Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

Öncelikle hayırlı olsun. Bende bu kadronun sarısından 2019 yılında topladım 700x35 tekerler ile kullandım. 700x40 da oluyor limitlerde. Ama sitesinde 700x28 tavsiye ediliyor bende öyle yaptım 35 leri bi senede yıprattım. Esas diyeceğim bu kadronun sele borusunu bulman zor. Ben çin den dönüştürücü aparat almıştım.

Scudo
@Pisiklet Süren Adam Teşekkürler. Dediğiniz gibi sele borusu bir türlü uymadı internette aradım bulamadım. Sonra grup seti aldığım kişi bir fotoğraf attığında fark ettim ki ondaki bisiklette mosso monza. Sorup teyit ettim yanında birde sele borusunu aldım 30.9mm. En son aliexpressten alayım bari bir türlü çıkmıyor diye düşünüyordum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Pisiklet Süren Adam Teşekkürler. Dediğiniz gibi sele borusu bir türlü uymadı internette aradım bulamadım. Sonra grup seti aldığım kişi bir fotoğraf attığında fark ettim ki ondaki bisiklette mosso monza. Sorup teyit ettim yanında birde sele borusunu aldım 30.9mm. En son aliexpressten alayım bari bir türlü çıkmıyor diye düşünüyordum.
Bu tip sele borusu uyumsuzlugu durumlarinda benim yaptigim taktigi uygulayabilirsiniz. Tur bisikletimin sele boru olcusu mesela 26.2 lik ama ustunde 25.4 luk boru var. ( cok rahat ve ucuza bulunabiliyor.)
Piyasada kaucuk gbi bir malzemeden sele borusuna takilan koruyucu bi malzeme var. Sele borusunun asagi yukari hareketlerinde kadroya zarar vermesin diye. Ondan bulup ikiye bolmuştum. Sonra onu koyup sele borusunuda sokunca rahat olmayan , ama saglam bir istikrarla oturmustu. Sele kelepcesinide sikinca taş gbi oldu :)

Hayirli olsun, umarim istedigin projeye hatta daha iyilerine ulasirsin. Bisikletin boyasi gayet güzel ve temiz görünüyor, bence orjinal kalmasi daha iyi olurdu.
Benim takildigim nokta ise fren kaliperleri mekanik ve bu durumda kollarda mekanik olacak ki zaten klasik tip olacagida konu aciklamasinda yaziyor. Peki durum böyleyken o I-Spec kollari nasil kullanmayi düsünüyorsunuz, Rasit abinin bu durum icinde bir cözümüp vermi?

Hayirli olsun, umarim istedigin projeye hatta daha iyilerine ulasirsin. Bisikletin boyasi gayet güzel ve temiz görünüyor, bence orjinal kalmasi daha iyi olurdu.
Benim takildigim nokta ise fren kaliperleri mekanik ve bu durumda kollarda mekanik olacak ki zaten klasik tip olacagida konu aciklamasinda yaziyor. Peki durum böyleyken o I-Spec kollari nasil kullanmayi düsünüyorsunuz, Rasit abinin bu durum icinde bir cözümüp vermi?

Teşekkürler Murat Abi. Boyası dediğiniz gibi güzeldi, başlarda bende boyamak istemiyordum. Sonrasında ev ile iş arasında mekik dokumaktan kendime uğraş olsun dedim. aklımdaki rengin olmayıp gök kuşağı gibi rengarenk bir şey gelmesi ihtimali korkutmuyor da değil. @mariokaldato Raşit abinin vasıtası ile Manisa'da birisiyle tanıştım kendisi Accell fabrikasında boya işlerine bakıyor kendisi boyayacak, i-spec kollara gelince de Raşit abi emin ki bir yol bulacaktır. Bir kaç örnek forumda da vardı. İlk önce ne kullanıp yapabiliriz bir bakmak lazım. Sonra en düzgün görünümü elde ettiğimizi kullanır ve iyileştirmesini yaparız. Raşit abini bana kızdığı nokta niye düz gidon yapmıyorsun yada bir yerlerde surly moloko yada jones h bar gibi bir şeyler demesi. Ama inat işte drop bar olacak.

