Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Legarda 1521 MSM

@kronik
Hayırlı olsun tekrardan, öncelikle bu lastiklerle yayla toprak yol biraz zor onu söyleyeyim ama yine de binerim derseniz düşük basınçta hava basın 35 PSİ civarında. Toplanırken de aktarıcıları iyi ayarların ve kesinlikle jantlarin akort ayarına baktırın çünkü genelde ayarsız olurlar.

Scudo
Dakka 1 gol 1. Bisikleti aldim yaylaya cikarkern 14. km de teker patladi suan yolda kaldim tanidik gecmesini bekliyorum.

@kronik @Mustafa555 Geçmiş olsun ama demiştim o.lastiklerle yayla zor diye. Pompa yama ve alyan seti yerine iki adet patlamaya dirençli MTB lastiği alman daha faydalı olur yaylada MTB şehirde diğer lastikelri kullanırsın.

Tesekkur ederim, okadar yoldan gero donmek zorunda kaldim, suan evdeyim yarin sabah cikacam yaylaya. Toprak yolda patlamadi bildigin otoyolda patladi. Zimba teli gibo bisey girmis foto yukleyebilirsem gonderirim.

Forumda tavsiye edilen rubena zirhli lastiklerden alacamda mersinde yok. Bugun gitmeden decathlondan kalitesiz matara, tutacagi ve ucuz kilit aldim. 2tane vidaya 5lira verdim zoruma gitti :)

Beyler beni de aranıza alın.
Dün siparişi verdim Ankara'da ki bayiye..Mavi siyah rengi..
Bursa'dayım kargoya verecek..
Kadro boyu 18 vardı sadece , bana 17 olması lazım ama sıkıntı olmaz herhalde..Boyum 1.75..
660 ı 7 ye böldü..Mail orderla çekti telefonda kart numarası ile..
Sorunsuz gelir inşallah..Ebay'dan afilli aksesuarları da aldım..Yere lazer vuran kırmızı stop lambası falan filan...
Tabi onlar 1 aya ancak gelir :)

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@enginckc Hayırlı olsun ben de aynı yerden almıştım kargoyla geldi problemsiz. Zaten Legarda'nın 17 Kadrosu yok. Small 16 Medium 18 ve Large 20 kadroları var. Size 18 uygundur rahat olun

evet fırsat bulamadıgım için yazamadığım kendimce incelemeyi simdi yazıyım dedim.

saolsun forumdan arkadaslar cok yardımcı oldu bu bisikleti almam için, öncelikle hepsine tek tek tesekkür etmek istiyorum.

Genel itibariyle inanılmaz şanssız bir insan olduğum için(laf olsun diye değil gerçekten!) aksilikler peşimi bırakmadı 35km 1300m. rakımlı lik yayla yolunda. lastik toplamda 7 defa patladı! bisikleti aldığım ilk gün aksam 5 gibi cıktım yolda 14. kmde patladı geri döndüm yaptırdım sonra yolun 2-3.kmde tekrar patladı, patladıda patladı arkadas, neyse o gün gidemedim evde kaldım. ikinci gün gene aynı, 4 defa patladı, ve her patladıkdan sonra o kadar yolu geri gidip lastik yaptırmakla ugrastım çünkü yol üzerinde lastik yapan yok, hatta son iki fotoda gördüğünüz yer oto tamircisi yalvar yakar yaptı, tbi yaparken arka vites değiştiriciyi öptü, suan bazı viteslere hiç geçmiyor digerlerine geçerkende çatır çutur ses cıkıyor. yok yayla yolu derken forumdan cıkanlar var sanırım Mersin / Gözne beldesi bildiğiniz asvalt yol. bir zımba teli girer bi ufak cam parçası, bisiklet çıkmaz felan değil whistle marka bisikletlerle millet show yapıyor burada bazıları bu forumdadır eminim.

