@tolgayalcin
Teşekkürler,pedallar hakkında çok da iyi şeyler söyleyemeyeceğim.Sağ pedalın uç kısmında bir kırık var.Hafiflik olarak çok güzel 275 gram çifti ama yeterli sağlamlıkta değiller.Bir başka kullanıcı ise pedalın birini komple kırdı yokuş çıkarken.

Onun dışında da yaklaşık 1 aydır çıt çıt ses yapmaya başladı.Zaten spd pedalım hazır,muhtemelen bu hafta spd ayakkabı da alacağım.Kilitli pedal alacak arkadaşlara da tavsiyem Shimano yönünde,gerek uzun ömürlülük ve sertlik ayarı gerekse kallerinin kolayca bulunması yönünden avantajlı.
@receptimur
Öncelikle bisikletin gerek kadrosu gerek donanımı olarak çok memnunum.Kadro hafifliğinin yanında yeterli esnemezliği sağlıyor.Fiyat / performans olarak tavsiye ederim.Fox amortisöre zaten söylenecek söz yok tank gibi,RST'den sonra alınca adeta devrim niteliğindeydi.Shimano XT'ler de çok iyi,vites geçişleri ve Sram'dakinin aksine yokuş çıkarken çalışma prensibi ve vitesin küçük olan kolunun çift taraflı çalışması bir artı bence.Jant setimden de memnunum 2. el olarak aldım,akışkanlığı çok iyi.Zaten Bontrager göbek ve telleri DT Swiss'e yaptırtıyor.28 telli olmasına rağmen jant seti all mountain alanında da kullanılabiliyor.Ağırlığı toplam set 1878 gram,6 vidalı sadece disk uyumlu,tubeless ready özelliğe sahip.Avid Juicy 7 frenlerden de memnunum direk elle yapılabilen fren kolu mesafe ayarı da güzel bir özellik,zaten bunun bayağı bir konusu olmuştu geçmişte forumda.Yalnız ilk aldığımda içinden metal balata çıktı daha sonra bunları organik olanlarla değiştirmek zorunda kaldım.Metal balatalar rotoru daha çabuk aşındırıyor,daha geç sürede bitiyor,organiklere göre frenleme gücü biraz daha düşük fakat çamurda daha iyi performans veriyor.Yalnız metal balata kullanınca çıkaracağı sese de dayanmanız lazım.Bazen çok ses çıkarabiliyor ama çıkardığı ses tam bir felaket,etraftakiler direk olarak size bakıyor.
Onun dışında bisikletin diğer parçalarını renk uyumuna bakarak yaptım.Mesela suluk kafesi,sele,sele borusu,gidon ve gidon boğazı.Fi'zi:k seleler gerçekten başarılı,renk uyumu açısından da güzel oldu.Bir iki haftadan sonra yeni seleme alıştım,öyle acısı falan olmadı.Sele jelli değil ilk alırken bu beni düşündürmüştü ama sıradan bir sünger sele gibi de değil.Fi'zi:k'in kendi geliştirdiği bir ped sistemi mevcut.Gidon,boğaz ve sele borusu ise Zeronine marka.İlk olarak 2009 Sedona 781'de görmüştüm ve dikkatimi çekmişti.Sağlamlık olarak çok iyi fakat ağırlık olarak biraz vasat kalıyor.Sele borusu da bana 350 mm. yeterken sadece 400 mm. 'lik modeli ülkemize gelmiş.Görünüş için diyerek bu konuda 100-200 gramın hesabını yapmadık,yoksa aynı paraya bu 3 parçadan toplamda 175-200 gram daha hafif olanlarını alabilirdim.
Lastiklerden ise şimdilik memnunum.Hafifliği güzelde ne kadar uzun süre kullanabileceğim o belli değil.İç lastiklerde Joe's patlak önleyici sıvı var bu yüzden lastikler hafif ya patlarsa diye bir korkum yok.
Bu arada elcekler JBC'nin sünger su geçirmez elcekleri,toplamda 38 gram tıpaları dahil.Gayet kaliteli ve bir sünger elceğe nazaran kullanım ömrü çok daha fazla ama bende çıplak elle kullanınca avuç içlerinde kaşıntı yapıyor bu yüzden eldivensiz dışarı çıkmıyorum.