Elimde i-specleri gidona bağlantısını yapabileceğim her hangi bir parça yok kabaca nasıl takıldığını ne gibi bir parça olduğunu biliyorum. Evde buna benzer tek parça aero barın gidon bağlantı parçaları var. Bu parça hem kola bağlantı yapılan alandaki yatağa göre daha geniş, böyle taktığını düşünürsem çok kaba duruyor. Ama aklıma geldiği için hemen denemeye koyuldum. Zaten bu hafta işteki aşırı stresten uykular haram olmuş durumda. Bir kaç resim ekleyeceğim.

İlk resim parçanın orijinalden görüntüsü, diğer 2 resimde de normalde aero barın boru ve pas kısmını tutan yeri aşağa çevirip taktım. Yol bisikletindrki gidon dışarı doğru açıldıkça genişliyor en son oraya takabildim. Biraz videonun boyutu küçülteyim onu da atacağım. Yani kabaca akılda nasıl bir şey olacağına dair ön izlenim.

Şu aradaki mm'lik farkı diyorum misal o olmasa bu parçaya direk montajını yapabilirim. Yani illa ki bir şey uydurulur.

IMG_20200415_031200.jpgIMG_20200415_031140.jpgIMG_20200415_031128.jpgIMG_20200415_034112.jpgIMG_20200415_034127.jpg

Son düzenleme:
Keske su konuyu
- "kömürlükte badana boyasi ve firca restore"
- yada "tourneyden alivioya yükseltme"
- yada nebileyim "civi cakarken cekici tirnagima vurdum, tirnagim cikarmi"
- yada "furj takimi ariyorum ama iyi ve rulmanli olacak; yalniz 80TL lik olmaz pahali daha ucuzu olacak" (Bu konuya facde okudugumda 2 gün güldüm)
- yada "matara tutacaginin vidasi kayip oldu nerede bulabilirm"
gibi konular acsaydin. Böyle 1,5 sayfada kalmaz dünden bugüne kadar 20 30 sayfa olurdu. :koptum: :koptum: :koptum:

Gercekten yazik ya su tür konular gercek bisiklet forumuna uyan konular ama nedense bakan, yazan yok. Varsa yoksa serbest kürsüde Face konulari olsun yazalim, pehhh bisiklet forum'mus oda ne biz buraya bisiklet muhabbetti yapmayami geldik, bisiklet sevgimiz sadece gösteris gerceküyelik amacimiz bisiklet haric tüm diyer konularla ilgilenmek. :(:(:(:(:(

@Murat Cömez abi hatirlar misin biri konu açmişti " fren papucum kayboldu, garantiye girer mi?" Diye ; sayfalar sayfalar sürmüştü , bir tanesi kendi kadrosunu yapacam diye 500 sayfa sürdürüp sonra giant mtb kadrosuyla finali patlatmisti, bir baskasi aceradan alivyoya yukseltip bizi mest etmişti , bir başkasi trende birine aşik olmuştu falan. Bu forum neler gordu neler 😂😂😂

Son düzenleme:
@Murat Cömez sağlık olsun abi, biz bize yeteriz diyecektim ki onu benden önce söyleyenler oldu. Geçenlerde dilim döndüğünce ve biraz translate yardımı ile (link) 'e mesaj attım adam anında dönüş yaptı bu 700c mi yoksa 650b mi durumunu sormuştum 650bx47c olabilir ama yinede ölçmemi yazmıştı. Bugün bir videosuna geldim. Dakika 5'ten sonra benim yapmak istediğim sistemi yapıyor. Box markasının ürünleri ülkemizde yok ama sram x9 serisinde olduğuna benzer bir kelepçe ile bağlantı yapıyor. Ayrıca oval tek yaprakta mevcut. Forumda oval ayna kollar ile ilgili sayfaları gezerken birisi "aktarıcı sürekli ileri geri gitmesi ile daha çabuk bozulabilir" yazmış. Bu videoda da ona dikkat ettim biraz ileri geri hareketi var.
Bağlantı parçaları ile ilgili bir kaç örnek buldum 2 tanesi 3D ile yapılmış, sağlamlık konusunu düşünmek lazım, bir diğeri de gönlümüzün efendisi dünyanın BİM'i aliexpressten
(link)
(link)
(link)

@mariokaldato Olur mu öyle şey abi yılmak yok. Bir kaç yıl sonra yada kenarda köşede niyeti olan adamlara örnek olur. "aa adamlar yapmış" diyen birisi çıkar örnek olur. Sürekli yabnacı forumları arşınlıyoruz böyle konularda. Hiç ülkemizden böyle şeyler çıkmıyor. Tamam imkanlar doğrultusunda çıkmıyor ama çıkanlara da çorbada bizimde tuzumuz olsun. En kötü ihtimalle sadece işlevsel görüntüde paçoz bir montaj olur "ata konmuş kelebek" etkisi yapmış oluruz. Kablo bağıyla bağlar yine kullanırım. Salsa firması şimdi signle speed gravel çıkarmış dünya para istiyor. Bizde ülkemizde siyasetçiler "yaptım oldu" şeklinde single speed yaparız ne olacak yani :)
(link) 1499$
(link)

Sistemimi 105 yapsam acaba ne kadar masraf olur ve hangi parçaların değişmesi gerekir? Mevcut sistemim Claris.

