Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

(link)

Çok cezbedici. Ağırlığı ne kadar geliyor acaba? 1,7 kg seviyesinde filan olsa efsane jant olur bence.
@Osmın Aynı site çemberini de satıyor. 580 gram yazmışlar ağırlığa. Shimano göbekler, 32'şer tel... 2 kilonun kesin olarak üzerinde. 2,2-2,3 olabilir.
Aynen 1.7 imkansız benim farklı baktığım sitelerde ağırlık olarak 2.1 görünüyordu. Bir kaç karbon jantta bile 1660 gram olarak görünürken 32 tel alüminyumda 1.7 yaparlarsa fiyat olarak ulaşamayız :D Ama bike24'ten ucuza geldiği kesin. Bike 24'te kargo + deore mavic karışık set 180€ oluyordu bunda 155 xt göbekle daha iyi geldi deore alsam bile 30' karım var.

Şaka gibi geliyor adamlar 150 birime alırken biz sonuna bir de sıfır ekliyorum ve ucuza geliyor diyoruz. euro 5 lira olsun ona da razıyım. 7.7 olmuş ya.

Scudo
@MakRo sadece kriter o değil ki avrupa'da asgari ücretli çalışanın maaşının %10'nuna denk geliyor. Bizdeki durumu konuşmaya gerek yok.

Adam bizim gibi asgari ücret üzerinden maaşının yarısını ayırsa mükemmel jant setleri alabiliyor...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@MakRo Alın borusu konik mi düz mü? Düz gibi de duruyor, konik gibi de... Sen montajı yaptın nasıldı?

Şuna niyeti bozdum: (link)

Son düzenleme:
@MakRo Alın borusu konik mi düz mü? Düz gibi de duruyor, konik gibi de... Sen montajı yaptın nasıldı?

Şuna niyeti bozdum: (link)
Hatırladığım düz şaft borusu var. Alacaksanız geri bildirimi yüksek bir satıcıdan almanız daha iyi olacaktır. BXT ile EC 90 Official sayfasını önerebilirim fiyatları hemen hemen aynı.
(link)
(link)

Jant işini baya uzattım artık onu bir netliğe kavuşturmam lazım. almak istediğim jant için teslim süresi 7 hafta diyor. :D Bir yurt içini bir kez daha gözden geçireyim. 2 ay beklersem bisiklet evrim bile geçirebilir.

Son düzenleme:
Alabiliyorken 1 kere alayım iyisi olsun dedim. (link) linkteki ürünü alayım dedim. Tek kartım var onuda kabul etmeyip farklı bir ödeme yöntemi istedi. Şimdilik rose bike kenarda bekliyor. Linktekine yakın bir ürün bike24'te beğenmiştim ama onun da ülkemize gönderimi yok. En son işlemlerden sonra 30€ DHL kargo ücreti ve 5 hafta diyordu onları da göze almıştım ama olmadı.

1593275060826.png

Son düzenleme:
@MakRo

250 liraya eski çelik yol bisikleti kadrosu buldum.
Jant seti, vites seti, frenler vs hariç her şeyi var.
Bunu ya bir klasik restorasyon projesi ya da tek yapraklı aynakol ile gravel tarzında toplamayı düşünüyorum.
Senin topladığın bu makineye benzeyecek.
Kadro elime geçer geçmez projeye başlıyorum inşallah.

@denizt

Çelik bir yol bisikleti kadrosu. Konu açmaya değecek bir toplama hikâye olursa tabii ki buradan paylaşırım.
@Ali Kılıç 35.5 gravel olarak topla da bana ver hocam. Sen nasıl olsa fixiecisin. :)

Tracklocross olarak da toplayabilirim. 32/16 oranla, 45.lik lastikleri de takarsak "tracktör" bile olur vallaa 😂
@necmeddin
Ebediyete kadar fixieci kalamam. İnsan ihtiyarlayınca vites fren gibi şeylere ihtiyaç duyar. Yavaş yavaş hazırlık yapmak gerek.

