0e34c08e94343a8.jpg

Iki aracimla katildim araniza mosso smv 771 mat siyah kadro

arkadaşlar mosso 980 xc2 acera almayı düşünüyorum sizce nasıl yorumlarınızı bekliyorum

bir mosso 2670 deore de benden gerçekten güzel bir bisiklet 10 yılı aşkın süredir ilk kez 25 km yol yaptım toprak köy yolları biraz yoruldum ama oda hamlıktan :D ama bisiklet çok iyiymiş gerçekten

1 yıldır mosso wildfire kullanıcısıyım. arasıra canımı sıksada iyi bir ilişkimiz var şimdilik :)

Dün itibariyle Mosso Wildfire 3.29 Sahibiyim :) Bisikletim çok güzel ve rahat aldığım gibi 40 KM pedal çevirdim. İlerleyen zamanda daha fazla bilgi sahibi olup mosso düşünenlere yardımcı olabilirim :mlk:

xt 401 ile ben de aranızdayım..
web sitesinde bisikletin kilosu 12,1 kg olarak geçiyor..
hızlanması süper..
yokuş çıkarken yormuyor..
xcr maşa hakkında fikirlerinizi almak isterim..
sanırım ilerde manitou maşa alabilirim..
hafifletmek için..

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Ev arkadaşım var onun bir de mossosu vardı adam bir motor uğruna sattı mossoyu. ya hadi sattın bırak iyi parçalaranı ben alayım nereye gidiyor bu insanlık nereye???

https://i.hizliresim.com/12Lv81.jpg

Geçen mayıs ayında aldım. İlk tura 2014 aralığında çıktım. 18'' kadro bana büyükmüş, onu anladım :) Belim, omuzlarım tutuldu. Hamlıktan dönüş yolunda sol dizim iptal oldu. Birçok yokuşta elde çıktım :) Muhtemelen satıp 2015 xt modelini alacağım :)

@Cemali Avcı

Buyuk derken? Uzun tur kondisyonsuzlugundan olmasin? Sonucta sele ve gidon en yuksek ayara yakin gorunuyor fotoda. Cok ufak tefek olmadiginiz fikrine kapiliyorum. Ben 169 cm boyla 18" kadro kullaniyorum. Gerci 17" olmasi gerekirdi bacak boyu olculerimle ancak denedigim 16" kadrolu baska bir markada rahat edemeyince yukari yuvarladim bende kadro boyunu.
Elbette bisikletinizi yenilemek istiyorsaniz kimse birsey diyemez ;)

@suat akman

172cm boyum, 77cm iç bacak boyum. Uzun zamandır bisikleti ev-iş arası kullanıyordum. Kendime vakit ayıramadığım gerekçesiyle bir süre önce işten ayrıldım :) Köpeğim var, onunla vakit geçiriyorum. Oyun oynuyorum. Bu araya bisikleti de sıkıştırayım daha fazla bineyim dedim. Onu da ilk turda pert oldum resmen :) Sık sık turlara katılan birkaç arkadaşla konuştum, 17'' kadronun daha uygun olduğunu söylediler. Bu forumdan Ali Bey ile de görüştüm, danıştım kendisine. 16,5'' kadro bir bisiklet için danıştım. Şuanki kadro boyuna göre daha rahat edeceğimi ama 17'' kadronun daha uygun olduğunu belirtti. Xt modelinin de 17'' kadrosu olacağını duyunca acaba satsam da onu mu beklesem yada kadro mu değiştirsem diye düşündüm.

Gidon boynu 100mm. Onu 90mm yapıp, seleyi biraz önde veya sele bağlantı noktası düz uzanan sele borusu alıp taksam acaba rahat eder miyim diye düşündüm. Ortaya çıkacak sonuç çok farklı olmazsa diye düşündüm. Arada kaldım resmen :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Cemali Avcı

Bacak boyu ve boyunuza gore 17" kadro gorunuyor. Kendinizde su siteden kontrol edebilirsiniz

(link)

Benim kisa boya ragmen ic bacak boyum 79 cm oldugu icin sorun olmuyor. Ama mosso 17" model satmiyordu aldigim donemde :)
Sele kizak ayarini yaparken, vucudunuzu kadroya uydurmanin yanisira, dizinizin pedala gore ideal konumunun pek disina cikmazsaniz diz sagliginiz icin iyi olur.

Mosso 771 Smv her ne kadar kadro boyu ufak gelse de bisikletimi seviyorum :) Mossom can yoldaşıdır :)

@Busem Erdinç

Gulu gule kullanin! Trafikte herkesin saygili oldugu yollarda, kazasiz, belasiz, patlaksiz, arizasiz keyifle pedallamaniz dilegi ile :)
Bu arada on QR'i (teker mandali) duzeltin isterseniz. cok dusuk ihtimal olsa da bir yere carpar takilir acilir dusurur vb.
On QR masaya paralel dik kapatilir tercihen. Arka QR da kadronun alt borusuna paralel one dogru kapatilir. En ideali bu sekildedir genel olarak.
Gerci "kadro kucuk geliyor" demissiniz ancak fren elcikleri cok asagida gibi. Ergonomik ayarlari inceleyip boyunuza ve kullaniminiza daha uygun hale getirmeye calismaniz eklem agrisi yasamanizi engeller...

Geri