Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Legarda 1521 MSM

Merhaba arkadaşlar, ben de geçen hafta bu bisikletin düz kadrolu modelini alarak aranıza katıldım, fakat bir problemim var; pedal çevirirken tam olarak nereden geldiğini bulamadığım tık tık sesler geliyor bisikletin orda bölümünden, bisikletin üzerinde değilken arka tekerleği kaldırıp pedal çevirdiğimde çıkmıyor bu ses, başına daha önce böyle birşey gelen var mı? Veya herhangi bir çözüm öneriniz?

• Beğen
Tepkiler: enginckc
Scudo
2-3 gündür bende farkettim ..Alalı 1 hafta oldu benimde..
Yağlama yaptın mı zincire aldıktan sonra ?
Ben henüz yapmadım ondan olabilir diye düşünüyorum. .
Özellikle pedala güçlü bastığımda oluyor..
Hafif güçte ses gelmiyor..

@dubadub @enginckc Arkadaşlar bu ses her bisiklet sürenin en az bir kere başına gelen ve sebebi bulunamayan forumlarda sayfalarca sorulan meşhur göbek sesi :). Anlayacağınız hiçbir sıkıntı yok keyfinize bakın.:harika::harika::harika:

@enginckc
Aynen aynen aman diyeyim üzerinde çöp dahi bırakmayın.

@enginckc Ben bisikleti 2. el aldım hocam, ilk sahibi yaptırmış bakımlarını ama yağlamayla düzelcek birşeye benzemiyor gibi, biryerlerde sürtme çarpma tarzı bir şey var gibi :/

@M.Fatih Umarım öyledir hocam. :)

@dubadub Ben hâlâ bir sıkıntı olmadığını dusunuyorum ama siz baktırın yine de garanti olsun

@dubadub
Ben de de pedalın bir pozisyonun da cıt cıt tık tık diye ses geliyordu aynakol ile pedalların birleştiği yere wd 40 sıktım geçti pedallardan geliyordur bence.

Bende sıkayım wd40, bi de zinciri gresliyim bakalım ne olacak...
Kronik sorun demek ki..
Telefonda vs. hepte beni bulur böyle şeyler :(

Bir yerde şöyle bişey buldum :(

Zincir; Eğer pedalı çevirirken hep aynı süre zarfında ayağınızda bir çıt hissediyorsanız, ya zincir kopmak üzeredir ya da vites sisteminizin bir parçasında sorun vardır.

Bu durumda eğer hasarlı parçayı bulabiliyorsanız değiştirebilirsiniz ama bulamazsanız bir tamirciye gitmenizi öneririm çünkü bu tür bir sorun sizi ayağa kalkıp atak yapmaya hazırlanırken yolda bırakabilir daha da kötüsü düşüp yaralanmanıza sebep olabilir.

@enginckc WD40 çıkmayın çünkü WD40 çözücüdür zincir üzerindeki yağı çözer zarar verir. Sıkacaksanız da sıktıktan iyice yağlayın zincir yağı ile

Ayna kolun pedal bağlantısina sıkacağım zincire değil, biliyorum. . ;)

Ses kesildi wd 40 sıktım..Doğru tespit [emoji4]

@enginckc
Bişey değil :) bende de o ses oluyordu forumda birisi önermişti.

• Beğen
Tepkiler: enginckc
Maşanın solundaki Preload düğmesi artıya çevirince mi amortisör sertleşiyor eksiye çevirince mi farkı anlayamadım. .Gerçi o sertlik ayarı mı onu da anlamadım :)

Yay sıkıştırma ayarı olduğu yazıyor forumdaki bir başka konuda.

@M.Fatih Yo hayır benim rst blaze maşada preload yazıyor solda yayın olduğu borunun üstündeki plastikte - ye doğru yumuşuyor +ya doğru sertleşiyor. yağ dolum derken zaten yağlı maşa değil bunlar.

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
@nbacıshaquılle Maşa yağlı maşa ama yağ dolum yeri değilmiş. Sizin dediğiniz gibi amortisör yayını ustten sıkıştırma ayarıymis. Yanı - yapınca daha az sıkıştırmış oluyoruz.

Maşa içeri girip çıktıkça gress gibi birikintiler görüyorum üzerinde..
Sizde de öyle mi ?

Daha ilk yağmurda paslar oluştu ne güzel. .
WD40 sıksam mı acaba ?http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/13/ceb1bd4750c29dc51bedc22aa423c751.jpg

yahu geçen ilk bakıma götürdüm adam iyice ayarladım dedi ama fren pabuçlarıda tekerlere azda olsa sürtüyor hatta sesi bile geliyor sürtündüğünde.

nasıl ayarlayacaz bunu gerçi alyan bile yok, bu fren telini biraz serbest bıraksam pabuçları biraz daha genişletip sürtünmeyi keserim diye düşünüyorum ama bu bahsettiğim yapılabilir birşey mi bilmiyorum.

Geri