Evde oturunca kendimi yine uydurmaya vurdum. Arka bagaj demiri ve çantayı öne, aliexpressten aldığım metal matara kafesini zamanında eğip büküp kısmi "anything cage" yapmıştım. Onu matara kafesi gibi kadro içine takıp pişirme setini taktım, kadro altına orta göbeğe doğru bir cırt bant ve köpük ara parça ile alt matara tutucu. Ara parçanın sebebi kadro altından geçen tel. Normalde gidon için satılan tüp bikepacking çantayı sele altı çanta olarak uydurdum. Arka jantta geldiğin de buna benzer bir kombinasyon ile kamplı bir tur denemesi yada direk Denizli turu yapacağım. Ön kabarık durduğuna bakmayın sağ ve solda 1'er adet kapşonlu kazak, üst tarafın ortasında decathlon (Forclaz trek 500 +15), sağ aliexpress tente 3x3m, sol cibinlikli hamak var. Sadece kabarık duruyor.
Fiyatlarında değişme var.
3x3m tente : (link)
cibinlikli hamak : (link)
Gidon çantası : (link)

IMG_20200628_154618.jpg

@Ali Kılıç 35.5 forumda bir tane gizli bir parça bulucu var. Sağ olsun bana projeye başladığımdan beri öneriler ile bulduğu parçaların ilanlarını atar. Az önce konuşurken bir markadan bahsetmiş. Sonra aliexpress'e girince aklıma geldi, hatta adamın biri buna benzer aliexpress markası ile yol bisikletinde kullanıyordu youtube'da önerilen videolarda denk gelmişti.
(link)
Siz böyle bir şeyler diyordunuz daha önceleri 50T ruble falan. Hattta geçmiş sayfalarda microshift markasını söylemiştim. Bir buna da bakın isterseniz biraz gezerseniz farklı ve uygun ürünler de gelecektir.

Dosyalar

• IMG_20200628_151931.jpg
    IMG_20200628_151931.jpg
    1 MB · Okunma: 70
  • IMG_20200628_153914.jpg
    IMG_20200628_153914.jpg
    647 KB · Okunma: 72
  • IMG_20200628_154742.jpg
    IMG_20200628_154742.jpg
    1 MB · Okunma: 71
  • IMG_20200628_154750.jpg
    IMG_20200628_154750.jpg
    1.022,5 KB · Okunma: 77
  • IMG_20200628_133913-2-2.jpg
    IMG_20200628_133913-2-2.jpg
    293,8 KB · Okunma: 81
Son düzenleme:
@MakRo
Süperrrrr.
Tam benim aradığım set.
Ben hep MTB için bakmıştım.
Adamlar yol bisikleti için stı bir üretmiş.
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Bu Sensah kollarda tel bağlatısını yapan kritik bir parçayı plastikten yapmışlar ve tel gerginliği sebebi ile bir süre sonra kırılıyormuş. Shimano ve Sram'da bu parça çelikmiş. Aklınızda bulunsun.

Bu Sensah kollarda tel bağlatısını yapan kritik bir parçayı plastikten yapmışlar ve tel gerginliği sebebi ile bir süre sonra kırılıyormuş. Shimano ve Sram'da bu parça çelikmiş. Aklınızda bulunsun.

O zaman illa ki shimano ve sram'a alternatif arıyorsak PathLess abimin microshift'i var.
Ya da "reklam kokan hareketler bunlar mike" ile Tur bisikleti dropbar dönüşüm seti bar-end shifter

Geçmiş sayfalarda bahsetmiştik bu mircoshift'ten, altta linkleri de var.

Niye olmasın fantastik işleri severim. İşin gerçeği ufaktan bir yerlerde kırıklık var, forumda millet 300 kilometre gitmekten falan bahsediyor ben iş yerinde 20 diyorum adamlar şaşırıyor. Arada forumda örnek veriyorum delisiniz diyorlar. 20 liralık çadırın üzerine 3 kat naylon serip -15'te kamp yaptık kırıklığımız oradan belli. :) Çadırda yanımda yatan arkadaşım 3 yıldır komando.

Zamanında btwin'in alt seri bisikletlerinde olan microshift her ne kadar ülkemizde çokta bilinmese ürün yelpazesi olarak baya geniş içerikleri var. Bar end shifter'dan tutun sti kolları hatta bu kol ile çalıştırdığı 1x9-10-11'li sistemleri var. Sıfırdan bisiklet toplayacak birisi için (link) şöyle bir set iş görebilir eğer ki sora grup set bulamıyorsa. Aslında bu işi yapıp son noktaya geldikten sonra gördüm böyle bir parçalar olduğunu yoksa +1000 falan daha ayırıp 11li sti kol alabilirdim. Eğer deore ile uyumu varsa 10'lu kolu alsam ile yeter.
Mesela 11li set olarak
(link) - arka aktarıcı 48€
(link) - 11-46 ruble 56€
(link) - 11li fren ve vites kolu 150€ tarzancam ile (Shimano wide range 11-speed mountain bike derailleurs, allowing the use of drop bars with an 11-46 cassette) shimano mtb aktarıcısı uyumlu diye anlıyorum. Değilse uyarın :) Böyle bir set yapılabilir. Ne olur hd fren olmaz ama lokum gibi set olur. Eminim ki firma hd fren setleri üzerinde de ar-ge yapıyordur.
Ayrıca gözümde adamın dibi olan, bende kendisinin kullandığı hesap aliexpressten bir tane oval aldım ama nerede gelir mi belli değil.