Neyse bu yukarda yazdıklarım kendi şanssızlığımdır umarım sizin lastikleriniz benim kadar kötü çıkmaz. ama benim tecrübem lastik 5 para etmez, lastik basıncını 35psi da bastım lastikci belki ondandır, ben 90kg'ım, ve lastiğin üzerinde 85psi max sınır görünüyor birazdan burada olan bir lastikciye gidip 50-55psi civarına çektirecem, çünkü bisiklete binince lastikelr bildiğin çöküyor.

ee anladık lastik kötü yada senin sanssızlığın peki diğer özellikleri diye soracak olan kişilerede yardımcı olmaya çalışıyım. Arkadaslar bisikletin kadrosu inanılmaz şık duruyor, kesinlikle premium hissi veriyor 1500tl lk bisikletlerle aynı kalitedeymiş kadrosu, sadece görünüşüde değil gayetde sağlam duruyor. ben pek anlamam bisikletden fakat bence bisikletin en önemli 2-3 özelliğinden biri sağlam kadro ve sağlam ve sorunsuz vites sistemi. vites sistemide diğer markaların 1000tl üstü bisikletlerinde kullandığı SHIMANO ALTUS serisi, çok kaliteli ve sağlam duruyor, belkide uzun zamandır ilk defa doğru düzgün bisiklete bindiğimdendir fakat bu fiyata kesinlikle hakkını veriyor diyebilrim.

sonuç olarak bence + ve - leri;

+ çok sağlam ve şık duran kadro
+ bu fiyat aralığında en iyi vites sistemi
+maşa ve ön amatsörden fazla anlamıyorum ama güzel esniyor gibi, buda + sayılabilir.
+ frenlerinde bir sorun yaşamadım, bu fiyat aralığında hidrolik disk fren bulamayacağınız için frenleri dert etmenize gerek yok.
+jant ağırlığını bilmiyorum fakat siyah telleriyle gayet güzel duruyor.

-inanılmaz kalitesiz lastikler
-inanılmaz rahatsız sele(belkide uzun süredir ilk defa bisiklete 90kg olarak binmemden de kaynaklanabilir)
-kadro boyu bana büyük geldi, L yani 20" olanı kesinlikle 185 hatta üstü kesim almalı. 179 boy ile seleyi 4-5cm yukarda kullanabiliyorum.
-gidon çok geniş ve elle tuttuduğumuz yerdeki plastik kalitesiz.

bu bisiklete 150lira masraf etseniz 10 numara olur sanırım en azından ben simdi öyle yapıyorum. forumda tasvsiye edilen rubena zırhlı lastikleri sipariş edip(iç dış toplam 90tl) onlar gelince servise götürecem hem bir bakım yaptırırım, bisikleti mobilya bayisisinden (yetkili bayii) aldığım için adamlar nasıl topladı bilmiyorum umarım garanti dışı kalmaz. ilerde de amazondan uygun fiyatlı cok beğenilen sele ve elcikleri gördüm onlardan sipariş ederim herhalde böylece 150 liraya rahat edebileceğim bir bisiklet cıkar diye düşünüyorum.

bu fiyata(650-670TL) bundan daha iyi bisiklet olduğunu sanmıyorum. ama 1000tl civarında bütçeniz varsa başka modellere bakın.
WP_20150825_001.jpg WP_20150825_003.jpg WP_20150825_006.jpg WP_20150826_001.jpg WP_20150826_002.jpg WP_20150826_003.jpg WP_20150828_002.jpg

Fatura garanti belgesi vs. hiçbir evrak çıkmadı.
Sadece kargo fişi vardı. Sizde de öyle mi?
2 sayfalik bir kullanım kılavuzu bile yok...

