Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso legarda 1530 şehir/tur bisikleti deneyimlerim

ÖmürY

Üye
Tepki
7
Bisiklet
Mosso
Değerli dostlar,

3 yıldır bisiklet kullanıcısıyım, daha önce hep mtb kullandım. Ancak 2 aydır tur bisikletine geçiş yaptım. Deneyimlerimi ve izlenimlerimi bu başlık altında elimden geldiğince ve dilim döndüğünce paylaşmayı planlıyorum. Bir yandan da görüş, düşünce, tavsiye ve sorularınızı bekliyorum.

Bisikletim ve özellikleri için link:(link)

Bisiklet hakkında ilk izlenimlerim:

- Mtb ye göre daha hızlı oldugu bir gerçek.
- Deore set performansı beklentiyi karşılıyor.
- Zaman zaman ses çıkartması dışında HD frenler de performans olarak fazlasıyla yeterli.
- Gidondan kilitli maşa gerçekten işlevsel ve konforlu.
- Gidon açısı ve selesi için de rahat olduğunu söyleyebilirim.
- Bisiklet biraz daha hafif olabilirdi.
- Elcikler de başta rahatsız etti ama zamanla alıştım.
- Kaldırımlardan, tramvay yolundan rayarda ve mazgallardan geçerken dikkatli olmak şart, mümkünse alternatif yol kullanılmalı.
- Yüksek basınçla şişirilmiş tekerlekler performans sağlıyor fakat yol tutuşu sürüş güvenliği açısından olumsuzluk yaratabiliyor, kontrollü olmakta fayda var.

Bu arada bisikleti sıkı bir pazarlıkla 1700tl ye malettim.
Tüm bu yazdıklarımın, orta seviye bir bisiklet kullanıcısı olduğum göz önünde bulundurularak değerlendirilmesinde fayda vardır. Herkese güvenli sürüşler dilerim :)

Scudo
Uzun tura gider mi v fren için delikler var mı

@baykus54 rahatlık açısından uzun tur yapılabilir diye düşünüyorum ancak daha önce denemediğim için kesin birşey söylemem doğru olmaz, v fren ve bagaj takmak için delikleri mevcut.

Çok teşekkür ederim çok iyi bir fiyati var jant lari nasıl Akort kaçması yaşadınız mi

@baykus54 bir ara aynakoldan çıtırtı benzeri bir ses gelmeye başladı, pedalla ilgili bir problemmiş. onun dışında henüz teknik bir sorun yaşamadım. yaklaşık 350km yol yaptım şu ana kadar. şimdilik herşey yolunda

@1dost teşekkürler, fabrika verilerinde 12.7 kg yazıyor ancak ben kendim tartma fırsatı bulamadım, eğer tartarsam bilgilendiririm:)

@Can Oksuz pedalları değiştirmeden kullanmaya devam ediyorum ama ses zaman zaman sinir bozucu olabiliyor. Sanırım pedal konusunda bir operasyon gerekecek :)

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
@Can Oksuz aslında kafamda şu an bisikletle ilgili daha başka planlar var. Kullandığım güzergahta bazen zorunlu olarak kaldırıma çıkmak zorunda kalabiliyorum. Kaldırım taşları ve mazgallar bi kaç kez tehlike yaratacak şekilde tekerleği kaptı. Bu nedenle tam mtb yi özlemeye başlamıştım ki, bisikletime mtb tekerleği takmanın mümkün olacagı konusunda bir kaç yazı okudum. Tam emin olamasam da denemeyi düşünüyorum. Sonraki aşama da pedal olacak. Tekerlek konusunda bir fikriniz var mı, mümkün müdür ?

@ÖmürY hocam zaten bisikletinizin üzerinde 38c lastik var. oldukça kalın bi lastik. daha da kalın lastik takarsanız performansı da düşürürsünüz onu söyleyim. ben olsam bu şekilde devam ederdim. o mazgalları da dik döşeyenlerin allah müstehakını versin.

@Can Oksuz aynı duyguları paylaşıyorum mazgal konusunda :)

Ama diyelim ki yapacağım, 29er mtb lastiği uyum sağlar mı bisikletime?

@ÖmürY (link)

şurada uyum sağladığı yönünde bir yorum var. doğruluk payını bilmiyorum :) 29er ile 29inç aynı mıdır bilmiyorum açıkçası.

@ÖmürY biraz daha hafif olsaydı demişsiniz ama maşalı bir tur bisikleti için 12.7 kg iyi bir ağırlık değil mi? aynı tipte salcano alsan 13.5 - 14 kg'den başlıyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
12,7 amortisorlu bir bisiklet icin gayet olumlu bir agirlik. Benim duz masali bisikletim bile 12 kg.
Amortisor agirligi yaklasik1.5 kg arttiriyor.
Bisikletin guzel hayirli olsun. Ama bence o balon gibi lastikleri kullanma derim. Bu bisiklette olmasi gereken en uygun lastik olcusu 700x35dir. Ki sen mevcut lastiklerini bile kalinlastirmak istiyorsun.
Hem gereksiz agirlik olur, hem amortisor oldugundan zaten yaylar durmadan gucunu emecek, bir de kalin lastik, olmaz hocam olmaz, asla olmaz. Sogur gidersin bisikletinden.

@Kuzey Ege aslında haklısınız, zaten niyetim şehir kullanımına uygun bir bisiklet almaktı ancak şehir yollarının da araziden farkı yokmuş meğer benim kullandıgım güzergahta. Herşeye rağmen olur da denersem resimleri bu başlıkta paylaşacağım.

Ben de bu bisikletten almayi dusunuyorum.tum parçalar deore oldugu icin

Kullanim acisindan sıkıntı yasadiginiz baska konu var mi.

Geri