Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Motosiklet hakında düşünceleriniz

@fatihözüdoğru

motosikletçiler öyledirler. kaza yapmış bi motor gördüklerinde hemen durup yardıma koşarlar.
abim zamanında yaptığı kazada bariyerlerden atlamak zorunda kalmıştı. 3 dakkada baya bi motosikletçi toplandı abimi sıkıştıran taksiciyi döveceklermişti :)

2 teker kullanıcıları bi başka oluyor. motosiklet olsun bisiklet olsun yolda hep selam verip yardımlaşıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Scudo
Bakın ben size bir anımı anlatayım. Bir gün klasik olarak rotasızca evden çıktım velespitimle. Alibeyköy tarafındaydım, gideyim bir eminönü turu yapayım, ardından Allah kerim dedim. Eminönünde motosikletli çok tabii. Beş parmağın beşi bir değil ya işte, bir motosikletli "Ne kadar güzel ya, biz benzin yakıyoruz, siz kilo yakıyorsunuz" diyerek hoş bir muhabbete giriş yaptı. Hani vardır ya böyle ağzını yüzünü kırmak istediğiniz, her şeye burnunu sokan, her doğrunun zıttını iddia eden tipler, heh işte onlardan bir tanesi "Ya abi bıraksana, salaklıktan başka bir şey değil" dedi. İnanılmaz sinirlendim. Ama sporcunun ahlaklısı olmak lazım. Sesimi çıkartmadım. Ben müsaademi istedim ve galata-taksim yönüne doğru yolumu almaya başladım. Yola devam ederken 2 tane apaçi, dızo, artık ne derseniz, kaskıma vurdu. İşte tahammül sınırımın aşıldığı an. . . Yakalamam imkansızdı çünkü motosiklet kadar hız yapmam mümkün değil. İstikrarlı bir şekilde basıyorum pedala ama. Kırmızı ışıkta bunları gördüm. Kask yok, bir şey yok. Altında Nixe eşofman, üstünde adibdas T-Shirt var ikisininde. Morlu yeşilli. Hata yaptığımın farkındayım ama tekmeleyerek düşürdüm bunları motordan. Yaşları en fazla 16-17. Şoförler ayırmaya başladı, polis geldi ve ehliyet,ruhsat, kask, plaka hiç bir şeyi olmayan bu gerizekalılara "Ne işiniz var la burda, doğru geldiğiniz yere" diyerek salıverdi. Ben mi ? 61 TL ceza kesecekti, bilmem neye rahatsızlık vermişim. Mahkeme çıkarız seninle dedim polise, hadi kardeşim yoluna dedi, cezayı almadık ama kimin ne olduğunu anladık bir nebze. Oh be içimi döktüm :)

@Çağrı Fatih Yamalı

benzerine yakında benim başıma gelmişti. ataköyden bakırköy sahile doğru gidiyordum ana caddeden. yanımdan ve yakınımdan scooter li ergen bağırarak geçti. sahil yoluna girdiğimde bunları gördüm yavaş yavaş gidiyolardı. peşlerinden biraz gittikten sonra yanlarına yanaştım. gene 15 - 16 yaş gurubu 2 ergen gördüm. bisikletlilerin yanından yakından ve bağırarak geçmeyin kaza yaptırırsınız dedim. biz öyle bişey yapmadık abi dedi.. peki ozaman dedim bende.
caddede yanından geçtiğimiz senmiydin abi dedi. titrek sesiyle. evet dedim. sonra özür diledi.

Tersane köprüsünden E5'e bağlanacakken hayatımda ilk defa gördüğüm bir motor tipli abiyle karşılaştım çok baktı bana ben de kolay gelsin abi dedim :D ne haber muhabbeti falan dondu iki dakikalık nereye diye sorunca yukarıya doğru (sabiha gökçen bağlantı yolu) gidiyorum dedi arkada bekleyen araçlar korna çalınca dikkat et muhabbeti falan dönüp devam ettik ben E5'e indim o yoluna gitti.Dönüp baktım adam ön kaldırmış araba sollamaya başladı :) Sonra bir kez daha dedim yaşasın iki teker özgürlüğü :D

İki teker kullananlar, istisnalar her zaman olur. Birbirlerine her zaman saygı duyarlar. Ben saygısızlıklarını görmedimde duymadımda.
Hey gidi eski günler :D

Benzinle çalıştığı sürece Türkiye'ye fazla......

nedense beni gören motorlar hep beni gecmeye calısıyorlar:)

Hiç sevmem sevecek durumdada değilim. Ne yazıkki ülkede motorlu ve gürültü çıkaran ne varsa amacı dışında bir amaçla kullanıldığından motoruda sevmiyorum. Amaç taşımacılıksa amenna ama amaç iyi gürültü çıkararırım, heyy ezik şu 250 beygirlik bebeği neden görmüyorsun boş yeremi buna 80 binlira saydım, işte biz böyle teker yakan serserileriz, born to be wild dinler hayvan gibi gaza asılırız, çete kurmayı bizden sorun, 60 ına geldim motor kullanır ortam yaparım ise o motor ve motorcularında canı cehenneme.
Bisiklet benim için biriciktir çünkü onu kullanan adam kendinden bir güç ile kullanıyordur, kapkaççılık ve taciz yapacak bir kişi değildir. Bacak kaslarından başka ne doğaya, ne başkalarına bir zararı yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Gkgoko
18-20 yaş aralığında kasksız paramparça motorla gezen kişiler ve dürümcü, pizzacı motorlarına dikkat ediyorum onun haricinde motorcularla sıkıntı yaşamadım.

