Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Reborn 105

@selim82 11-34 bildiğim kadarıyla 105 setle uyumlu değil. Uzun bacaklı olanı 32 ye kadar destekliyor. Aynı dişli oranını kullanıyorum,kondisyon çok önemli bacaklarınız iyi ise yokuşları çıkıyorsunuz. Kilo çok önemli bu arada ben 80 kiloyum bisiklet 9 kilo 75'e düşmeyi planlıyorum.

@mucahitcin42 bu arada bisikletiniz hayırlı olsun benim bisiklet bunun alüminyum olanı gerisi aynı Mosso bence başarılı kadrolar üretiyor ben 58 kadro kullanıyorum 735TCA da bisiklet pedalla birlikte 9 kg idi. Pedallar welgo r11 model baya kötü pedallar bu arada.

• Beğen
Tepkiler: mucahitcin42
Scudo
@Doğanay07 boyum 181 cm kg 77. Bisiklet 9 kg.fakat bursada teleferik tarafında oturuyorum.çıktığım yokuşları tahmin edemezsin.ayrıca uludağ çıkmayıda çok seyiyorum. 100 km lik turun sonunda o yokuşlar dizi mahvediyor

@selim82
Ben Antalya'da oturuyorum dağlık ve düzlükler var ama Bursa gibi çok dağlık bir şehirde zorlayabilir. 52-36 daha iyi bir seçim olacaktır. Maalesef bisikleti alırken aynakol ölçülerini seçemiyoruz mosso yol serisinde hep 53-39 kullanmış uzun yokuşlarda ağızdan hoş olmayan sözler çıkmasına neden olabiliyor.

50-34 / 11-32 dişli oranları bence genel olarak ideal. Çok üst düzey değilseniz daha sert setleri kullanmamaya çalışın. Özellik dik yokuşlar çıkıyorsanız...

Klasiklerden Anlayanlar lütfen mesaj atın ortagöbek bozulduda lütfen yardımcı olun

Bir sorum var... Bu bisikletin 8.1 kg olduğuna emin miyiz? Eğer öyleyse çok iyi bir f/p ürünü. Mosso 2018 modelleri açıklamadı ama inşallah o aynakolu değişir. Bir de fiyatın artmasından korkuyorum. Aklıma takılan bir soru var. Mosso, (Lapierre, Specialized) markalarının yerini tutar mı? (Kadro bakımından) Çünkü, Specialized Allez E5 filan alırsan kadro çok hafif diyorlar, seti düşük ama buna göre çok ağır. Niye böyle? Çok soru oldu ama inşallah bir şey anlayabilmişsinizdir.

@Onur Dere Kullanılan karbon iyi bir kaliteye sahip değil. Ayrıca iç kablolama tekniği ve kulak tarafında birkaç sıkıntısı mevcut. Fiyatının aslında ucuz olmasının sebebi, biraz daha düşük kalitede olması. Söylediğin markaların yerini alamaz.

Nerden biliyorsun dersen, kullandığım bir ürün. İlk fırsatta kadroyu değiştirmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Navigante
@Onur Dere

Specialized Allez E5, hafif falan değil. Maşa, kadro kulağı ve furş takımı ile beraber toplam ağırlığı 2 kilogram civarında. Daha üst seviye olan DSW kadrolar bile orta seviye karbon kardolardan ağırdır. Allez'nin benzer fiyata alabileceğiniz başka kadrodan üstünlüğü esnemezlik yönündedir.

Sadece Allez değil, en üst seviyeler dışında bütün Specialized yol bisikletleri muadillerinden ağırdır. Specialized, bisikleti tasarlarken ağırlığa değil, sürüş deneyimine bakar. Bisikleti masrafsız hafifleten ama bisikletten daha az zevk almanıza sebep olabilecek yollara (daha hafif fakat esnek gidon, daha ince sele, patlak korumasız lastik) sapmaz.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu ve 3rsin
@Onur Dere dünyadaki 3 büyük kadro üreticisinden biri mosso.bence en büyük sıkıntısı 53-39 aynakol onun dışında senin benim gibi kullanıcı için fark yaratacak kalite farkı olduğunu sanmam.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
53-39 sıkıntı değil fiyatının ucuz olmasının sebebidir [emoji41]

• Beğen
Tepkiler: 3rsin
53-39 bencede sorun degil, sorun oldugunu soyleyenlerin bence sorunu kendi kondisyonunda.

• Beğen
53-39 11-25 ruble prof işi.bursa iznik yaptık dönüşte 5 km %9 eğimle çıkınca ayaklar bitti. 90. Km ye denk geliyor.benim aynakolum 52-36 ama rubleyi 11-34 yaptım keşke 50-34 11-32 kombinasyonu olsa süper olurdu. 150-200 km bol inişli çıkışlı yerlerde büyük aynakol adamı.bisikletten soğutur

• Beğen
Bisiklet ateş ediyo :):) (maşallah :harika::harika:)
Kazasız pedallamalar...

74BDED68-CB2D-47D7-8D19-06AB5E38B0FF.jpeg A0E24D09-CD5A-48DD-B098-EE48B974C4C9.jpeg 74BDED68-CB2D-47D7-8D19-06AB5E38B0FF.jpeg Hocam hayırlı olsun Bende almayı düşünüyorum bu modeli Kulanıcı olarak tavsiyeniz nedir deneyiminizi istiram ediyorum Mosso Reborn full karbon düşünüyorum nasipse siyah kırmızı karbon ssğlammı alüminyum mu sizce karbon mu dayanıklıdır memnun kalırmıyım

Dosyalar

• A00D7F49-ACD4-4E5C-B1FE-DF8A71B14ED7.jpeg
    A00D7F49-ACD4-4E5C-B1FE-DF8A71B14ED7.jpeg
    199,8 KB · Okunma: 20
Mosso kadrolarda ilginç bir durum vardı en son gözlemlediğim. Bisikletlerin teker ve kulak birleşim noktaları arka çatallarda karbondu. Şimdiye kadar benim gördüğüm bisikletlerde o kısım içeriden gömülü daha sert(çelik vs.) gibi malzemeler bulunduruyor. Daha önce facebookta da görmüştüm biri kırmıştı orayı. Yine şikayetvar.com da benzer bir başlık açılmış.

Kadro bacağı kırılacağına veya yamulacağına direkt kadro kırılıyor bu noktadan. O kısmı nasıl tamirini gerçekleştirmişler karbon kadroda onu da anlamadım ama.

Şikayet sahibi durum güncellemesi yapmamış. Ama sorunun çözülmediği ve muhatap bulamadığı görülüyor. Neyse alacak arkadaşların aklında bulunsun. Fiyat performans olabilir ama kronik sorunu olan bir kadroyu alıp da elinizde kalacağını göz önünde bulundurun. Şayet mosso'nun (ümit bisiklet) in müşteri memnuniyeti anlayışı buysa pek de garantili bir ürün olmuyor.
Adsız.png

Geri