Dakika 1gol 1.
75 psi hava basayım dedim gümm diye patladı benzincide..
Pompacıda korktu :))
Lastiğin üzerinde 85 psi max 35 psi min yazıyordu.
Niye yarıldı anlamadım :(

Off hem de arka lastik ya..
Lastiği sökerken vitesleri bozmam inşallah. .
Neyse en azından yama için eski lastigim oldu :(

Dosyalar

• 20150831_174815.jpg
    20150831_174815.jpg
    80 KB · Okunma: 34
@kronik
Sağlığınız ve güvenliğiniz için bunu satıp boyunuza uygun bir bisiklet almanız gerekiyor.

@alierkanimrek tesekkur ederim, acikcasi tur bisikleti alirken forumda imrenerek okudugum tur yazilari gbi bir tura gitme amacindaydim ama hem kondisyon hemde zaman sikintisi yasiyorum. Bu bisiklet Gunde en fazla 20-25km icin yeterli diye dusunuyorum simdilik. Acikcasi suan icin daha fazla butce ayiramiyorum. Bugun 90liraya ic dis lastik siparis verdim, bi 150-200de pompa, alyan, yama takimi, sele ivir zivir masrafi var. Mesela suan arka fren pabuclari tekere surtuyor, aylan gerekli ayarlamak icin.

Onumuzdeki sene basinda anca deistirebilirim.

@kronik Geçmiş olsun, başınız lastiklerden yana epeyce ağrımış. Fatih arkadaşımız da yanlış hatırlamıyorsam lastikleri dışında her şeyiyle tavsiye etmişti bana, güvenerek aldım ben de. 400 km. civârında yol yapmışımdır, bir günde en çok 70 km. kadar kullandım. Sele popomdan ziyâde kasıklarımı ağrıttı fakat doğru açıyı yakalayınca biraz rahat ettim. Selenin burnu biraz yere bakıyormuş, kaldırdım hafiften, iyi şimdilik. Bununla birlikte sağlık için iyi bir sele almalı. Lastiklerse belki benim şansıma hiçbir sıkıntı yaşatmadı şimdiye dek. Yanımda yine de pompa ve iç lastik taşıyorum. Bu arada 70 kiloyum, lastik basıncı 50 psi' lerdeydi ama sıcakta yere yapışıyordu sanki, sürüne sürüne gidiyor gibiydim, 65-70 psi' ye kadar şişirdim 2 hafta kadar önce, çok memnunum. Ayrıca dediğiniz gibi amortisör gâyet iyi. Hatta ilginçtir, henüz amortisör kilitini düz yolda veyâ yokuş çıkarken hiç kullanmadım, açık ve yaylana yaylana gidiyorum :) Yine dediğiniz gibi, 1000 liraya kadar olan bisikletlere bakmıştım, fiyat ve kalite olarak Mosso Legarda ile aralarında aman aman farklar görmedim. Bence seçimimiz gâyet iyi. Frenler de çok hoşuma gidiyor, bununla birlikte forumdan okuduğum (kim yazmıştı hatırlayamam) şu cümle kulağımda küpe: "Fren durmak için değil, yavaşlamak içindir."

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
Nasıl gidiyor Mosso'cu lar. :)

:) Benim iyi gidiyor Sevgili Fatih. Senin de iyidir umarım.

@7haiku Çok şükür abi, iki lambam ve sele altı çantam çalınmasa daha iyiydi ama buna şükür vardır bir hayır.

@M.Fatih Haydi be.. Geçmiş olsun. Ağaçtan elma toplar gibi toplamışlar, bu ne rahatlık hayret doğrusu.

@7haiku Teşekkürler aynen böyle oldu işte hem de bir hafta arayla aynı yerde önce lambalar sonraki hafta çanta. İçinde ev anahtarı vardı mecbur o geceyi arkadaşta geçirdim bi de.

Bizim valide de bisikleti yukarı balkona çıkaracağım deyince dalga geçmişti. .
Okutmak lazım bunları..
Ebaydan bi dünya aksesuar gelecek, çantaların içinde takımlar olacak, matarası pompası derken yolunmuş tavuğa çevirirler valla...

Geri