O zaman illa ki shimano ve sram'a alternatif arıyorsak PathLess abimin microshift'i var.
Ya da "reklam kokan hareketler bunlar mike" ile Tur bisikleti dropbar dönüşüm seti bar-end shifter

Geçmiş sayfalarda bahsetmiştik bu mircoshift'ten, altta linkleri de var.
La satmayiz besyuz kisi sorar, ilana koyariz ses seda çıkmaz . Esas budur reklam kokan hareketler serisi :D
Ornek face ikinci el sayfasına ust seviye bir sey koyarsin satilik , misal " Ust seviye fox maşa "
Alta yorum hemen bomba gbi duser ;
" 27.5 uyumlu olsa alirdim"
Var dersin bu sefer atom bombası gelir :
" Butcem icin para biriktiriyorum, iki sene sonra almayi dusunuyorum "
Hmmm ok derim icimden %♡¥`¥£《》`×♡£ derim

@MakRo Yeni jant seti gelmiş;

(link)
Teşekkürler bu hafta başı 2.el olarak jant setini aldım, bugünde teslim aldım. Deore göbek ve alexrims çembere sahip. Jant şeridi, centerlock rotor almam gerekiyor. Elimdeki 6 vidalı rotoru adaptör ile kullanabiliyor muyum bilmiyorum ama ilanlarını açtım zaten. Tersi durumda kullanıldığını gördüm. Birde aldığım jant schrader (kalın tip) sibop uyumlu bende de presta (ince tip) sibop var. Ya bunları satacağım komple yada adaprtör falan bir yolunu bulmam lazım.

Dosyalar

• IMG_20200708_235200.jpg
    IMG_20200708_235200.jpg
    1,8 MB · Okunma: 50
  • IMG_20200708_235104.jpg
    IMG_20200708_235104.jpg
    1,4 MB · Okunma: 50
  • IMG_20200708_235059.jpg
    IMG_20200708_235059.jpg
    1,7 MB · Okunma: 47
@MakRo Aynı yoldan geçtim. Sizin yeni aldığınız jantın benzeri bende de var. Aynı şekilde araba siboplu ve centerlock. FSA janta geçince yeni rotor ve iç lastikler aldım. Özceylan'da (link) var ama o paraya (link) da alınabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@MakRo Aynı yoldan geçtim. Sizin yeni aldığınız jantın benzeri bende de var. Aynı şekilde araba siboplu ve centerlock. FSA janta geçince yeni rotor ve iç lastikler aldım. Özceylan'da (link) var ama o paraya (link) da alınabiliyor.
Teşekkürler rotorların siparişini verdim. İç lastiği değiştirmedim. İnce sibop üzerindeki vidanın bir tarafı konik o tarafı içe gelecek şekilde takınca tam oturdu. Sıkıntı olacağını sanmıyorum olursa yedeğe 2 tane de kalın sibop alırım :)
Aliexpressten aldığım trp hybrid fren klonu 1 haftada geldi. Montajı yaptım, mekanik frenin tersine çift taraftan fren basıyor. Tabi yine telli olduğu için hidrolik kadar olmayacaktır ama grup set ile gelen frenden iyi duruyor.

(link)

IMG_20200713_131705.jpg

Dosyalar

• IMG_20200713_151712.jpg
    IMG_20200713_151712.jpg
    1.007,3 KB · Okunma: 49
  • IMG_20200713_151721.jpg
    IMG_20200713_151721.jpg
    992,4 KB · Okunma: 47
Son düzenleme:
Aliexpressten aldığım trp hybrid fren klonu 1 haftada geldi. Montajı yaptım, mekanik frenin tersine çift taraftan fren basıyor. Tabi yine telli olduğu için hidrolik kadar olmayacaktır ama grup set ile gelen frenden iyi duruyor.

(link)
Frenleri deneme fırsatınız oldu mu? Nasıl iyi durduruyor mu?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Frenleri deneme fırsatınız oldu mu? Nasıl iyi durduruyor mu?
Maalesef centerlock rotorları bekliyorum hala. İnternette 60 lira olan ürünü 70 liraya satmaya çalışan esnaflardan dolayı yine interneti tercih ettim bekliyorum şuan. Freni hidrolik fren ile her hangi bir deneyimim olmadığı için anca V fren ile kıyaslayabilirim.

Geri