evet fırsat bulamadıgım için yazamadığım kendimce incelemeyi simdi yazıyım dedim.
saolsun forumdan arkadaslar cok yardımcı oldu bu bisikleti almam için, öncelikle hepsine tek tek tesekkür etmek istiyorum.
Genel itibariyle inanılmaz şanssız bir insan olduğum için(laf olsun diye değil gerçekten!) aksilikler peşimi bırakmadı 35km 1300m. rakımlı lik yayla yolunda. lastik toplamda 7 defa patladı! bisikleti aldığım ilk gün aksam 5 gibi cıktım yolda 14. kmde patladı geri döndüm yaptırdım sonra yolun 2-3.kmde tekrar patladı, patladıda patladı arkadas, neyse o gün gidemedim evde kaldım. ikinci gün gene aynı, 4 defa patladı, ve her patladıkdan sonra o kadar yolu geri gidip lastik yaptırmakla ugrastım çünkü yol üzerinde lastik yapan yok, hatta son iki fotoda gördüğünüz yer oto tamircisi yalvar yakar yaptı, tbi yaparken arka vites değiştiriciyi öptü, suan bazı viteslere hiç geçmiyor digerlerine geçerkende çatır çutur ses cıkıyor. yok yayla yolu derken forumdan cıkanlar var sanırım Mersin / Gözne beldesi bildiğiniz asvalt yol. bir zımba teli girer bi ufak cam parçası, bisiklet çıkmaz felan değil whistle marka bisikletlerle millet show yapıyor burada bazıları bu forumdadır eminim.
Neyse bu yukarda yazdıklarım kendi şanssızlığımdır umarım sizin lastikleriniz benim kadar kötü çıkmaz. ama benim tecrübem lastik 5 para etmez, lastik basıncını 35psi da bastım lastikci belki ondandır, ben 90kg'ım, ve lastiğin üzerinde 85psi max sınır görünüyor birazdan burada olan bir lastikciye gidip 50-55psi civarına çektirecem, çünkü bisiklete binince lastikelr bildiğin çöküyor.
ee anladık lastik kötü yada senin sanssızlığın peki diğer özellikleri diye soracak olan kişilerede yardımcı olmaya çalışıyım. Arkadaslar bisikletin kadrosu inanılmaz şık duruyor, kesinlikle premium hissi veriyor 1500tl lk bisikletlerle aynı kalitedeymiş kadrosu, sadece görünüşüde değil gayetde sağlam duruyor. ben pek anlamam bisikletden fakat bence bisikletin en önemli 2-3 özelliğinden biri sağlam kadro ve sağlam ve sorunsuz vites sistemi. vites sistemide diğer markaların 1000tl üstü bisikletlerinde kullandığı SHIMANO ALTUS serisi, çok kaliteli ve sağlam duruyor, belkide uzun zamandır ilk defa doğru düzgün bisiklete bindiğimdendir fakat bu fiyata kesinlikle hakkını veriyor diyebilrim.
sonuç olarak bence + ve - leri;
+ çok sağlam ve şık duran kadro
+ bu fiyat aralığında en iyi vites sistemi
+maşa ve ön amatsörden fazla anlamıyorum ama güzel esniyor gibi, buda + sayılabilir.
+ frenlerinde bir sorun yaşamadım, bu fiyat aralığında hidrolik disk fren bulamayacağınız için frenleri dert etmenize gerek yok.
+jant ağırlığını bilmiyorum fakat siyah telleriyle gayet güzel duruyor.
-inanılmaz kalitesiz lastikler
-inanılmaz rahatsız sele(belkide uzun süredir ilk defa bisiklete 90kg olarak binmemden de kaynaklanabilir)
-kadro boyu bana büyük geldi, L yani 20" olanı kesinlikle 185 hatta üstü kesim almalı. 179 boy ile seleyi 4-5cm yukarda kullanabiliyorum.
-gidon çok geniş ve elle tuttuduğumuz yerdeki plastik kalitesiz.
bu bisiklete 150lira masraf etseniz 10 numara olur sanırım en azından ben simdi öyle yapıyorum. forumda tasvsiye edilen rubena zırhlı lastikleri sipariş edip(iç dış toplam 90tl) onlar gelince servise götürecem hem bir bakım yaptırırım, bisikleti mobilya bayisisinden (yetkili bayii) aldığım için adamlar nasıl topladı bilmiyorum umarım garanti dışı kalmaz. ilerde de amazondan uygun fiyatlı cok beğenilen sele ve elcikleri gördüm onlardan sipariş ederim herhalde böylece 150 liraya rahat edebileceğim bir bisiklet cıkar diye düşünüyorum.
bu fiyata(650-670TL) bundan daha iyi bisiklet olduğunu sanmıyorum. ama 1000tl civarında bütçeniz varsa başka modellere bakın.