Jant 11 li uyumlu değildir büyük ihtimalle. Ruble, zincir, aktarıcılar, kollar.
Aynakol uyumlu olur mu bilemedim çalışma aralığı ile alakalı bir durum. Değişecekler özetle böyle olacak. Kadro, gidon, sele, maşa değişmeden kalacaklar olacaktır.

İyiden iyiye düşünmeye başladım bu değişimi. Şu süreci bir atlatalım ufaktan başlayacağım.

İyiden iyiye düşünmeye başladım bu değişimi. Şu süreci bir atlatalım ufaktan başlayacağım.
Hic gerek yok oyle Kullan abisi. Kadro kalitesi belli sonucta. Onu satip baska bi makina al

@Murat Cömez abi hatirlar misin biri konu açmişti " fren papucum kayboldu, garantiye girer mi?" Diye ; sayfalar sayfalar sürmüştü , bir tanesi kendi kadrosunu yapacam diye 500 sayfa sürdürüp sonra giant mtb kadrosuyla finali patlatmisti, bir baskasi aceradan alivyoya yukseltip bizi mest etmişti , bir başkasi trende birine aşik olmuştu falan. Bu forum neler gordu neler 😂😂😂
Bunlardan haric birde arka aktaricisini eve giderken yolda kayip eden vardi, eve varinca aktaricinin olmadigini fark etmisti. :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: Buda galiba o fren papucunu kayip eden kisiydi.

Elimdeki parçalara dün itibariyle ön jant ve fren kolları da geldi. Orta göbeği set aldığım arkadaş koymayı unutmuş göbek ve @ekren gökhan abiden gelen gidon boğazı kargoda. Dün kadronun boyandığını öğrendim, renkte kafamızdaki olmuş. Ama küçük bir kaza sonucu olduğu yerden kapıp suya değmiş ve yaş olan boya akmış bir daha boyanacak.

Grup sete bakarken gördüm yapmakta olduğumuza benzer şekilde vites kolu kullanılmış sram farkıyla.
(link) (linki unutmuşum, eklendi)

IMG_20200417_124635.jpg

Son düzenleme:
Sonucu görmek için sabırsızlanmadığımı söylersem yalan olur.
Sabırsızlanıyorum zira.
Aynı projenin 36t tek aynakol yapraklı, 11-52t rubleli bir versiyonunu yapmayı planlamıştım.
Hâlâ üzerinde çalışmaya değer bir çelik kadro arıyorum. Bulamadım.
Ama bu projenin çok güzel olacağına inanıyorum.
Başarılar dilerim.

Elimdeki parçalara dün itibariyle ön jant ve fren kolları da geldi. Orta göbeği set aldığım arkadaş koymayı unutmuş göbek ve @ekren gökhan abiden gelen gidon boğazı kargoda. Dün kadronun boyandığını öğrendim, renkte kafamızdaki olmuş. Ama küçük bir kaza sonucu olduğu yerden kapıp suya değmiş ve yaş olan boya akmış bir daha boyanacak.

Grup sete bakarken gördüm yapmakta olduğumuza benzer şekilde vites kolu kullanılmış sram farkıyla.
(link) (linki unutmuşum, eklendi)

223643 dosyayı görüntüle
Ön jant modafiyeli lpgli Şahin alaşimli jant takas

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Kadroyu nereden tedarik ettiniz acaba? Proje çok güzel bu arada tebrik ederim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kadroyu nereden tedarik ettiniz acaba? Proje çok güzel bu arada tebrik ederim
(link) Bisiklet.com 'dan aldım ama galiba artık satışta değil. 56 ve 58 kadro vardı. 350 liraya satılıyordu. 58 kadro benim zaten arayıp bulamadığım bir nimetti, çok iyi oldu rast gelmem.

Geri