@Berke K.
Onlar da motorcu mu be :D Onları dikkate bile almiyorum fakat işin ciddiyetine olanları çok severim

@Melih Muratoğlu
Tehlikeyi yaratan o tipler, o yüzden dikkat ediyorum, etmek lazım. :)

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
@Onur İlker Gündoğdu Kardeşim ırkçılık yapmaya gerek yok ülkede ne olursa olsun kürtlerden bilen insacıklardan nefret ederim vede sevmem adinin,şerefsizin,ahlaksızın,ve insan diye geçinen insancıkların dini,dili,ırkı yoktur. Pislik pisliktir bir millete mal etmeye çalışma.Ne yani ben kürdüm diye bu saydıklarınmı oluyorum.Lütfen yapmayalım bunu.

Merhaba abilerim ablalarım, kış bitince abim bana motorsiklet alıcak :D 20000 TL'yi geçmesin mümkünse, aklımda Yamaha yzf r25 modelinin siyahı ve Honda CBR 125 var, daha önce vitessiz Mondial marka motorsikletim olmuştu siz ne önerirsiniz benim için?
http://kardeslermotosiklet.com/wp-content/uploads/Yzf-R25-siyah.jpg
https://img.donanimhaber.com/upfiles/179237/25906059F5D94710987F7742B651A9A0.jpg

Youtube anasayfamda gezinirken , izlenecek kayda değer şeyler ararken gözüme bir video çarptı. Video başlıgı Türkiye turu vb Motor ile ilgili olunca hemen videoya tıkladım.
Öncelikle videoya ilk tıkladıgınızda intro vb şeylerle karşılaşmıyorsunuz. Direk videoya giriş..
Belli ki videoda bir aksiyon kamerasıyla Türkiye turuna çıkmış bir abimiz var. Videoyu kesintisiz izledim. Çok hoşuma gitti...
Adeta seslendirme bana eski TRT belgesellerini hatırlattı..
Bu arada İsmet abinin yaptıgı icrata bakılırsa 100cc motor ile yaptıgı hayli güzel ve zor bir iş. Kendini tebrik ediyorum.. Her şeyin kafada bittigini bir kişi daha ispatladı bize.

VİDEO :

Bir motosiklet Forumundada fotoğraflar ile desteklemiş gezintisini : (link)

YdpOyD.jpgWXaGq4.jpgye turu

Yanlis anlamayinda bundan daha fazla kilometreleri insanlar bisiklet ile yapiyorlar, 100cc motor ile yapilmasi pek de hayret edilecek bir sey degil. Sonucta o motor 100-120 km/s hiz yapiyor ve ayrica pedal cevirmedigi icin yorulmada yok, gaza bas gitsin frene bas dursun.

Yanlis anlamayinda bundan daha fazla kilometreleri insanlar bisiklet ile yapiyorlar, 100cc motor ile yapilmasi pek de hayret edilecek bir sey degil. Sonucta o motor 100-120 km/s hiz yapiyor ve ayrica pedal cevirmedigi icin yorulmada yok, gaza bas gitsin frene bas dursun.
Öyle demeyin sayın @Murat Cömez. Bisiklette pedal çevirirken oyalanıyor insan en kötü ihtimal. Bunda elciği çevirip gidiyorsun. İnsan sıkıntıdan dalar kaza yapar ki bisiklet üzerinde uyuklamışlığım var 😅.

@okuyucuoptik Bu videoya iki gün önce ben de denk geldim ve motorla yapılan uzun mesafeli kamp vlogları da izlemeyi sevdiğimden sıkılmadan izlemiştim. İlgimi çeken İsmet Abi'nin yaşadıklarını ve detayları anlatırken sade bir dil kullanması oldu. Ben beğendim. Videoyu izlemeden yorum yapanlar muhakkak olacaktır ve olmuş da zaten. Adam motorunun en fazla 60km/h hıza çıkabildiğini, bu sebeple de sakin ve Türkiyemizin Güzelliklerini sindire sindire bu turu gerçekleştirdiğini videoda söylüyor. Her işin bir zorluğu olduğu gibi motor kullanmanın da kendine göre kesinlikle zorlukları var. Bu tür işleri takdir ve tebrik etmek zordur, ortada bir emek(anlayana) ve uğraşmışlık var. Olur da belki denk gelir, İsmet Abi ayağına sağlık.

Bana zaman verin bir de 100 cc lik motosiklet aynısının iki katını yapayım. Eyvallah arkadaş gitsin motor forum da takdir görsün. Ben bir günde Marmara turu yapan @Özcan güler beyi takdir ederim. Rampaların ustası Kudret abiyi takdir ederim. Halen çılgınlar gibi pedal çeviren @Süper Dede yi, mesafe gözetmeyen @Basar Giderim ve Osman Şirin'i takdir ederim. Yağmur demeden, çamur demeden hergün işe bisikletle gidip gelen pedalcanları takdir ederim. (@BerkEvren )

Geri