Selam arkadaşlar...Mosso Marine 20 V hakkında tam detaylı bilgilerimi ve izlenimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle Sedona 741 ve benzeri bisikletten sonra katlanır bisiklet sahibi olmak ve kullanmak şaşırtıcı zaman zaman sinir bozucu durumlara yol açtı. Alırken tereddütlerim vardı. Manevrası nasıl amortisörü yok dirseğime yük biner mi ( bisikletten düşme sonucu dirsek ve omuz sakatlanması yaşayan biri olarak ) yorucu mudur HD frenden sonra acaba V fren nasıl olacak uzun yol yapabilir miyim vs...Öncellikle bisikletimiz bir Dahon ( montajlamış biri olarak ) bir Tern değil. Kalite farkı oldukça fazla. Parası kadar bisiklet diyebilirim. Kullanılan bazı malzemeler oldukça kötü frenleri çok basit her an sorun çıkarabilir durumda. Fren kolları da market bisiklet derecesinde çok kötü. Viteslere gelince 6 vites SHIMANO SL-RS35 arka Artırıcı : SHIMANO RD-TY21 sanırım Tourney'e denk geliyor. Güzelce ayarlarını yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Gidondaki katlanır kısmı sürekli esniyor ama normaldir diye düşünüyorum. Ne de olsa eklem yeri. Kadro ne çok ağır ne de çok hafif işe yarar gibi. Gidon boğazı sele borusu diğer yan kadro parçaları dediğim gibi parası kadar kalitede. Sele borusu yüksette tuttuğumdam dolayı gıcırdıyor. Artık hafif müzik dinleyerek duymazdan geliyorum. Selesi eski sistem somunlu ve selesi maalesef biraz yoruyor belki alışabilirsem sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Katlanırken öyle ufalan birşey değil katlanır şeklinde durmuyor bir yere dayanamak ya da kilitle sabitlemek gerekiyor yoksa açılabilir . Elcikleri basit ama dolgulu. Benim ilk yaptığım çamurluklarını sökmek oldu. Sürekli çıkıyor çok telmaşa birşey. Şimdi daha bi agresif görüntüsü oldu
Arka bagajının isteğe bağlı sök-tak şeklinde olması güzel ve kullanışlı. Eskiden piyokyo sahibi olarak bagajı daha güzel diyebilirim. Jantları fena değil göbekler sağlama benziyor...Kısacası malzeme olarak 10 üzerinden 5 diyebilirim. Dediğim gibi parası kadar bisiklet.
Kullanım açısından izlenimlerim ise, birincisi sanıldığı kadar denge ve manevrası sıkıntılı değil bisiklet kullanmayı biliyorsanız hiç sıkıntı olmuyor ( ilk 10 dk hariç sağ sol yapıyorsunuz ilk anda alışınca kendi gidiyor zaten ) . Çok keyifli hatta eğlenceli. Altınızda karakaçan gibi duruyor. Aniden hızlanabiliyor. Aşırı hızda tedbiri elden bırakmamakta fayda çünkü gidon hassasiyeti yüksek. ( zaten ne kadar hızlanabilir ki ) Bisiklet 6 vitesli olduğundan genelde fazla rampalara vurmamak gerekiyor. Şunu da söyleyeyim hemen tatlı rampalarda sizi üzmüyor yavaş da olsa çıkıyorsunuz birşekilde. Tabi çok vites kombinasyonlu sistemler gibi değil. Rampalarda sanki 2*5-6 ya da 7 hissi veriyor. Bir MTB'ye kıyasla biraz daha yoruyor o kesin. Ama alışma meselesi tabi. Bu kadar büyük aynakolla sürekli sürmek yorabilir ...Ön amortisör olmaması biraz sıkıntılı ama alışkın iseniz sorun değil. Ben biraz korkarak ve yavaşlayarak giriyorum hafif çukurlara. Çünkü olduğu gibi veriyor titreşimi kollara.
Profesyonel bisiklet kullanıcılara göre değil hem kullanımı hem de malzeme açısından pek üst seviye değil ama bisiklet bisiklettir derseniz iş görür. Katlanır bisiklet olarak 10 üzerinden 6 verebilirim